kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
  » Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Oyunculuğun kanunu olmaz
Oyunculuğun kanunu olmaz
Rahatsız oluyorum'
CHP'de değişim şart

Oyunculuğun kanunu olmaz

CHP Hatay Milletvekili İnal Batu'nun kızı Pelin Batu, oyuncunun hayatı yansıttığını vurguluyor: Ben onu yaparım, bunu yapamam demek mesleğin doğasına aykırı. Filmlerde soyunmamın babamın politik kimliğini etkilediğini düşünmüyorum....

Genç oyuncu Pelin Batu, önümüzdeki hafta vizyona girecek olan 'Dün Gece Bir Rüya Gördüm' adlı sinema filminde; uyuşturucu müptelası bir genç kızı canlandırıyor. Ulaş Ak'ın yazıp yönettiği, Emre Kınay, Arzu Yanardağ, Fikret Hakan ve Pelin Batu'nun başrollerini paylaştığı filmde; uyuşturucu ile ilgili mesajlar veriliyor. Eski Büyükelçi ve CHP Hatay Milletvekili İnal Batu'nun kızı olan Pelin Batu ile hem yeni filmi hem de uyuşturucuyla ilgili konuştuk...

* Son dönem yapılan birçok projede isminizi görüyoruz. Bugüne kadar kaç filmde oynadınız? İlk olarak 'Harem Suare'de oynadım. Daha sonra Yavuz Özkan'ın 'Hayal Kurma Oyunları'nda rol aldım. Arkasından 'Komser Şekspir' ve 'O Şimdi Asker' geldi. Vizyona girmeyen 'İçerideki' adlı bir filmde de oynadım. 'Dün Gece Bir Rüya Gördüm" ise altıncı filmim. Bu sayı Türkiye için iyi çünkü; Türkiye çok fazla film çekilen bir ülke değil.

GARİP BİR AŞK...

* Yeni filminiz 'Dün Gece Bir Rüya Gördüm' önümüzdeki hafta vizyona giriyor. Bu filmden ve rolünüzden bahseder misiniz?
Bu film içinde bir yandan garip bir aşk hikayesi barındırıyor. Garip çünkü; birbiriyle alakası olmayan insanların arasındaki aşk hikayesi. Bir yandan da bir uyuşturucu filmi. Hem dramatik, sert ve rahatsız edici tarafları var, hem de duygusal ve hoş yanları. Benim canlandırdığım Lale; uyuşturucu müptelası ve çok sorunlu. Kokain, ot, hap ne varsa kullanıyor. Senaryoyu ilk okuduğumda 'bir insan bu kadar farklı uyuşturucuyu nasıl kullanabilir' diye düşündüm. Ama rolüme hazırlanırken öğrendim ki, 'karışık kullanıcılar' diye bir kitle varmış, bu kız da o kitledenmiş.

'DENESEM Mİ DEDİM'

* Sizin uyuşturucuya bakış açınız nasıl?
Uyuşturucu dışarıdan bakılınca çok eğlenceli ve renkli görünebilir ama herhangi bir bağımlılık korkutucu geliyor bana. Bu filmin altını çizdiği nokta da; 'Uyuşturucunun iyi bir şey olmadığı!"

* Rolünüze nasıl hazırlandınız? Narkotik'ten Zafer Ercan'dan çok bilgi aldık. Zaten o bu konuda kitap bile yazmış. Ondan inanılmaz bilgiler öğrendik. Mesela uyuşturucunun 5 YTL'ye okulların önünde satıldığını öğrenince, tüylerim diken diken oldu. Bir ara 'role çalışmak için kullansam mı' diye düşündüm. Ama sonra vazgeçtim. Uyuşturucu kullananlarla da çalışmak istemedim. Nasıl bir ruh halinde oldukları belli değil. Bu yüzden eksperlerle çalıştım.

* Hiç uyuşturucu denediniz mi? Kullananlara rastladınız mı? Ya da teklif edildi mi size? Ben hiç denemedim. Bazı insanların kullandıklarını ara sıra duyuyorum. Ama ben çok fazla dışarıya çıkmam. Çıktığımda da belirli arkadaşlarımla çıkarım. Uyuşturucuyla hiç karşı karşıya gelmedim. Babamın görevi nedeniyle çocukluğum Pakistan'da geçmişti. Etrafta yeşil yeşil bir şeyler satılıyordu. Ne olduğuna anlam veremedim. İlkokuldayken okul çıkışında bir adam bize bu yeşil tozlardan verdi. Eve götürdüm ve anneme verdim. Annem de çöpe attı. Meğer o uyuşturucuymuş.

'HAYATTA HEPSİ VAR'

* Filmlerde soyunmanızın yatağa girmenizin, babanızın politik kimliğini rahatsız ettiğine inanıyor musunuz?
İnanmıyorum. Oyunculuk bir meslek. Bu mesleği seçtiyseniz bu olabilir. Babamı etkilemediğini düşünüyorum, kötü bir şey yapmıyorum çünkü. Benim dışımda gelişen bir şey. Bir de 'Türkan Şoray kanunları' diye bir şey var ki; bu beni çıldırtıyor! Oyunculuk yapıyorsunuz ve hayatı yansıtıyorsunuz. Hayatta seks de olabilir, uyuşturucu da, bekaret de, tecavüz de! 'Ben şunu yaparım, bunu yapmam' demek oyunculuğun doğasına aykırı.

ZAFER AKBAŞ - MAGAZİN

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Seyircimi kumbaraya para atar gibi tek tek biriktirdim ben
 Nasıl bir çiftsiniz?
 Ünlüler kaçar paparazzi çeker
 Avşar-Bozkurt davası yine sonuç bulmadı
 Geveze ve Bay J'den nostaljik bir kutlama
 Göl kıyısında aşka sihirli dokunuş
 Anemon Galata'da manzaralı bir 14 Şubat
 Eskiden salaştılar şimdi çok şıklar
 Yıldızlar Irak filmi için bir araya geldi
 Küçük kızı Apple doğuştan yetenekli
 BELALI BALDIZ'a sevgililer günü hediyesi
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Patates köftesi
Bulguru sıcak...
SEDA KAYA GÜLER
En büyük aşk yaşanmamış aşktır
Aşık olduğunuzda, aşkın...
Türk heykelinin duayenleri bir arada
Türk heykelinin duayenleri bir arada
Modern Türk heykel sanatının 50 yılına ışık tutan 'Modern...
Anne Doğulu'ya özel kutlama
Anne Doğulu'ya özel kutlama
Kenan Doğulu, annesi Serpil Hanım'ın doğum günü partisine...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.