kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
  » Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
30 milyon metrekareyi yönetiyor!
30 milyon metrekareyi yönetiyor!
'Ultra lüks' değil, 'lüks' konut üretecekler
24 ay sonra teslim edilecek

30 milyon metrekareyi yönetiyor!

Saray Halı'nın sahibi Necati Kurmel'in 17 yıl önce Kurtköy bölgesinde satın aldığı 30 milyon metrekarelik arazinin yönetimi kızı Setenay Metin'de Setenay Metin, şimdi bölgedeki ilk projeyi başlatmaya hazırlanıyor. Önce 150 konutluk bir site, ardından golf sahası ve sonra da Disneyland benzeri bir eğlence merkezi.

Türkiye'de gayrimenkul sektörünün yükselişi devam ederken, inşaat firmaları İstanbul'da boş arazi bulmakta zorlanıyor. Şehrin merkezi noktalarında arazi bulamayan inşaat şirketlerinin gözde bölgeleri Avrupa Yakası'nda Silivri ve çevresi, Anadolu Yakası'nda ise Riva ve Kurtköy oldu. Ömerli'deki Doğa Ata Konakları projesinin sahibi olan Doğa Ata İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Ekşi ve ortağı Haluk Gergin de Kurtköy'de yeni bir konut projesine başlamaya hazırlanıyor. Hem de bu bölgede yaklaşık 30 milyon metrekarelik araziye sahip olan Setenay Metin'in ortaklığı ile. Setenay Metin, Saray Halı'nın sahibi Necati Kurmel'in kızı. Kurmel'in geçmişte Kurtköy bölgesinde yatırım için aldığı araziler, konut sektörünün canlandığı 2005'te projeler için bir anda cazip hale gelmiş. İşte Kurmel'in kızı Setenay Hanım da şimdi o arazilerin geliştirilmesini yönetiyor. Önce kendi arazisinde Royal İnşaat ile ortak bir projeye başlayan Metin, Ocak 2006'da da Doğa Ata İnşaat ile kat karşılığı bir projeye başlamanın hazırlığını yapıyor.

Önce Royal İnşaat ile başladı
Setenay Metin, şu anda Royal İnşaat adı altında Kurtköy'de Royal İstanbul isimli 70 villa ve 120 dairelik konut projesine devam ediyor. Ocak ayından sonra Royal İstanbul'un konut satışları da başlayacak. Setenay Metin, "Bu kadar geniş araziyi nasıl değerlendireceksiniz?" diye sorduğumuzda , Bu aslında bir aile şirketi. Fiilen ben öne çıksam da son söz babama aittir. Şimdi hep birlikte koordinatörümüzün de eşliğinde bir karar vereceğiz. İnşaatları Royal İnşaat olarak biz mi yapmalıyız, yoksa yine böyle kat karşılığı mı devam etmeliyiz? Bu inşaat furyası 2-3 yıllık bir süreç olacaksa arazileri değerlendirmek gerek. Ancak, Türkiye'de biri bir şey yapmayagörsün; herkes aynı şeyi yapıyor. Artık durum böyle seyredecekse herkes tükettikten sonra en farklısını, en güzelini yapmalıyız" karşılığını veriyor.

Para verdik, sıkıntı çekiyoruz
Setenay Metin, sahibi olduğu arazilerin bir kısmı nedeniyle oldukça dertli. Yaklaşık 17 yıl önce satın alınan Kurtköy yakınlarındaki özel orman arazisi, aileyi devletin neredeyse her birimiyle mahkemelik etmiş. "Özel orman olarak tescillenmiş bir yeri paranızla satın alıyorsunuz, ama devletle sorun yaşıyorsunuz" diye sıkıntısını anlatan Metin, "Açılan her davayı kazanmamıza rağmen bazı yatırım fırsatlarını da mahkeme süreci devam ettiği için değerlendiremedik. Japonlar'ın bir teklifi vardı mesela; o da gerçekleşemedi" diyor.

Disneyland gelecekti, krize takıldı
Önceleri Kurtköy tarafı için 'dağbaşı' dendiğini, fakat son dönemde bu bölgenin çok değer kazandığını anlatan Setenay Metin, "8 bin dönümlük özel orman arazimizde mutlaka bir konut projesi düşünüyoruz. Bunun dışında otel ve golf sahası olmaya da elverişli bir yer. Disneyland benzeri yatırımlar da olabilir. Aslında bu teklif bize daha önce de gelmişti fakat yine mahkemeler ve 2001 krizi nedeniyle hayata geçiremedik. Yine de bu arazide yapacağımız projenin İstanbul'da eşi benzeri olmayacak" diyor.

Ocak 2006'da başlayacak

Kurtköy'de 12 bin 500 metrekarelik bir arazide gerçekleştirilecek olan yeni projenin ismi Doğa Ata Konutları. Toplam 8 bloktan oluşması düşünülen Doğa Ata Konutarı'nda blokların 8'er ve 10'ar katlı olması planlanıyor. Yaklaşık 150 konutun bulunacağı sitede, daireler 1+1, 2+1 ve 3+1 olmak üzere üç farklı tipte tasarlanıyor. 1+1 dairelerin büyüklüğü 60 metrekare olacak ve dilendiği taktirde 3+1'e de dönüştürülebilecek. Sitedeki 2+1 daireler 84, 3+1'ler ise 120 metrekare büyüklüğünde olacak.

MENEKŞE ATASELİM - EKONOMİ

DİĞER EMLAK HABERLERİ
 Paketten 100 bin ev çıktı!
 İKEA'ya komşu rezidans geliyor
 Nişantaşı yılbaşı makyajını yaptı
 Seba'dan İstinye'de 'rüya' gibi 84 daire
 İnkalar'ın mimari mirasının sırrı
 Mortgage yalnız zenginler için mi?
 Magnet aşkları
 İnşaatın ikinci altın dönemi
 Boyuyordu, artık ısıtacak
 2007'de 100 bin aile yer değiştirecek
 Faiz yüzde 1'e düştü krediler 3'e katlandı
 Ödüllü mimardan yeşil proje
 Evlerin % 80'i satıldı
 Sokağa çıkmayıp eve mi hapsolsunlar?
 Kumanda elinizde, evi istediğiniz gibi yönetin
 Projeler, ULI ödülü için yarışacak
 Balkonlar otoparka dönüşüyor!
 Kumburgaz'da daire fiyatına 20 villa
 Maltepe'de 'Yaşam' nisanda başlayacak
2006 Falı
Duygu dolu Balıklar burçlar aleminin belki de en hayalci üyeleridir. Özgürlüğüne düşkün Yaylar'la anlaşmak...
Irak'ta seçimler
Irak'ta 15 Aralık 2005 tarihinde yapılan genel seçimlerde, 30 Ocak seçimlerine oranla özellikle Sünni...
Cep telefonları kayıt altında
Cep telefonu kullanımı ve ticaretine ilişkin düzenlemeler getiren kanun Resmi Gazete'de sayısında yayımlandı.
50 yıllık Türk Ticaret Kanunu değişiyor
1 Ocak 1957'de yürürlüge giren Türk Ticaret Kanunu, yaklaşık 50 yıllık süre içinde, ihtiyaçlar dikkate...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.