kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
  » Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 

Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin

Enginarlı börek
6 kişilik
*
2 adet çanak enginar (temizlenmiş)
* 1/2 su bardağı zeytinyağı
* 10 adet milföy hamuru
* 2 adet taze soğan (ince kıyılmış)
* 5-6 dal dereotu (ince kıyılmış, süslemek için ayrılacak)
* 1 tatlı kaşığı karabiber
* 50 gr. beyazpeynir (ufalanmış)
* 2 çorba kaşığı haşhaş tohumu
* 1 adet yumurta (sarısı beyazı ayrılmış)
Enginarları kuşbaşı doğrayıp, zeytinyağı ile ağır ateşte yumuşatıp, pişirin. Çatal ile iri iri ezin. Taze soğan, dereotu, karabiber, beyazpeynir ve haşhaş tohumunu katıp, karıştırın. Milföy hamurlarını biraz inceltip dörde bölün. Her birinin içine birer tatlı kaşığı enginarlı harçtan koyun. Yumurtanın beyazını 2 çorba kaşığı su ile çırpın. Hamurun etrafına sürüp, muska şeklinde kapatın. Üzerine yumurta sarısı sürüp, önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25 dakika kızartın. Üzerlerine kalan dereotunu serpip, servis yapın.

Yeşil kavurma

4 kişilik
*
500 gr. arapsaçı, ebegümeci ve ıspanak (ince kıyılmış)
* 1 demet taze soğan (ince kıyılmış)
* 10 diş sarımsak
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı
* Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda)
* 1 çay kaşığı pul kırmızıbiber
* 1 tatlı kaşığı sirke
* 1 su bardağı su (kaynar)
Isıtılmış yağa otları, taze soğan ve sarmısağı ilave edip, orta ateşte karıştırarak yaklaşık 5-6 dakika soteleyin. Suyu ilave edin ve otlar suyunu çekinceye kadar karıştırarak yaklaşık 10 dakika pişirin. Tuz, karabiber, pul kırmızıbiber ve sirkeyi ekleyip, harmanlayın. Sıcak olarak servis yapın.

Yassı köfte
6 kişilik
*
500 gr. bulgur (köftelik)
* 250 gr. kıyma (yağsız)
* Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda)
* 2 adet yumurta sarısı (hafif çırpılmış)
Bulgur, kıyma, tuz ve karabiberi iyice yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, yassı köfteler hazırlayın. Köfteleri yumurtaya bulayın ve kızgın yağda kızartıp, delikli kepçe ile havlu kağıt üzerine alarak fazla yağını süzün. Sıcak servis yapın.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Lezzet Güneşi   / 28-01-2006
 Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin   / 27-01-2006
 Ton balıklı ekmekler   / 26-01-2006
 Akdeniz payı   / 25-01-2006
 Ciğer bohçası   / 24-01-2006
 Bamya turşusu   / 23-01-2006
 Lezzet Güneşi   / 21-01-2006
 Lezzet Güneşi   / 20-01-2006
 Lezzet Güneşi   / 19-01-2006
 Lezzet Güneşi   / 18-01-2006
AYŞE TÜTER
Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin
Enginarlı...
SEDA KAYA GÜLER
Bravo Anelka...
Bayıldım Anelka'nın ütü yaparken...
'Azap Yolu'nun hızı kesilmedi
'Azap Yolu'nun hızı kesilmedi
Usta oyuncu Kadir İnanır, yakında atv'de yayınlanacak olan 'Azap...
Ata'nın şarkısı patladı
Ata'nın şarkısı patladı
Ünlü komedyen Ata Demirer'in atv'nin sevilen dizisi 'Avrupa...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.