kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
  » Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Karikatürler yurt genelinde protesto edildi
ABD'de Hz.Muhammed tişörtleri
Karikatürler yurt genelinde protesto edildi
Danimarka'nın İran Büyükelçisi ülkeden ayrıldı

Karikatürler yurt genelinde protesto edildi

İslam dünyasını rahatsız eden karikatürler, yurt genelinde protesto edildi.

Gaziantep'te, 25 Aralık Kurtuluş Parkı'nda toplanan ''Gaziantep Platformu'' üyeleri, sloganlar atarak Atatürk Bulvarı'ndan Maarif Kavşağı'ndaki Atatürk Anıtı'na kadar yürüdü. Çevredeki vatandaşların da alkışlarla destek verdiği eyleme katılanlar, yürüyüş sırasında, başta Danimarka olmak üzere ABD ve İsrail aleyhine sloganlar attı.

Gaziantep Platformu Sözcüsü Hamit Kiraz, Atatürk Anıtı önünde bir basın açıklaması yaparak, karikatürleri yayınlayan ülkeleri
kınadı, Danimarka mallarını boykot etme çağrısında bulundu.

Kiraz'ın yaptığı konuşma sırasında bazı eylemciler, Danimarka bayrağını yakmak istedi. Bayrağın yakılmasına engel olunması üzerine eylemciler, Danimarka bayrağını yırttılar. Eyleme katılan grup, yapılan basın açıklaması sonrası olaysız dağıldı.

DENİZLİ

Denizli'de 20 sivil toplum örgütü temsilcileri, Delikliçınar Meydanı'nda toplanarak basın açıklaması yaptı.

Grup adına hazırlanan bildiriyi okuyan Türk Eğitim Bir-Sen Denizli Şube Başkanı Mehmet Baysal, Danimarka'da yayınlanan karikatürlerin daha sonra Norveç ve Fransa'da yayınladığını, batılı ülkelerin ise buna seyirci kaldığını söyledi.

Baysal, şöyle dedi:''Kutsala hakaret özgürlük değildir. Avrupalı gazetecilerin ve onları koruyan siyasetçilerin küstahlığının iddia edildiği gibi ifade özgürlüğüyle bir ilgisi yoktur. Küçümsemeleri, hakaret ve alay etmeleri, bizi hakaret edilebilir görmelerinden kaynaklanıyor.'' Konuşmanın ardından alanda toplanan grup, karikatürlerin yayınlandığı ülkeler aleyhine sloganlar attı.

Geniş güvenlik önlemleri altında yapılan eyleme katılanlar, daha sonra dağıldı.

İZMİR

Ülkü Ocakları İzmir İl Başkanlığı üyeleri, Danimarka'nın İzmir Konsolosluğu önünde eylem yaptı. Önce Ülkü Ocakları İzmir İl Başkanlığı önünde toplanan grup, Pasaport Semti'ndeki Danimarka'nın İzmir Konsolosluğu'na kadar yürüdü.

Konsolosluk binası önünde slogan atarak Türk bayrağı açan topluluk adına, Ülkü Ocakları İzmir İl Başkanı Sinan Demirtürk basın açıklaması yaptı. Tüm dinlerin peygamberlerine ve bu dinlere ait kutsal değerlere saldırılmasına şiddetle karşı çıktıklarını belirten Demirtürk, şöyle konuştu:

''Düşünce ve ifade özgürlüğü, başkalarının değerlerine saygısızlık yapma ve hakaret etme hakkını kimseye vermez. Karikatür krizi bazı oyunların bir parçasıdır. Trabzon'da bir rahibin öldürülmesi, bazı kentlerde Müslüman olmayan din görevlilerinin saldırıya uğraması bu oyunun ve düğmeye basılmışlığının göstergesidir. Bu çirkin karikatürlerin Müslümanların tepkisine neden olacağını bilerek yayınlayanların, dört gözle 'medeniyetler çatışmasını' bekleyen odakların ekmeğine yağ sürdüğü açıktır. Bu gerçeğin Avrupalılar tarafından iyi bilinmesi gerektiğini düşünüyoruz.''

ANTALYA

Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde Bakkallar, Bayiler ve Büfeciler Odası, karikatürleri yayınlayan Danimarka'nın mallarına boykot kararı aldı.
Manavgat Bakkallar, Bayiler ve Büfeciler Odası Başkanı Abdullah Akca, ''İslam dinine yapılan hakaretlere karşı, oda olarak, Danimarka mallarını boykot ediyoruz'' dedi.

UŞAK

CHP Uşak Milletvekili Osman Coşkunoğlu, Danimarka gazetesinde yayınlanan karikatürün dünyadaki 1 milyar 200 milyon Müslümana hakaret niteliği taşıdığını belirtti.

Coşkunoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, karikatürün yayınlanmasını kınadığını vurgulayarak, şunları kaydetti: ''Aslında ortada vahim ve kabul edilemez bir gerçek var. Bazı Avrupa Birliği ülkelerinde, bazı dinlerin aleyhinde konuşmanın, suçlama yapmanın yasak olduğunu, ciddi şekilde cezalandırıldığını görüyoruz ama bu kapsam içinde örneğin İslamiyet'in yer almadığını görüyoruz.''

Trabzon'da bir rahibin öldürülmesi olayını hatırlatan Çoşkunoğlu, ''Bu, Türkiye'ye yakışmamıştır. Bu, dinimize yakışmamıştır. Bunun ne Türkiye'nin kimliğiyle ne İslamiyet'in özüyle hiçbir ilişkisi olmadığını hep birlikte tespit etmeli ve ilan etmeliyiz'' dedi.

BAYBURT

Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Gazeteciler Cemiyeti, Özürlüler Derneği, Şehit ve Gazi Aileleri Derneği, Kamu-Sen, KESK ve Memur-Sen temsilcilikleri, yayınladıkları ortak bildiri ile karikatürlerin yayınlanmasını protesto etti.

Açıklamada, basın özgürlüğü bahane edilerek yapılan saldırıların İslam alemini derinden yaraladığı ifade edilerek, ''Basın özgürlüğümü kullanıyorum diye diğer dinlerin mukaddeslerine saldıranlar, kendi mukaddeslerine saldırıyı engelleyemezler'' denildi. Bildiride, karikatürleri yayınlayan ülkelerin mallarının boykot edilmesi çağrısı da yer aldı.

ELAZIĞ

AK Parti Elazığ İl Başkanı Nurettin Kılıç, İslam dünyasını rahatsız eden karikatürlerin yayınlanmasına tepki göstererek, düşünce özgürlüğünün hiç kimseye, başkalarının mukaddesatına dil uzatma hakkı vermeyeceğini bildirdi.

Kılıç, yaptığı yazılı açıklamada, karikatürlerin yayınlanmasına tepki göstererek, hiçbir hak ve özgürlüğün, bu davranışı mazur gösteremeyeceğini ifade ederek, şunları kaydetti:

''Hiçbir din, inanç ve ahlaki değer, basit polemiklerin oyuncağı haline getirilemez. Kin, nefret, terör ve şiddetin bizim inanç dünyamızda yeri yoktur. Bu anlamda düşünce özgünlüğü hiç kimseye, başkalarının mukaddesatına dil uzatma hakkı vermez.''

Kılıç, gösterilen tepkinin hakkaniyet ölçüleri içerisinde kalması ve şiddet içermemesi gerektiğini belirterek, haklı bir tepkinin, haklı bir infialin, haksız bir durum doğuracak hale gelmesine izin verilmemesi gerektiğini savundu.

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 PKK üyesi Kani Yılmaz öldü
 Kuşların tehlikeli göçü başlıyor
 Kar 4 öğrenciye kefen oldu
 'Tarla' dediği trilyonluk servet
 Santoro aziz ilan edilebilir
 Aksu'dan şeffaflık sözü
 Diyanet'ten önemli mesajlar
 Latife Hanım okula başı açık dönüyor
 'Koç'lar evlatlarına ağlıyor
 'Keşke kafeye gitme izni vermeseydim'
 Hasta tavukları protokol de yemiş
 'Evladını öldürten hastalık' iddiası
 Kadro sınavı mahkemelik
 Danıştay'dan meslek liselilere müjde
 Belediye başkanına kurşun
 Ağca'nın cezası indirildi
 Kardeşlik hutbesi
 Karikatürcülerin yeni yarışma teması 'barış'
 Son nefeste ifade verdi
 Kültürpark'ta kapkaççı avı
 Müşterilerin parasını zimmetine geçirdi, 'İddaa' oynayıp...
YILMAZ ÖZDİL
Seni gidi dinozor...
Millet, AK Parti'ye oy verince...
FATİH ALTAYLI
Deniz Baykal'ın tarlası...
Liderlerin malvarlığı...
ERDAL ŞAFAK
Türkiye'de kadın olmak
"Kadın İstihdamı Zirvesi" nde...
MEHMET ALTAN
On bin kişiye iş
28 Şubat'tan sonra iyice siyasallaşan...
Emir yukarıdan
CIA ajanının kimliğinin basına sızmasında şok gelişme: Yargılanması...
Amerika'da Hz. Muhammed kabartması
Şimdiye kadar sadece Avrupa ve Müslüman ülkeler arasında yaşanan...
Gıcır gıcır Kartal: 3-1
Gıcır gıcır Kartal: 3-1
Yenilenmiş Beşiktaş, Diyarbakır'da sahnedeydi. 'Gıcır transferler'...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu