kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
  » Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Katil zanlısı O.A.’nın diş teknisyeni babası Hikmet A., 6 çocuk sahibi. Hikmet A. Azeri eşiyle ikinci evliliğini yapmış.
Silah babasına ait
Öz anne AK Parti il örgütünde yönetici
Karikatür yüzünden öldürmüş
Tanıyanlar cinayete şaşırdı
Berlusconi'den Erdoğan'a telefon

Bahanesi karikatür

Rahibin katil zanlısı liseli O.A. yakalanınca "Beni karikatür etkiledi" dedi. Olayda fuhuş mafyasının rolü araştırılıyor.

Trabzon'daki Santa Maria Kilisesi'nin rahibi Andrea Santoro cinayetinin zanlısı 16 yaşındaki O.A. gece evine düzenlenen baskınla yakalandı. O.A.'nın diş teknisyeni babası, üvey annesi ve olayla ilgili olduğu gerekçesiyle üç arkadaşı da gözaltına alındı.

Ayin başına 100 dolar alıyordu
O.A.'nın karikatürü internet ortamında gördüğünü ve bundan etkilenerek rahibi vurduğunu söylediği öne sürüldü. Ayrıca O.A.'nın rahibin ayinlerine katıldığını ve her ayinde 100 dolar aldığını, cinayetten bir gün önce ise 500 dolar istediği için tartıştıklarını da söylediği öğrenildi.

"Çete üssü" mahalleden
Karikatür bahanesine karşın, perde arkasındaki azmettiricinin fuhuş mafyası olup olmadığı araştırılıyor. O.A.'nın "Fuhuş çetelerinin üssü" olarak bilinen Çömlekçi Mahallesi'nde oturmasının da bu ihtimali güçlendirdiği belirtiliyor.

Tabanca babanın
Rahip cinayetinin zanlısı O.A.'nın, olayda babasının Colt marka tabancasını kullandığı ortaya çıktı. Tabanca babanın birkaç kez kaçak diye mühürlenmiş diş laboratuvarında bulundu. Babası ve Azeri uyruklu üvey annesiyle (üstteki fotoğraf) aynı evde yaşayan O.A. ilk yarıyıl devamsızlık nedeniyle liseden uzaklaştırılmış.

Anne AKP il yöneticisi
Katil zanlısı O.A.'nın ayrı yaşayan öz annesi Necmiye A.'nın AK Parti Trabzon Teşkilatı Kadın Kolları Başkan Yardımcısı olduğu ve partinin kuruluşundan beri görev aldığı ortaya çıktı.


Silah babasına ait

Rahip Santoro'yu öldüren 16 yaşındaki O. A. yakalandı. Cinayeti itiraf eden O.A.'nın kullandığı silah, babasına ait ve ruhsatı da bulunmuyor.

Trabzon'da Santa Maria Kilisesi Rahibi Andrea Santoro'nun öldürülmesiyle ilgili olarak gözaltına alınan 16 yaşındaki lise öğrencisi O.A. ifadesinde Rahip Santoro'yu son günlerde yaşanan karikatür krizi yüzünden öldürdüğünü söylerken, O.A.'nın fuhuşun yaygın olduğu Çömlekçi Mahallesi'nde oturması dikkatleri fuhuş mafyasına çekti. Trabzon Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler robot resimlerden görgü tanıklarının da tespit etmesiyle zanlının kimliğini ve adresini belirledi. Önceki gece saat 03.30 civarında Çömlekçi Mahallesi Yalı Caddesi 70 numaradaki eve baskın yapan ekipler, O.A.'yı gözaltına aldı. Cengiz Topel İlköğretim Okulu'nu bitiren O.A.'nın bu yıl Fatih Lisesi'ne kaydolduğu ancak ilk yarıyılda devamsızlık nedeniyle okulla ilişkisinin kesildiği öğrenildi. O.A.'nın üç arkadaşı da olayla ilgili olarak gözaltına alındı. O.A.'nın olay günü kendisi kiliseye girerken bir arkadaşının kilisenin dış kapısında, diğerinin sokak başında gözcülük yaptığını söylediği öğrenildi. O.A.'nın babası, üvey annesi ve iki kardeşi de gözaltına alındı. Polis ayrıca yaşları 13-17 arasında değişen 15 çocuğun da ifadesine başvurdu. Zanlı O.A.'nın olayda kullandığı Avusturya yapımı Colt marka silah diş teknisyeni baba Hikmet A.'nın Çömlekçi Mahallesi'ne yakın Çamlıbel İşhanı'ndaki muayenehanesinde ele geçirildi. Polis gününü genellikle internet kafede geçiren O.A.'nın internet adresini de incelemeye aldı.

ROBOT RESMİNİN AYNISI
Trabzon Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler O.A.'yı yakaladıklarında çizilen robot resme tıpatıp benzediği ortaya çıktı. O.A. dün Adli Tıp Kurumu'nda sağlık kontrolünden geçti. Ardından da ifadesi alındı. Yapılan muayenede O.A.'nın herhangi bir sağlık problemi görülmedi. O.A.'nın yakalanmasından sonra evde iki küçük kardeşi yalnız kaldı. Anne ve babaları da Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen kardeşleri olayları anlamaya çalışıyorlardı. Üvey ağabeylerinin cinayet işlediğinden haberdar olmayan çocuklar Dün gece polisler geldi. O. ağabeyimi aldılar. Annem babam da gitti" dediler. Baba Hikmet A.'nın ikinci evliliği olduğu, O.A.'nın yakalandığı Çömlekçi Mahallesi'ndeki evde Azeri uyruklu üvey annesi Sevinç, babası ve 2 kardeşi ile birlikte yaşadığı öğrenildi. Zanlı O.A.'nın Hikmet A.'nın ilk eşinden olduğu, Hikmet A.'nın iki eşinden toplam 6 çocuğu olduğu belirtildi.

Savaş AY - Yavuz RENÇBERLER - Adnan RAMOĞLU / Mura


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 İstanbul'da kar etkisini yitiriyor
 Emeklilere yüzde 6 zam
 Ağustos'ta 10 bin öğretmen daha atanacak
 Şemdinli olaylarında 6 kişi tutuklandı
 Ford bayilerinin otobüsü Roma'da ölüme uçtu: 12 ölü 18 yaralı
 Ve ilk kez bir kuvvet komutanı mahkûm oldu
 Kar, okulları bugün de tatil etti
 Aksu: Vali görevinde
 Yazarlar davası olaylı başladı
 'Camiler sadece erkeklere ait değil'
 Solcular da karikatürü protesto etti
 Cezaevinde turşu kavgası
 Afganistan'da Türk mühendis öldürüldü
 Rüşvetçi polislere 7 -16 yıl isteniyor
 İmamdan 'üflerim şişersin' tehdidi
 20 bin öğretmen bugün atanıyor
ALİ KIRCA
Kırılma noktası!
Aslında karikatür krizinin bu boyutlara...
YILMAZ ÖZDİL
Papazı vurduk Papazı bulduk
Yer, Trabzon.
Bir papaz...
ERGUN BABAHAN
Malvarlığı ve kol saati
Susurluk kazasında hayatını...
UMUR TALU
Gırtlak gırtlağa
Trabzon cinayetinin ardından, İtalya...
FATİH ALTAYLI
Yazık değil mi Trabzon'a?
Sabah çok önemli bir...
ERDAL ŞAFAK
Komisyon'a alkış
Ortadoğu ülkelerinde Hazreti Muhammed...
Çözüm isteyenler 'vatan haini'
Papadopulos'un çözüm yanlısı gazetecilere karşı karalama kampanyası...
'Küresel krizle karşı karşıyayız'
Hz. Muhammed karikatürlerinin ilk yayımlandığı Danimarka'nın...
Bunun adı ihraç
Bunun adı ihraç
İsviçre maçının faturası ağır oldu: Türkiye EURO 2008 elemelerinde...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu