kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
  » Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Samsun'da kuş gribi

Samsun'da kuş gribi şüphesiyle şu ana kadar 20 kişi müşahede altına alınırken, tahlil sonuçları belli olan 11 kişiden sadece 1'inin sonucu pozitif çıktı.

Yurdun değişik bölgelerinde kuş gribine karşı çeşitli önlemler alınıyor. Van Valiliği'nden alınan bilgiye göre, merkezde ve ilçelerde itlaf edilen kanatlı hayvan sayısı, 216 bin 309'a ulaştı. Van ve ilçelerindeki 59 mahalle ile merkez ve ilçelere bağlı 220 köyde, kanatlı hayvan itlaf çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

SAMSUN

Samsun'da kuş gribi şüphesiyle şu ana kadar 20 kişinin müşahede altına alındığı, bunlardan 11'inin tahlil sonuçlarının belli olduğu bildirildi.

Samsun İli Hayvan Sağlık Komisyonu, Valilik
Salonu'nda Vali Vekili Raif Özener başkanlığında toplanarak, Samsun ve çevresindeki kuş gribi vakalarını ve alınan önlemleri değerlendirdi.

Toplantı sonrasında basına açıklama yapan Özener, Samsun'da şu ana kadar 20 kişinin kuş gribi şüphesiyle müşahede altına alındığını, bunlardan 11'nin tahlil sonuçlarının belli olduğunu söyledi.

Söz konusu 11 kişiden 10'unun tahlillerinin negatif çıktığını, Zeytinlik Mahallesi'nde oturan bir kişide ise kuş gribine rastlandığını belirten Özener, bu kişinin de tedavisinin ardından taburcu edildiğini kaydetti.

Özener, geri kalan 9 kişinin ise tahlil sonuçlarının henüz alınmadığını ve hastanede kontrol altında olduklarını belirtti. Bafra İlçesi'ne bağlı Keresteci ve Gökçeağaç köylerinde iki tavukta kuş gribi virüsüne rastlandığını bildiren Özener, ekiplerin söz konusu köylerde itlaf çalışmalarına başlayacağını bildirdi.

Samsun'da şu ana kadar 1017 kanatlı hayvanın itlaf edildiğini kaydeden Özener, koruma alanı ilan edilen alanlarda itlaf çalışmalarının sürdürüldüğünü söyledi.

KARS

Kars'ın Ardahan İlçesi'nde ölü bulunan bir kartal, Tarım İl Müdürlüğü ekiplerince incelenmek üzere alındı. Kaptanpaşa Mahallesi'ndeki askeri lojmanların önünde ölü kartal gören vatandaşlar, durumu Tarım İl Müdürlüğü ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen özel giysili ekipler, ölü kartalı incelemek üzere alırken, kartalın ölü bulunduğu yer ve çevresi ilaçlandı.

Tarım İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Özcan Yıldırım, kartalın ölüm nedeninin henüz belirlenemediğini ifade ederek, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için alınan numunenin Erzurum'daki Veteriner Kontrol ve Araştırma Enstitüsü'ne gönderileceğini bildirdi.

ELAZIĞ

Elazığ'da, hastalığın görülmesinin ardından başlayan çalışmalar kapsamında bugüne kadar 4 bin 422 kanatlı hayvanın itlaf edildiği bildirildi. Yetkililer, ekiplerin, hastalığın ilk görüldüğü Karşıyaka Mahallesi'nin ardından Beyyurdu, Çatalçeşme ve Salıbaba mahallelerinde itlaf çalışmalarını tamamladığını belirterek, Gümüşkavak, Kızılay ve Aksaray mahallelerinde itlafı sürdürdüklerini söylediler.

Bölgede, 11 toplama, 2 itlaf, 1 taşıma, 3 dezenfeksiyon ve 2 nakliye ekibinin bulunduğunu ve toplam 92 kişinin görev yaptığını ifade eden yetkililer, ''Çalışmalarımız aralıksız sürüyor. Bu arada asılsız ihbarlar çalışma tempomuzu düşürüyor. 4 gün içinde yaklaşık 200 asılsız ihbar aldık. Vatandaşlarımızdan gerçek dışı ihbarlarda bulunmamalarını istiyoruz'' dediler.

ERZURUM

Erzurum'da kuş gribi ile mücadele kapsamında 55 bin 660 kanatlı hayvanın itlaf edildiği bildirildi. Erzurum Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, kuş gribi vakalarının görülmesinin ardından, Tarım İl ve İlçe Müdürlükleri'nden toplam 65 ekip tarafından merkez, ilçe ve köylerinde yapılan kanatlı hayvan itlafı çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

Şimdiye kadar merkez ve 9 ilçede itlaf edilen kanatlı hayvan sayısının 55 bin 660'a ulaştığı ifade edilen açıklamada, hayvan itlafı gerçekleştirilen yerleşim birimlerinde dezenfeksiyon işlemlerine de ağırlık verildiği kaydedildi.

KARABÜK

Karabük'te kuş gribi önlemleri kapsamında sağlık kuruluşlarında çalışanların izinlerinin iptal edildiği bildirildi. Karabük Devlet Hastanesi Başhekim Vekili Zafer Atalay, gazetecilere yaptığı açıklamada, kentin en büyük yerleşim alanı olan Kayabaşı Mahallesi'nde bulunan ölü güvercinden alınan numune sonucunda, kuş gribi tanısının pozitif çıkmasının ardından bütün sağlık kuruluşlarının harekete geçtiğini söyledi.

Sağlık kuruluş müdürleri, başhekimler ve uzman doktorların katıldığı bir toplantı düzenlenerek olası kuş gribi hastalığına karşı alınması gereken tedbirlerin görüşüldüğünü ifade eden Atalay, şöyle dedi:

''İzinleri iptal edilen sağlık görevlileri çalışmaya başladılar. Hafta sonu sağlık ocakları açık bulundurulacak. Kuş gribi şüphesiyle Karabük Devlet Hastanesi'ne götürülen 2 çocuk müşahede altında tutuluyor. Gelecek olan sonuçlara göre hareket edeceğiz.'' Bu arada, kuş gribi şüphesiyle Eskipazar İlçesi'nden Karabük Şirinevler Devlet Hastanesi'ne bir çocuğun getirildiği öğrenildi.

ABD'Lİ UZMANLAR

ABD'li sağlık uzmanlarından oluşan bir ekibin, kuş gribi salgını konusunda Türk yetkililere yardımcı olmak üzere bugün Ankara'ya geleceği bildirildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Sean McCormack, heyetin Tarım ve Sağlık Bakanlığı ile Uluslararası Gelişim Ajansı (AID) uzmanlarından oluştuğunu bildirdi.

Türk yetkililerin ABD'den bu yönde bir talepte bulunup bulunmadığını açıklamayı reddeden McCormack, "Bu konuda Türk hükümetiyle yakından çalışıyoruz. Sanırım, onlar da attığımız bu adımı memnuniyetle karşılar" dedi.

Sözcü McCormack, Amerikan heyetinin ziyaretinin, Türkiye'nin kuş gribi hastalığına yönelik tedbirlerini yerinde görmek ve bu konudaki tecrübeden faydalanmak, ABD'nin Türkiye'ye yapabileceği yardımlar konusunda tavsiyelerde bulunmak ve global bir salgına karşı hazırlıklı olmak maksadı taşıdığını kaydetti.

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 "Ağca imza için karakola gitmeyecek"
 İzmir'de 20 kilo patlayıcı ele geçirildi
 Otomobilde infaz
 Antalya'da fabrika yangını
 İki otobüse silahlı saldırı
 Tek suçu SSK'lı olmamak
 Karakola gelmedi Mercedes'i bulundu
 İpekçi: Papa bizi yaraladı
 'Şeytan taşlamak korkutuyor' demişti
 'Günah keçisi oldum'
 Yardım severleri rahatlattı
 Maskenin ardında yatan dram
 'Sabırtaşı' Safiye Soyman
 Dönüş çilesi başlıyor, yola dikkat!
 Tekirdağ'da trafik kazası: 3 kişi öldü
 Çin büyükelçiliği ile ev sahibi davalık oldu
 Kızılay'da cezaevleri için eylem
 Aksu'dan mülteciler için yanıt
YILMAZ ÖZDİL
Kimbilir...
Genç adam şafaktan...
ALİ KIRCA
Korkulacak bir şey yok!
Teslim olmalısınız.
Ne kadar...
FATİH ALTAYLI
Utanç..
Galatasaray Lisesi'nde son sınıftayız.
Sabah...
ERDAL ŞAFAK
İran'ın bombası
İran ile Batı arasındaki nükleer kriz...
MEHMET ALTAN
Katilseverler
Abdi İpekçi'yi öldürmüş, Papa'yı yaralamış...
Bu filmi görmüştük
7 Ağustos 2002:
"Başkan Bush, Saddam'ı devirmek için...
Resmi yemekte şükran duası kızdırdı
Başkanlık sarayındaki yemekte karısı, konuklar arasındaki piskopostan...
Gerçek kral
Gerçek kral
Süper Lig'in "gol kralı" F.Bahçe, Bundesliga'nın "gol kralı"...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu