kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
  » Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Rahsan Gulsan @ SABAH
 

Kıraç'ın gizli beste fabrikası

Kıraç, müziğini kendisi ürettiği için, piyasada üretilen müzikler hakkında söz söylemeye yetkin insanlardan biri. Lafını sözünü de pek esirgemiyor. Sağdan soldan toparlanmış repertuvarlarla star olanlara kıl oluyor

'Endamın yeter' diye gürlediğinde gönül telimi az daha koparıyordu. Kahramanmaraş'tan gelen bir öğretmen çocuğunun bu başarısı gizliden gizliden keyif veriyordu. Geçenlerde Kıraç'ın 'Ayşem' klibi ile hafif dalga geçen bir yazı yazmıştım. Klipte "Köylü kızım, kontesim" derken havuzda yüzen kızlar görünüyordu. Ben de araştırmacı ve dalgacı bir gazeteci kılığında "Bu ilginç bir köy, köylü gençleri havuzda yüzüyor acaba köy meydanında ihtiyar heyetinin kemikleri ısınsın diye bir sauna ve jakuzi de var mıdır?" diye sormuştum.. Cevap bir arkadaşımdan geldi: Ayşe Şule Bilgiç'ten! Onu 'Rüzgarın Kızı' olarak tanıyoruz. Motosiklet testleri yapan, benim gibi otomobilleri seven bir arkadaşım. Ancak kendisine zayıf olduğu için biraz sinir oluyorum. Çünkü, saçlarını savura savura motosikletlere biniyor. Ben ise kilomdan dolayı bir tek bu aktiviteden eksik kalıyorum. (Eee, özgüven de bir yere kadar...)

AŞKIN İLK MEYVESİ
Meğerse Ayşe Şule, Kıraç ile birlikte imiş ve 'Ayşem' şarkısı da bu büyük aşkın ilk meyvesiymiş. Çünkü Ayşe; Kıraç'ı bir süre fena halde peşinden koşturmuş. (Dedikodu yapmayı seviyorum, seviyorum!) Yılbaşından bir hafta önce Ayşe Şule, beni Kıraç'ın evine davet etti. Önce yemek yiyecektik, ardından da Kıraç'ın ev stüdyosunda yaptığı jenerik müziklerini ve yeni besteleri dinleyecektik. Ayşe'nin daha cümlesi bitmeden ben kapılarını çalmıştım bile. Kıraç, televizyonda daha bir heybetli görünüyordu. Oysa evde, köpeği ile oynayan tatlı bir genç insan vardı. Ayşe Şule arkadaşımız süper bir masa hazırlamıştı. Yemekler mükemmeldi. (Tabii türlü dışında tüm mezelerin ve hatta o mükemmel böreğin bile hazır alındığını yazmayacağım. Biz kızlar sır tutmayı biliriz!) Hele, Ayşe'm bir börek yapmış ki değmeyin lezzetine. Gerçi hazır börek olduğu için tarifini veremedi ama biz yine de Ayşe pişirmiş gibi yaptık.

TERCÜME GEREKİYOR
Beni tanıyanlar bilirler çok hızlı konuşurum. Bir zamanlar, TRT'den makineli tüfek dublajı yapmam için teklif gelmişti ama kabul etmemiştim. Kıraç'ta benim kadar hızlı konuşuyor. Biz masada hızlı konuşan iki insan olarak güzel güzel anlaşıyorduk. Ama zaman zaman Ayşe'ye tercüme yapmak gerekebiliyordu. Kıraç ile yeni tanışmıştık ve bana müzikal hedeflerinden, yaptığı işlerden bahsediyordu. Ama tam bana bir şey sorduğunda ağzımda koca bir börek lokması oluyordu. Karizmayı çizdirmemek için birkaç koca böreği bir lokmada yutmak zorunda kaldım. Müziğini kendisi ürettiği için, piyasada üretilen müzikler hakkında söz söylemeye yetkin insanlardan biri. Lafını sözünü de pek esirgemiyor. Çünkü sağdan soldan toparlanmış repertuvarlarla star olanlara kıl oluyor. Gerçek bir türkü hayranı. Zaman zaman yemekte türküler mırıldanıyor. Biz de Ayşe ile kıkırdayarak eşlik ediyoruz.

ALIYOR ELİNE GİTARI...
Yemek sonrası ise müzik zamanı. Çatı katındaki stüdyo çok da sofistike değil. Birkaç klavye, bir bilgisayar ve birkaç gitar. Ancak 'Bir İstanbul Masalı'nın belki de başarısında çok büyük payı olan müziği burada doğmuş. 'Zerda'nın iç gıcıklayan melodisi de... 'Beyaz Gelincik'te çıkardığı iş de süper. Önce yaptığı işleri çalıyor. Tamamen gazeteci-sanatçı formalliğinde bir ilişkimiz var. Ancak Ayşe, çayları ve böğürtlenli turtaları (Tabii ki kendi yapmamış ama biz yine o pişirmiş gibi davrandık) getirince istek fırtınası başlıyor. Ben 'Endamın Yeter'i istiyorum. Kıraç biraz dağınık galiba. Bilgisayarında şarkılarının tamamı yok. Birazı o bilgisayarında, birazı bu bilgisayarında. Bilgisayarda bulamayınca alıyor eline gitarı, 'Endamın Yeter' diye gürlüyor. Ama biz Şule ile öyle bir vokal yapıyoruz ki, sanki Harbiye Açıkhava Tiyatrosu'nda Kıraç bizi sahneye çağırmış. Ahh bir de detone olmasak... Üç saat süren ve geri vokallerde çığlık çığlığa Rahşan Gülşan ve Ayşe Şule'nin olduğu özel konser sona erdiğinde istemeyerek arabamda buluyorum kendimi. Sesim biraz kısık, midemde de börekler kımıldamak bilmiyor...

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Aslında bu bir düet!   / 29-12-2005
 Burası Etiler değil, Günay!..   / 27-12-2005
 Denizkızı nerede?   / 22-12-2005
 Cam ustası oldum!   / 20-12-2005
 Ne yaptımsa sevemedim   / 15-12-2005
 Fajita değil Mojito   / 13-12-2005
 Kaç kere sevdiğimi unuttum...   / 01-12-2005
 Hayat bazen tatlıdır sevenler kanatlıdır...   / 29-11-2005
 Bir şarkının perde arkası   / 24-11-2005
 Öyle tokat atılır mı?   / 22-11-2005
RAHŞAN GÜLŞAN
Kıraç'ın gizli beste fabrikası
Kıraç, müziğini kendisi...
HAKAN & UTKU
Noel Baba'nın Türkiye maceraları
1
-...
SEDA KAYA GÜLER
Yılbaşı gecesi
Yeni yılı evde karşıladık, evde olmayı...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Jamaika usulü piliç
Et hariç diğer...
40 santimden kalın olan boyun uyku hastalığının belirtisi
40 santimden kalın olan boyun uyku hastalığının belirtisi
Uykusuzluk yaşayan pek çok hastada sabahları baş ağrısı, unutkanlık,...
Muradına eriyor!
Muradına eriyor!
Bir dönem İstanbul gecelerinde fırtına gibi esen, güzelliğiyle...
Yeni evlilerin ilk fotoğrafı
Yeni evlilerin ilk fotoğrafı
Bir dönemin unutulmaz mankenleri arasında yer alan Deniz Genç...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.