kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Başarmak için önce hayal kurdular
Başarmak için önce hayal kurdular
Küçük kızda kendimi gördüm

Başarmak için önce hayal kurdular

Bu hafta gösterime giren ve gerçek bir hikayeden esinlenerek çekilen "Dreamer", at tutkunları kadar hayallerinin peşinden hiç yorulmadan koşanlar için... Filmi Türkiye'nin önde gelen milli bayan binicilerinden Serra Önkal ile izledik
Dreamer, kızına duyduğu sevgi için, sakatlanan bir yarış atının hayatını kurtarmak ve bu umut vadeden kısrağı eski ihtişamlı günlerine geri döndürmek için neredeyse her şeyini feda eden bir babanın öyküsünü anlatıyor. Filmin başrollerinde Kurt Russell, son yılların en gözde çocuk oyuncusu Dakota Fanning ve usta oyuncu Kris Kristofferson rol alıyor. Film "Mariah's Storm" adlı bir atın gerçek hikayesinde esinlenilerek yapılmış. Ben Crane (Kurt Russell), yeteneğini artık başka adamları zengin etmek için harcayan, bir zamanların en iyi at terbiyecisidir. Yarış pistlerinde umut vadeden Sonador (Sonya) ise kırılan ayağı nedeniyle geleceği aniden yok olan harika bir attır. Aynı zamanda Ben'in patronu da olan sahibi tarafından ölü olarak kabul edilen Sonya, Ben'e işten çıkarılma kağıtlarıyla birlikte bir tazminat olarak verilir. Tereddütsüz bir inanç ve Ben'in küçük kızı Cale'in azmi sayesinde, bu iki hasar görmüş ruh, görünüşte imkansız olan bir 'amaç' için bir araya gelecektir: Breeder's Cup Classic koşusunu kazanmak. Ancak gerçek mucize, bu yaralı ata yardım ederken aslında kendi ailelerini iyileştiriyor olmalarıdır. Filmin senaristi ve yönetmeni John Gatins "Bu film hayallerle ilgili. Babasını idolleştiren genç bir kızın, zor zamanlar geçiren bir ailenin ve onları birleştiren harikulade bir atın hikayesi" diyor. Yaralı bir yarış atına olan inancının hayallerini harekete geçirdiği genç bir kız olan Cale Crane'i canlandıran Dakota Fanning, filmde tüm karakterlerin bir hayalin peşinde olduğunu söylüyor; "Canlandırdığım karakter babasıyla birlikte atların etrafında olmanın, atı Sonya'yı görmenin, zafere koşmanın ve her şeyden önemlisi, ailesine yardım etmenin hayalini kuruyor." Cale'in hayali; Sonya (tam adı İspanyolca'da 'hayalperest' anlamına gelen Sonador) ile tereddütsüz bir inanca dönüşüyor. Babayı canlandıran Kurt Russell'a göre ise hayal kurma yeteneğini kaybetmiş olan 'Ben Crane', kızının hayalini yaşamasını sağlıyor. Senarist ve yönetmen John Gatins "Bir yarış düşkünü olarak, kariyerlerini sona erdirecek sakatlanmalardan sonra pistlere geri dönen atlar hakkında inanılmaz hikayeler duydum. İşte 'Mariah's Storm' aklımdan çıkmayan öyle bir hikayeydi" diyor.

TARİHE GEÇTİ
Umut vadeden bir kısrak olan 'Mariah's Storm', Alcibiades yarışlarında sol ön incik kemiğini çatlattığında hızlı bir şekilde puan yükseltiyordu ve 1993'teki Breeder's Kupası'nın favorilerinden biriydi. Böyle ciddi bir sakatlanma normalde yarış kariyerini sonlandırırdı ancak Mariah's Storm'un sahibi ve terbiyecisi inançlarını kaybetmedi. Özen ve sabırla 'çatlak' eninde sonunda iyileşti ama yarışıp yarışamayacağı sorusu baki kaldı. Soru kısa süre sonra cevaplandı; Mariah's Storm iyileştikten sonra, Ağustos 1994'te, üç yaşındaki kısrakların katıldığı Arlington Heights Oaks yarışını kazandı. Takip eden senenin eylül ayında üç yaş ve üstü kısrakların katıldığı bir yarış olan Arlington Matron handikapını kazanarak da herkesi şaşırttı. Bu zafer onu, Arlington'da yaşına göre katıldığı üç yarışı da kazanan tek at konumuna getirdi. Başarısı öyle emsalsizdi ki artık Arlington Park'ta onun adına düzenlenen bir yarış var: Mariah's Storm Yarışları. 1995'te Mariah's Storm, favori gösterilen Serena's Song'u yenerek Turfway Breeder's kupasını da kazandı.

Eylem BİLGİÇ

DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 Herkes bir geceliğine şarkıcı olacak
 Aliye'yi tavanda izledim
 Beş asırlık lezzet: Kahve
 Farklı mekanlar, tatlar
 Evde huzur buluyorlar
 Modern tasarımlar
 Rahatça uyumak için
 En yararlı eşyalar
 Arkanıza bir güzel yaslanın
 Mekana göre ışık seçilmeli
 Sıradışı formla gerçek konfor
 En şık anahtar-priz
 Fark yaratan lavabo
 Fırsat bu fırsat
 Japon kemancıdan Türk Konçerto'su
 Başkut'un penceresinden İstanbul sokakları
 Dame de Sion'un yüz elli yılından hatıralar
 Irak'ta bir İtalyan
 Ünlülere favori filmlerini sorduk
    Yazarlar
    Alışveriş
    Yaşam
    Ajanda
  » Güncel
    Gezi
AYŞE BRAV
Kaya evlenirse yanına taşınırım...
Bakan'a 'jet' imar affı
Bakan'a 'jet' imar affı
Maliye Bakanı, kızı ve oğlu için SİT alanına iki villa yaptırdı,...
Çıkarın bizi!
Çıkarın bizi!
TK-344 sefer sayılı İstanbul-İzmir uçağına binen 155 yolcu, Atatürk...
Köşk tartışması bizi böler
Adalet Bakanı Cemil Çiçek, atv'de Altaylı'ya "Teke Tek" konuştu.
Ecevit: Ağca'yı başımıza yıktılar
Eski başbakan ve DSP'nin eski genel başkanı Bülent Ecevit,...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.