kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
  » Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
'Bu albüm öğrendiğim her şeyin üst noktası
'Bu albüm öğrendiğim her şeyin üst noktası
Her şeyi arkamda bırakmayı bildim

'Bu albüm öğrendiğim her şeyin üst noktası

Bugüne kadar hazırladığı bütün albümlerle iyi çıkışlar yapan ve önemli bir hayran kitlesi edinen Hande Yener 'Apayrı' adlı albümüyle 6 Ocak'ta sevenleriyle buluşuyor. Marie Claire'in ocak sayısına konuşan Yener, yeni albümünü, müziğini ve tarzını dobra dobra anlattı: Bu albüm bana büyüdüğümü, olgunlaştığımı, iyi yolda olduğumu gösteriyor. Benim için star olmak değil iyi star olmak önemli....

* 'Apayrı' albümümde birbirine uyumlu 15 tane şarkı var. Yeni müzikler, yeni sesler arayışındaydım ve aynı kaygıyı taşıyan bir ekiple çalıştım. Müziğin derinine daha da fazla inebilmek için üretimin her aşamasında stüdyoda yattım kalktım.

* Albümün çıkış şarkısı Kelepçe. Klip de hazır. Hayran olduğum sanatçı, yönetmen Simon Henwood'la çalışmak istiyordum. Parçayı yolladık, çok sıcak baktı. Hemen Londra'ya uçtuk ve şimdiye kadar çektiğimiz en farklı klip oldu. Animasyon ağırlıklı bir çalışma. Henwood hem heykeltıraş, hem ressam. Büyük bir sempatiyle yaklaştı bize. Albüm kapağından fotoğraf çekimlerine kadar her şeyi onlar tasarladılar.

PARA KAYGIM YOK

*
Bu albüm, şimdiye kadar öğrendiklerimin üst noktası. İki yıl sonra bugün ürettiğimi daha az beğeneceğim. Ama şu an bana büyüdüğümü, olgunlaştığımı, iyi yolda olduğumu gösteriyor. Ama asıl ulaşmak istediğim nokta, yirmi yıl sonra da keyifle dinlenecek albümler yapmak.

* Albümde Mete Özgencil'in yedi parçası var. Diğerleri ise Ertuğ Ergin, Alper Narman, Fettah Can, Bülent Aris, Erol Çay, Can Şembelli, Erdem Kınay ve Ender Gündüzlü'ye ait. Repertuvarda 'cool' sözler, rahatlatan, daha olgun hisler var. Melodiler çok tadında, aşırıya kaçmadan, güzel ve az müzik.

* Bu albümle birlikte dinleyicilerimle daha yakından tanışacağız. Bu albümde 80'lerde beni besleyen müziklerin gölgesi var. Madonna, Kylie Minogue, Robbie Williams...

* Benim için star olmak değil, iyi bir star olmak önemli. Çok fazla enerjim var bu meslek için. Yaşam biçimim, tercihim hep bu yönde. O kadar çok severek yapıyorum ki, başka hiçbir şey istemiyorum.

* Çok müzik dinliyorum. Yabancı piyasalarda kimler, iyi bulduğum işleri nasıl üretiyor; izliyorum. Ders çalışıyorum sürekli... Videoları izliyorum, müzikle görselliği, sahne çalışmalarını bir arada yükseğe çıkarmaya çalışıyorum.

* Profesyonel olmak için ne gerekiyorsa o noktadan çıkıyorum yola. Ama her şey önce kalpte başlıyor. Gönülden yapıyorum hepsini. Müzik önce his, sevgi, ilgi istiyor. Teknik ve altyapı onu süslüyor. 'Sesimi en iyi nasıl kullanırım'dan önce, sözleri hissetmeliyim.

* Yarın nerede olurum, yaşayacak paramı kazanır mıyım, beni kimler dinler kaygılarından çok uzağım. Samimiyetsiz buluyorum bu tavrı. Müzik yapıyorum, hep daha iyiye koşmalıyım. Albümüme inanıyor muyum? Evet! Göğsümü gere gere dinletebiliyor muyum? İşte bu kadar!

YAPACAK ÇOK İŞ VAR

*
Bana uymayan, tarzıma aykırı düşen bir şarkıyı asla söylemem. Elbette canım acır, ama sonunda ölüm yoktur. Büyük bunalımlara kapılmanın alemi yok. Yapacak çok iş var. Müzik bana kendimi güçlü hissettiriyor.

* Okuldaki müzik öğretmenlerimden çevremdeki insanlara herkes özel bir yeteneğim olduğunu düşünüyordu. Herkes 'Müzikle ilgilen, bu sesi boşa harcama' diyordu. Sonra bir gün şan hocasına gittim. Belki de geri vokal olarak kalmam gerektiğini söyleyecekti. Ama o bana 'hemen çalışmalara başla ve solist ol' dedi! Albüm için beni yüreklendirdi.

* Birçok isim gibi bir gün Avrupa ya da Amerika'da çalışmayı düşünmüyorum. Ben coğrafyaya özel müzik yapmam. İyi müziğin sınırları olmaz. İyi müzik yaptığın zaman herkes seni çalıyor zaten. Ben de müziğimle tanınmak isterim. Ekranlara çıktım diye değil.
DİĞER MAGAZİN HABERLERİ
 Ege'nin parası merak konusu!
 Maaile NY'a uçtular
 Kankanlar New York'ta!
 Öztek tosun gibi olmuş!
 Modaya uymuş!
 Margaux yıklıyor!
Ünlülerin falı 2006
Ünlülerin falı 2006
Medyum Esin Uzer'e göre yeni yıl çok hareketli geçecek
Geçtiğimiz...
Tansa'dan Machka için özel koleksiyon
Tansa'dan Machka için özel koleksiyon
Sosyetenin ünlü simalarından Tansa Mermerci Ekşioğlu, İpekyol'un...
2006 Falı
Duygu dolu Balıklar burçlar aleminin belki de en hayalci üyeleridir.
Irak'ta seçimler
Irak'ta 15 Aralık 2005 tarihinde yapılan genel seçimlerde, 30 Ocak...
Cep telefonları kayıt altında
Cep telefonu kullanımı ve ticaretine ilişkin düzenlemeler getiren...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.