kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ünlüler Kendi Yeni Yıllarını Anlatıyor
Ünlüler Kendi Yeni Yıllarını Anlatıyor
Pazar SABAH için yeni yıl pozu verdiler
Onlar 2006 için ne diliyor?

Ünlülerin yılbaşı ağaçları

Onlar 2006'yı süslerle bezeli çam ağaçlarıyla karşılayacak.

Bir Hıristiyan geleneği olan ama uzun bir zamandır Türkiye'de de pek çok evi süsleyen çam ağacı, yılbaşının sembolü. SABAH Gazetesi yazarı Hıncal Uluç'tan mizah yazarı Gani Müjde'ye ünlü isimler çam ağaçlarının altında yeni yıl hayallerini paylaştı.


Ünlüler Kendi Yeni Yıllarını Anlatıyor

Yeni yıla sayılı günler kala herkes gibi ünlüler de yılbaşı hazırlıklarına başladı.Bu hazırlıkların ilki de bir çam ağacını rengarenk süslerle donatıp ışıklandırmak oldu.

Şehirde bir kıpırtı, her yer ışıl ışıl. Vitrinler, caddeler, binalar, alışveriş merkezleri... Her yer süslenmiş ve yaklaşan yeni yılı her sokağa çıktığımızda bize yeniden hatırlatıyor. Yılbaşı süsleriyle donatılmış dev çam ağaçları ise bir başka güzel. İnsanın içini aydınlatan bir ışık, biri umut, bir neşe gibi sanki... Kimimiz için yersiz ve anlamsız, kimimiz için ise eğlenmek ve sevdiklerimizle güzel bir gece geçirmek için bahanedir yılbaşları... Üstelik iyi de bir bahanedir. Evde en sevdiğimiz yemekler yapılır, herkes birbirine çam sakızı çoban armağanı hediyeler alır, dostlar bir araya gelir ve deyim yerindeyse "felekten bir gece çalınır." Bu arada yeni yıla kutlamalarının vazgeçilmezlerinden biri de çam ağacı süslemektir. Bu her ne kadar Hıristiyan geleneğinin bir parçasıymış gibi düşünülse de, ağaç süslemek Hıristiyan olmayanlar arasında da sevilen bir alışkanlık halini aldı ülkemizde son yıllarda. Noel ağacı, aslında Pagan kökenli bir gelenek ve gelecek yılın bolluk, bereket ve mutluluk içinde geçmesi için yapraklarını hiç dökmeyen çam ağacının süslenmesi adetine dayanıyor. Türkiye'de ise yılbaşı ağacı geçen yıllarla birlikte yeni ve özel bir anlam kazanıyor. Birçok insan için evde ışıklarla süslü bir çam ağacı, mutluluğun, neşenin, ailenin bir araya gelmesinin bir simgesi gibi. Ve insanı yeni başlangıçlara hazırlayan neşenin bir sembolü. İstanbul'da, evlerinde uzun yıllardır çam ağacı süsleyen ve altına hediyeler bırakan ünlüler de benzer şeyler anlattılar bize... Yeni yıl ağaçlarıyla birlikte görüntülediğimiz Hıncal Uluç, Neşe Erberk, Gani Müjde, Biricik Suden ya da Pınar Altuğ'un ağaç süslemelerinin nedeni elbette ki Noel'i kutlamak değil. Bu onlar için ya çocuklarını eğlendirmek için iyi bir fırsat, ya hep canlı tutmak istedikleri güzel bir anı ya da hayatlarına renk ve keyif katmak için giriştikleri bir çaba... Ve yaklaşan yılbaşı akşamının coşkusunu hissetmek için hoş bir bahane.

Hıncal Uluç
Ağaç süslemek Holly'den yadigar
"Çocukluğumun en güzel anıları yeni yıl günleriydi. Evli olduğum dönemde de eşim Holly, Amerika'daki evimizde çok güzel yılbaşları yapardı. Hiç abartmıyorum, 150-200 tane hediye paketi hazırlardı. 1980'de ben İstanbul'a bekar olarak geldim ve ondan sonra da hatırladığım hiç özel bir yılbaşım olmadı. Ama bu ağaç süsleme geleneği Holly'den kalma. O günleri hatırlatırım, hiç ihmal etmem" diyor Hıncal Uluç. Uluç, bu yılbaşı da her seneki gibi önce arkadaşı Ertekin'in yerine, oradan da yine bir dostunun mekanı Günay'a gidecek.

Donatella Piatti
Asıl Noel hazırlığını İtalya'da yaparım
Noeli her yıl Milano'daki ailesiyle kutlayan Donatella Piatti, yeni yıl akşamını da Alp'lerde kırmızı şarap içip, monopoli oynayarak geçirecek. "Aslında ben yeni yılı kutlamayı hiç sevmiyorum çünkü bir yılın daha bittiğine üzülüyorum. Ama İtalya'ya gitmeden önce mutlaka ağacımı hazırlar, İstanbul'daki arkadaşlarıma bir akşam yemeği veririm. Sonra da 20 Aralık gibi ailemin yanına gider, Noel hazırlıklarına başlarız" diyen Piatti, Noel'i en çok getirdiği hediyelerden ötürü seviyor.

Biricik Suden
Süslemeler çok hoşuma gidiyor
Özellikle yeni yıldan değil, her yeni günden beklentileri olduğunu söyleyen Mazhar Alanson'un moda tasarımcısı eşi Biricik Suden, özel kutlamalardan pek hoşlanmıyor. Ancak New York'ta yaşadığı dönemlerde tanık olduğu Noel hazırlıkları ve renkli manzara onu çok etkilemiş, "Benim tek hoşuma giden yeni yıl ağacı ve o güzel süslemeler. Çünkü çok estetik ve hoş görünüyor. Ben de bu yüzden dekoratif amaçlı olarak iş yerime böyle bir ağaç koydum. Yoksa Müslüman bir ükede İsa'nın doğum gününü niye kutlayalım... Hiçbir Hıristiyan'ın bizim kandilimizi kutladığı görülmüş mü?" diyor. Yılbaşını evde dostlarıyla birlikte geçirmekten hoşlandıklarını söyleyen Suden, "Ama genelde Mazhar'ın konserleri oluyor. Bu yıl da İzmir'de bir yılbaşı konseri var, ben de yanında olacağım. Mazhar'a özellikle bugün için bir hediye almayı düşünmüyorum. Zaten içimden geldiği zaman alıyorum. Ama Mazhar alabilir çünkü evlilik yıldönümü, sevgililer günü gibi bu tip günleri hiç unutmaz. En son bana bir şarkı yazıp CD'ye kaydetmiş ve gizlice yastığımın altına koymuştu" diyor.

Neşe Erberk
Çocuklar için bir eğlence
Her yılbaşını büyük bir heyecanla beklediklerini söyleyen Neşe Erberk için yeni yılın hayatında çok ayrı bir yeri var. Üçüzleri Alin, Selin ve Lara'yı 6 yıl önce 11 Aralık'ta Amerika'da dünyaya getiren Erberk; hastane odasındaki süslü ağacını hiç unutmuyor, "Odamda rengarenk ışıklı çok güzel bir Noel ağacı vardı. Gece olduğunda ışıklar söner, odayı bu ağaç aydınlatırdı. O kadar hoştu ki ben de bu ışıkta kızlarımı seyreder, nasıl nefes alıp verdiklerini izlerdim. Onun için yeni yıl ağacının benim için ayrı bir anlamı var. Kızlarımı aydınlatan, onları bana gösteren ışık olarak görüyorum. O yüzden de Aralık ayında hep ağaç süsler, hediyeler alırız. Çocuklar için de güzel bir eğlence oluyor" diyor. Yılbaşını genelde evde kutladıklarını söyleyen Erberk, eşi Ayk Gurdikyan Gregoryan kilisesine bağlı bir Ermeni olduğu için 6 Ocak'ta da onun ailesiyle onların Noel'ini kutluyor.

Pınar Altuğ

Sevgilimin aldığı her hediye özeldir
"Biz Tony ile her özel günde olduğu gibi yılbaşında da elimizden geldiği kadar keyifli bir kutlama yapmaya çalışırız" diyor PınarAltuğ. Erkek arkadaşı Tony Teodoridis Musevi olsa da babası Hıristiyan olduğu için Noel gecesi ailece yemek yiyorlar. Yeni yıl ağacını eğlenceli ve renkli bulan Altuğ, bu nedenle evinde ağaç süslemekten hoşlanıyor. Yeni yılı bir arkadaşlarının evinde kutlayacaklarını söyleyen Altuğ sevgilisine hediye de alacak, "Sevgilim de alır ve onun seçtiği her hediye özeldir".

Gani-Belma Müjde
Evlilik teklifini bir yılbaşı gecesi aldım
Yeni yılı her yıl ailece evde kutlayan Müjde Ailesi, çam ağacı süslemeyi bir gelenek haline getirmiş. Bu yıl da tüm aile ve yakın dostlar onların evinde toplanıp yiyip içip eğlenecekler. "Gayet hoş ve sıcak geçer yılbaşı gecelerimiz. Çocuklarla birlikte olmak zaten en güzeli" diyor Belma Müjde. Hayatlarındaki en özel yılbaşı gecesini ise şöyle anlatıyor: "2000 yılına girdiğimiz gece Uludağ'daydık. Gani bana tek taş bir yüzük almıştı ve orada evlenme teklif etti. En unutulmaz yılbaşımız odur bizim için."

İlknur K. AKMAN

DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 Sayemizde Türkiye'de sorunu olan insan kalmadı
 Radyo Günleri'nin kahramanı
 Bomba patlayınca seçim olacak zannediyorlardı
 Piri Reis haritasının esrarı yok
 Ünlü Saray Sineması tam anlamıyla tarih oldu
 Yeni yılda yeni bir başlangıç
 Pesto sos ve Belluci İstanbul'da
 Gerçeğin tanığı gazetecinin içimize işleyen fotoğrafları
 820 Ali işte, 134 Zeynep sokakta
 Oğlanlar okula kızlar işe
 İki gözüm iki çeşme
 Piri Reis Haritası'nın esrarı
 İçtihatta ayıp olmaz!
 Enver'in hırsı faciayı yarattı
 Tarihimizde duygusal bir boşluk olduğunu gördüm
 Japonya'da 115 yıllık Türk izleri
 Cumhuriyet Cumhuriyet'i tartışıyor
 Arka bahçeden gelen 'gürültü' Hugo Chavez
 Peynirdeki diş izi hırsızı ele verdi
    Pazar Sabah Yazarlar
  » Güncel
    Hobi
    Röportaj
    Gurme
    İyi Yaşa
MEHMET ALTAN
Zira, susatan zevk, o dudaklardaki tuzdur
Oktay Rifat...
BALÇİÇEK PAMİR
Çocuk ve nefret yan yana olmaz
Bir yılı daha devirdik.
KAZIM KANAT
Babasız bir yılbaşı daha!
Size komik gelecek ama 30...
REFİK DURBAŞ
Yeni yıla alfabe
AKŞAM körfezin zehirli sularına bir...
ÖNCEL ÖZİÇER
Debelenmeye devam!
Sizin de bildiğiniz gibi bu sabah...
Gökyüzünde iş fırsatı
Gökyüzünde iş fırsatı
Yeni yılda siz de havacı olabilirsiniz. Havayolları pilot, teknik ve...
Mavi kanlı bir spor otomobil
Mavi kanlı bir spor otomobil
Aslına bakarsanız, İtalyan "Egzotik" otomobillerinin en "Mavi...
Ziyafetin tadı ertesi gün çıkar
Yılbaşı eğlence gecesidir, öyle tumturaklı sofralara oturacak ne vakit vardır,...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.