kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
  » Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Yatırımlar sayemizde tamamlanıyor
Gerginlik olmasın diye sabrediyoruz
Yatırımlar sayemizde tamamlanıyor

Yatırımlar sayemizde tamamlanıyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, iktidar olduktan sonra, 20 yıl önce temeli atılıp mezbelelik gibi duran yatırımları bir bir tamamlamaya başladıklarını belirterek, ''İstikrar ve güven ortamı sayesinde ülkenin her yerinde şantiyeler yükseliyor'' dedi.

Erdoğan, Mersin'in Erdemli İlçesi'nde TOKİ tarafından yaptırılacak 640 konutun temel atma töreninde, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemden bu yana konuta önem verdiğini, insanların ev sahibi olmasının kendisini mutlu ettiğini söyledi.

Toplu konut yaparken Anayasa'daki
''Türkiye Cumhuriyeti devleti, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir'' ilkesinden hareketle halkın başta konut olmak üzere tüm ihtiyaçlarını giderme yönünde adımlar attıklarını ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti:

''Bizim en büyük yatırımımız sosyal donatılarla birlikte konutların sayısını artırmaktır. Konutların sayısına göre, ilköğretim, hatta lise, bu alanların içinde yer alacaktır. Erdemli'de, 640 konutun temelini atıyoruz. Bizim bir özelliğimiz var. Tarih veririz, günü geldiğinde konutu teslim ederiz.

İktidar olduk, 20 yıl önce temeli atılıp mezbelelik gibi duran yatırımları bir bir tamamlamaya başladık. Karayollarından sulama sistemlerine, köprülerden baraja kadar hepsi bu dönemde tamamlanıyor. İstikrar ve güven ortamı sayesinde ülkenin her yerinde şantiyeler yükseliyor. Gecekondu dönüşüm projeleri ile şehirlerimiz aydınlanıyor.

Vatandaşlar planlı evlere kavuşuyor. Şehirler köylere dönmüyor, köyler şehirlere dönüyor. Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı kentsel dönüşüm çalışması bizim zamanımızda başladı ve bu dönemde Türkiye'nin her bir tarafında konutlar yükseliyor.''

Erdoğan, TOKİ'nin 78 ilde 421 şantiyeyle faaliyet gösterdiğini, kendilerinden önceki dönemde buralara aktarılacak kaynakların ''hortumlarla başka yerlere gittiğini'' kaydetti.

Geçmiş dönemlerde 22 bankanın TMSF'ye devredildiğini hatırlatan Erdoğan, bunun maliyetinin 50 milyar dolar olduğunu ve karşılığının halkın kesesinden çıktığını vurguladı. Erdoğan, bu paranın geri gelmediğini, almak için TMSF ile yakalarına yapıştıklarını belirterek,''Minareyi çalanlar kılıfını da bulmuşlar. Bakkal dükkanı açar gibi banka açmışlar. Şimdi niye açamıyorlar. Banka açmanın da bir kuralı var, gücün varsa açarsın'' dedi.

Türkiye'nin AB sürecini değerlendiren Erdoğan, şöyle devam etti: ''Türkiye'yi, AB sürecinde, Avrupalı ülkelerle dikleşerek değil, dik durarak bir noktaya getirdik. Yeri geldi masada çatır çatır tartıştık, yeri geldi (oldu oldu, olmadı eyvallah) dedik. Bunların hepsi yaşandı. Türkiye'nin hakkından en ufak taviz vermeyiz. Adil bir şekilde kazan kazan esasına göre oturur konuşur yolumuza devam ederiz.''

''LİSE ÖĞRENCİLERİNE ÜCRETSİZ KİTAP''

Erdoğan, iktidara geldiklerinde ''3 Y'' yani yoksulluk, yolsuzluk ve yasakların kaldırılmasına önem verdiklerini, bu kapsamda, eğitimde de önemli yatırımlar gerçekleştirdiklerini kaydederek, maddi olanaksızlıklar nedeniyle çocuklarını okutamayan ailelere önce kaynak sağladıklarını, ardından tüm ilköğretim okulu öğrencilerine ücretsiz ders kitabı dağıttıklarını, yeni eğitim-öğretim yılından itibaren lise öğrencilerine de bu olanağı sunacaklarını ifade etti.

Erdoğan, yasakları kaldırarak Türkiye'yi özgürlükler ülkesi haline getirdiklerini ifade ederek, ''Düşünce, din ve vicdan özgürlüğü nedeniyle yasaklar vardı ama bu dönemde bundan dolayı cezası kesinleşmiş kaç kişi gösterebilirsiniz? Onlar geride kaldı'' dedi.

Narenciye üreticilerinin sıkıntılarını giderme yönünde çalışmalar yaptıklarını anlatan Erdoğan, bu kapsamda, limonda daha önce ton başına 50 dolar olan teşvik primini 75 dolara çıkardıklarını bildirdi. Erdoğan, konuşmasının ardından 640 konutun temelini attı.

Başbakan Erdoğan, daha sonra Mersin Üniversitesi Bilgi Teknolojisi Meslek Yüksekokulu binasının açılışına katıldı.

Erdemli'deki törenlere Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar ile çok sayıda davetli ve vatandaş katıldı.

(AA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Gül: Danıştay'ın kararı tehlikeli
 ABD: 'Türkiye'den İran talebimiz yok'
 Erdoğan'dan çağrı
 Kesimoğlu'ndan Şemdinli sorusu
MAHMUT ÖVÜR
AK Parti'de her şeye rağmen 'muhalefet'
AK Parti henüz 5...
YAVUZ DONAT
Laf torbaya girmiyor
Her yiğidin gönlünde bir aslan...
'Alt gelirli' 432 aile yuvalarına kavuştu
Alt gelir grubu için İstanbul Büyükşehir Belediyesi-TOKİ işbirliğiyle...
Eyüp'teki sorumsuzluğun faturası bir 'Garip'e çıktı
İETT durağının önünde açıkta bırakılan elektrik kablosu, bir seyyar...
'Tarla' dediği trilyonluk servet
'Tarla' dediği trilyonluk servet
Baykal'ın 1987'de Antalya'da 65 milyon lira vererek aldığı 24...
Santoro aziz ilan edilebilir
Santoro aziz ilan edilebilir
Trabzon'da öldürülen Santa Maria Kilisesi Rahibi Don Andrea...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu