kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
  » Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Patlamada bir bacağı ile cinsel organı kopan Zafer Işık, yapılan tüm müdahalelere karşın kurtarılamadı.
Kafede polise tuzak
Bombacının eşkali belirlendi
Oğullarının bacağı koptu

Kafede polise tuzak

Bayrampaşa'da polislerin sık gittiği internet kafede patlayan bomba sonucu, kafe ortaklarından Zafer Işık yaşamını yitirdi PKK'nın üstlendiği patlamada 7'si polis, 15 kişi ise yaralandı.

İstanbul'da çevik kuvvet şube müdürlüğünde görevli polis memurlarının gittiği bir internet kafede bomba patladı. Patlamada bir kişi yaşamını yitirirken, kafede bulunan biri çocuk, 7'si polis memuru 9 kişi ile yoldan geçen 6 kişi yaralandı. Yaralılardan birinin durumu ağır. Patlama sonucu hayatını kaybeden 21 yaşındaki Zafer Işık'ın kafenin ortaklarından olduğu ifade edildi. Bölücü terör örgütü PKK'nın üstlendiği patlama, İstanbul Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ile Bayrampaşa Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Araştırma Büro Amirliği'nin arkasında bulunan Zambak Sokak'ta faaliyet gösteren İksir İnternet Kafe'de dün saat 14.05 sıralarında meydana geldi. Kafe savaş alanına dönerken içeride bulunan polis memurları Serkan Sevindik, Sinan Uygur, Ahmet Büyükekiz, M. Kemal Kenar (23), Hakan Tuna (27), Volkan Canışık (25), Bekir Polat (23) yaralandı. Patlama sonucu çeşitli yerlerinden yaralanan siviller de şöyle: Kafenin işletmecisi Berat Yıldırım (18), Sercan Öztürk (15), Cevat Küçük (15), Coşkun Küçük (13), Kemal Kajan, Nihat Kajan, Doğan Ay (12), Gökhan Erbaşlı.

MASA ALTINDA BOMBA
Çevre sakinlerinin büyük panik yaşamasına neden olan patlamanın ardından olay yerine çok sayıda polis ekibi ve ambulans sevkedildi. Yaralılar, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi, Bayrampaşa ve Haseki Devlet Hastaneleri ile özel bir hastaneye kaldırıldı. Patlamanın ardından polis, kafenin bulunduğu sokağı abluka altına aldı. Zambak Sokak'ın iki girişi de polis tarafından kapatıldı. Terörle Mücadele ve Olay Yeri İnceleme ekipleri yaptıkları ilk incelemenin sonucunda patlamaya tahip gücü yüksek zaman ayarlı boru tipi bombanın neden olduğunu belirledi. Bombanın kafede bulunan 16 numaralı masanın altına siyah bir çanta içerisinde bırakıldığı tespit edildi. İnternet kafenin ortaklarından olduğu belirtilen 21 yaşındaki Zafer Işık ile Ayvalı Dere İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencisi 15 yaşındaki Sercan Öztürk'ün bacakları koptu. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tedavi altına alınan sağ bacağı diz üstünden kopan Öztürk ile bir bacağı ve cinsel organı kopan Işık yoğun bakıma alındı. Işık yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

POLİSLER HAFİF YARALI
Patlamanın ardından Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan polis memurları Serkan Sevindik, Sinan Uygur ve Ahmet Büyükekiz ile özel bir hastanede tedavi altında tutulan müşterilerden Doğan Ay ve Berat Yıldırım'ın da sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi. Yoldan geçerken yaralanan Kemal Kajan ve Nihat Kajan, Kızılay Bayrampaşa Hastanesi'nde, Gökhan Erbaşlı ise Yedikulu Gögüs Hastalıkları Hastanesi'nde tedavi altına alındılar. Olay yerinde incelemelerde bulunan İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, internet kafede ilk incelemeler ışığında bir bombanın patladığını, fakat bombanın muhteviyatının henüz kesinleşmediğini söyledi. Engin, patlamada internet kafede bulunan ve sokaktan geçmekte olan sivil vatandaşlar ile 7 polisin yaralandığını, yaralanan polislerin durumunun iyi oluduğunu ifade etti. Başsavcı Engin, patlamayla ilgili araştırma ve incelemenin sürdüğünü kaydetti. İstanbul Valisi Muammer Güler, Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'la birlikte Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan yaralıları ziyaret etti. Vali Güler patlamaya bina girişine bırakılan bir paketin neden olduğunu belirterek, "Olayı bazı örgütlerin üstlendiği şeklinde bilgiler aldık, bu bilgilerin teyit edilmesi gerekiyor" dedi.

Müslim SARIYAR - Mustafa KAYA Deniz DERİN-Zülfikar


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Memura özel alan yok artık her yer kamusal
 Çilli Hüseyin aranıyor
 'Kural ihlali' kardeşleri öldürdü...
 Çantada 305 kg eroin
 Hizbullah'ın evinde iki kafatası...
 Aşure Günü'nde 'itidal' çağrısı
 Aydınlardan faili meçhul bildirisi
 Gazetecilere başkan dayağı
 'Cumhuriyeti kemirenler Çankaya'ya çıkmamalı'
 Hırant Dink için beraat kararı
 Kargo uçağında yangın korkuttu
ALİ KIRCA
Atatürk'ün 5 kardeşi!
Tarihte bilinmeyen bir şey yoktur...
YILMAZ ÖZDİL
Ha İsviçre... Ha Vatikan...
İsviçreli FIFA'nın bize...
ERGUN BABAHAN
Başörtüsüne sokak müfettişi dönemi
Danıştay 2'nci...
UMUR TALU
Metal yorgunu
"Batı ile Doğu" arasında...
FATİH ALTAYLI
Karikatür krizi ve Türk basını
"Medeniyetler...
ERDAL ŞAFAK
Hem özgürlük hem saygı
Karikatür krizinin en önemli...
Polonyalı muslukçu korkusu "fos çıktı"
Yeni üyelerin işçilerine 7 yıl dolaşım yasağı getiren AB'nin korktuğu...
"Rumlar'ın politikası KKTC'nin tanınmasını sağlayacak"
İngiltere Dışişleri Bakanı Straw, kendi milletvekillerine...
Teftiş şimdi lazım
Teftiş şimdi lazım
Grichting'e tekme, görüntüler ve seyirci organizasyonu hakkındaki...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu