kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
  » Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Can Dündar canımızı çok acıttı
Can Dündar canımızı çok acıttı
Kendi ayaklarımın üzerinde durmak istiyorum
Erkek çocuk ekstra mutluluk getirmiştir
Gönüllü çalışan Erbiller

Can Dündar canımızı çok acıttı

Mehmet Ali Erbil'in eşi Tuğba Erbil, gazeteci-yazar Can Dündar'ın M. Ali'ye yönelik yaptığı 'Obezler ve engellilerle dalga geçiyor' eleştirisinde tamamen haksız olduğunu söyledi. Erbil: Mehmet Ali, yardım dernekleri için çalışıyor. Can Bey, bunu biliyor mu?.

Bol karlı bir kış gününde Mehmet Ali Erbil'in evine ulaşmak hiç de kolay olmadı. Kapıdan içeri girdiğimde Tuğba Erbil makyajını yapıyor, üst kattaki Mehmet Ali Erbil de telefonla konuşuyordu. Yukarı kattan indiğinde "Hoşgeldin. Ben çok hastayım, hemen yola çıkıp yayına yetişmem gerek" dedikten sonra Mehmet Ali Erbil, ortadan kayboldu. Erbil, kendisine 'Eşinizle fotoğraf çekebilir miyim?' sorusunu bile yöneltemeden evden çıkıp gitmişti. Böyle yoğun bir iş temposu olan birisiyle yaşamak acaba genç eşi Tuğba Erbil için nasıl bir duyguydu?..

* Mehmet Ali Erbil ile yaşamak zor mu kolay mı?
Evet, zor. Mehmet Ali ile yaşamanın zor yanları var elbette. Zorlukların yanında aynı zamanda eğlenceli de bir yaşam sürüyoruz. Zorluğu; göz önünde bir yaşantı sürmemiz... Eğlenceli yanı ise Mehmet Ali'nin kendisi. Sevdiğim bir adamla yaşamak yaşantımın keyifli yanı.

* Eşiniz çok fazla çalışan biri. Doğal olarak eve yorgun geliyordur. Şikayetçi değil misiniz?
Belki ilk başlarda sıkıntı duyuyordum. Örneğin özellikle özel günlerde çalıyor olması, bende mutsuzluğa neden oluyordu ama alıştım. Bizim hayatımız böyle bir hayat. Artık bunu kabullenmesini ve bu şartlarda mutlu olmasını öğrendim. Eve çok yorgun geldiği zaman bir şeyler yapmak için baskıda bulunmuyorum. Ben de Mehmet Ali'nin dinlenmesini istiyorum. Çünkü haftanın 6 günü canlı yayın yapıyor, film setleri oluyor. Kolay değil. Evde dinlenmesi için elimden geleni yapıyorum. Yorgunluğun ötesinde bir stres var. Her gün bir sınav, her gün bir reyting stresi...

REYTİNGLERİ TAKİP EDERİM
* Bu stres size yansıyor mu?
Yansıyor tabii. Ben de her gün reyting sonuçlarını alıyorum. Mehmet Ali'nin programı kaçıncı olmuş, bir başka program onu geçmiş mi, kimleri geride bırakmış, rakip programlar ne yapmış? Bunları takip ediyorum. Bu stresin içinde ben de varım. Bu stres önceleri üzerimde bir baskı kurmuştu ama şimdi hoşuma gidiyor.

* Eşiniz sizden yaşça büyük, dolayısıyla da deneyimli. Deneyimlerinden ne ölçüde faydalanıyorsunuz?
İlk önce yaşama karşı olan duruşundan, hayata bakış açısından çok fazla faydalandım. Benim eşim çok insancıl, birçok konuda aşmış, sabırlı, anlayışlı, hayata pozitif bakan ve hata yapan insanları çok çabuk affeden birisi. Bu özelliklerini örnek alarak, hayatımı daha anlamlı kılmaya çaba gösteriyorum.

ÇOK BÜYÜK HAKSIZLIK YAPTI
* Yatırımlarında bire bir etkili oluyor musunuz? Örneğin kendisine bir daire sattınız...
Türkiye'de bu dönemde gayrimenkulün çok karlı olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle telkinlerde bulundum ve bir daire sattım. Zaten Mehmet Ali de gayrimenkule yatırım yapmayı seviyor.

* Emlak fiyatlarının çok yüksek olmasındaki en önemli neden nedir?
Türkiye'nin gülümseyen bir tablosundan kaynaklanıyor. Çok fazla yabancı yatırımcı Türkiye'ye ilgi duyuyor. Ortaya çıkan tablo karşısında inşaat sektörü yükselen değer oldu. İnşaat işine giren insanların sayısı arttı. Daha temele kazma vurmadan gayrimenkul satılabiliyor. Ne var ki inşaat sektörü bir doygunluk sınırına gelecek. Sanıyorum, iki yıl kadar sonra bu doygunluk sınırına ulaşılmış olacak.

* Mehmet Ali Erbil, son zamanlarda çok fazla eleştiriliyor. Siz bu eleştirilerden nasıl etkileniyorsunuz?
O çok iyi niyetlidir, hiç kimseyi kırmamaya aşırı özen gösterir. Buna karşın aile hayatına ve kişiliğine saldırı olunca üzülüyor. Örneğin bizi en çok kıran kişi, Can Dündar olmuştur. Can Dündar canımızı çok acıttı.

* Neden?
Can Dündar, 'Mehmet Ali Erbil, obezlerle, engellilerle dalga geçiyor' demişti. Beni ve eşimi en çok kıran bu ifade oldu. Can Dündar, Mehmet Ali Erbil'in kişilik analizini yapabilecek donelere sahip mi tartışılır ama yine de oldukça kırıcı kelimeler kullandı. Ben Omurilik Felçlileri Derneği'nde çalışıyorum. Mehmet Ali, hiçbir zaman engellileri rencide etmedi. Aksine onları her zaman desteklemiş, kendilerine olan güvenlerinin artması ve iş bulup çalışmaları konusunda hep destek olmuştur. Can Bey, bunu biliyor mu? Mehmet Ali yaptığı yardımları hiçbir zaman dillendirmez. Can Bey, eşime çok büyük bir haksızlık yaptı.

MEHMET ÇALIŞKAN MAGAZİN

DİĞER MAGAZİN HABERLERİ
 Ender Hanım torun bakıyor
 Türk tasarımcısı Vogue dergisinde
 İmajı bozulmuş!
 İşte merak edilen Tuss
 Bu kez planlı!
Gardırobunuz  daki klasiklerle vedalaşın
Gardırobunuz daki klasiklerle vedalaşın
Her kış siyah renklerin hakim olduğu klasik kesimli kıyafetler...
Doğal olmak iyidir
Doğal olmak iyidir
Hep iyiyi oynamak, bir başkası gibi davranmak sizi zorlar. En iyisi...
50 soruda öldürücü virüsten korunmanın yolları
Kuş gribiyle ilgili merak ettiğiniz soruları bu konuda Türkiye'nin...
Kurban Bayramınız kutlu olsun
10-14 Ocak 2006 tarihleri arasında kutlayacağımız Kurban Bayramı...
2006’da neler olacak?
Yıldızlar Kraliçesi Filiz Özkol burçların yeniyıl falına baktı. Duygu...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.