kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
  » Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 
Lezzet Güneşi
Nohut kızartma

Lezzet Güneşi

Pilav üstü kaburga
Pirince bir su bardağı su ve tuz ilave edip, en az bir saat bekletin. Unlu suyu gidinceye kadar yıkayın. Isıtılmış yağda bademleri karıştırarak sararıncaya kadar soteleyin. Kavrulmuş badem, yenibahar, karabiber, kırmızı pulbiber, maydanoz ve kalan suyu pirince ilave edip, hafifçe karıştırın ve pirinç suyunu çekinceye kadar kısık ateşte yaklaşık 10 dakika pişirin. Kaburgayı açıp, önce üç tarafını dikin. Açık kalan tarafından hazırladığınız pilavı doldurup, ağzını da dikin. Isıtılmış 3 çorba kaşığı zeytinyağına domates salçasını ekleyip, karıştırarak 2-3 dakika soteleyin ve kaburganın her tarafına bu sosu sürün. Kalan yağı da ısıtın ve kaburganın her tarafını çevirerek kızartın. Kaburganın üstünü kaplayacak kadar sıcak su koyup, yenibahar ve tuz ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte en az 3 saat pişirin. Kaburgayı diktiğiniz ipleri kesin, pilavı tabağa boşaltın. Etleri lokmalar halinde parçalayıp, pilavın üzerine serpin ve sıcak servis yapın.

4 kişilik

*
1 adet kuzu kaburga

* 1 çorba kaşığı domates salçası

* 1 çay bardağı zeytinyağı

* 1 tatlı kaşığı yenibahar (hem tane, hem çekilmiş)

* Tuz (arzu edilen miktarda)

Pilav için:

*
1 su bardağı pirinç

* 2 su bardağı su (kaynar)

* 1 çorba kaşığı tuz

* 1 çorba kaşığı zeytinyağı

* 250 gr. badem (kabukları soyulmuş)

* 1 tatlı kaşığı yenibahar

* 1 tatlı kaşığı karabiber

* 1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber

* 1/2 demet maydanoz (ince kıyılmış)

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin   / 10-02-2006
 Lezzet Güneşi   / 09-02-2006
 Pırasalı pirinç   / 08-02-2006
 Sebzeli pilav   / 07-02-2006
 Kırmızı çorba   / 06-02-2006
 Zevkle pişirin, afiyetle yiyin   / 05-02-2006
 Benekli şekerli kek   / 04-02-2006
 Lezzet Güneşi   / 02-02-2006
 Lezzet Güneşi   / 01-02-2006
 Lezzet Güneşi   / 31-01-2006
GÜLSE BİRSEL
Kim "kahraman" kim "önemli"?
Uzun zamandır ilk defa,...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Pilav üstü kaburga
Pirince bir su...
Estetikli sosyetiklerin yeni gençleşme yöntemi: Amelan
Estetikli sosyetiklerin yeni gençleşme yöntemi: Amelan
Estetik ve güzellik tutkunu sosyetik bayanların son merakı Amelan ve...
Gençliğinin sırrı doku enjeksiyonu
Gençliğinin sırrı doku enjeksiyonu
Yaşıtlarının yanında genç kız gibi duran ünlü oyuncu Demet Akbağ'ın...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.