kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Kredi alırken Lale Hanım bizimleydi
Kredi alırken Lale Hanım bizimleydi
'Barış Manço'nun imzasını taklit edip kredi çekti'

Kredi alırken Lale Hanım bizimleydi

Sulhi Aksüt'ün kardeşi Yusuf Ziya Aksüt, Lale Manço'nun iddialarının asılsız olduğunu söylüyor. Aksüt, altı yıldır Manço ve Aksüt aileleri arasında devam eden borç husumetinin doğmasına neden olan olaylara dönemin Devlet Bakanı Cavit Kavak'ı ve Halk Bankası Genel Müdürü Yenal Arsen'i şahit gösterdi Aksüt, Lale Manço hakkında çarpıcı iddialarda da bulundu: 'Tayyip Erdoğan, Barış Manço'ya dua okurken Lale Manço yan odada sehpa altından rakı içiyordu.' 'Barış Manço öldükten iki ay sonra Lale Manço, mezarın karşısında havai fişek patlatıp yaşgününü kutluyordu!'.

Barış Manço'nun eski eşi Lale Manço ile iş adamı Sulhi Aksüt arasındaki kredi borcu husumeti, artık gerçek bir söz düellosuna dönüştü. Sulhi Aksüt'ün geçtiğimiz haftalarda, "TMSF'ye 600 bin dolar ödedim. Bu borç Lale Manço'nundur. Alacak davası yoluyla parayı kendisinden tahsil edeceğim" sözleri üzerine Lale Manço'dan yanıt gecikmemişti: "Diniman diyerek mangalda kül bırakmıyor, karısının başını örtmek isteyecek kadar mazbut ama senet sahtekarlığından 1.5 yıl hapis yatmış, 35'ine dek askerlikten kaçmış biriyle nasıl anlaşabilirim?"

YERİNE KARDEŞİ KONUŞTU
Manço'nun Aksüt hakkındaki bu sözleri zaten alacak-verecek kavgasına tutuşmuş olan tarafların arasını iyice gerdi. Bu kez sözü Sulhi Aksüt'ün kardeşi Yusuf Ziya Aksüt aldı. GÜNAYDIN'a verdiği röportajda Manço'nun kendisine hakaret ettiğini belirten Sulhi Aksüt, "Konuşmayacağım. Çünkü Lale Hanım'a hakaret davası açtım. Olay Adliye'ye intikal etti, ayrıca konuşursam öfkemden dolayı suç teşkil edecek cümleler kullanabilirim. Bu nedenle aramızdaki alacak-verecek davasının ayrıntılarını kardeşim Yusuf, şahitlerin adlarını vererek anlatacak" dedi.

* Sorunlarınızı çözmek; bir savcıya gidip defterlerinizin incelenmeye alınmasını isteyecek kadar kolaysa borç husumeti neden altı yıldır sürüyor?
Biz yıllardır Lale Hanım'a "Gel, hesaplarımızı bir bilirkişiye, bir savcıya verelim. Alacaklı-verecekli çıksın ortaya" diyoruz. Ama Lale Hanım yanaşmıyor. Sizin yanınızda da aradık. Ama biliyoruz ki yine gelmeyecek.

* Lale Manço'nun kendisinden habersiz alındığını ve nereye kullanıldığını bilmediğini iddia ettiği 400 milyarlık kredi nereye kullanıldı?
Dönemin Devlet Bakanı Cavit Kavak, Halk Bankası Genel Müdürü Yenal Arsen, Genel Müdür Yardımcısı Turan Kalaycıoğlu sağdır. Bu insanlar şahittir, bu krediyi almaya ben, Lale Hanım ve Barış Manço birlikte gittik.

* Kredi hangi iş için alındı?
Kredi, Barış Manço'nun belgesel projesi için kullanılacaktı. Sadece Halk Bankası'ndan kredi almadık. ASM adına çeşitli bankalardan krediler aldık. Ortaklığımızdan Barış Abi'nin ölümüne kadar geçen dört yılda Moda Sarraf Ali'deki 5 katlı binayı, Kanlıca'daki 2 milyon dolarlık köşkü satın aldılar. Moda'da maliyeti 450-500 bin dolar olan okulu yaptırdılar ve o günkü değeri 5 milyon dolar olan Club Manço'nun hisselerinin yarısını elde ettiler. Toplayın; Manço'lar 4 yılda yaklaşık 5 milyon dolarlık servet elde ettiler. Manço Ailesi dört yılda bu kadar parayı nereden kazanmış? Mançolar ile ortaklık kurduğumuzda ellerinde sadece Kadıköy'deki köşk ve bir ofisleri vardı. Ortaklıktan önce başka malları varsa Lale Hanım tapularını göstersin.

* Yani kredi Mançolar'a mı yaradı diyorsunuz?
Moda'daki köşk, Kanlıca'daki köşk, kendilerinin ve iki oğullarının altlarında şoförlü arabalar, köşklerin masrafları. Çok gereksiz harcamaları vardı. Barış Manço'nun programlardan aldığı paralar o masrafları karşılamıyordu. Kredi, ASM'nin işleri için çekildi ve yapılan işler sonunda ASM kazandığı için Manço'lar 4 yılda 5 milyon dolarlık malvarlığına sahip oldu.

'VEKALET VERMEDİ Kİ"

* Lale Manço kredilerin Barış Manço'nun vefatından sonra verdiği ikinci vekaletle çekildiğini söylüyor...
Ne kadar ve ne zaman kredi çekildiğinin belgesi var. Krediler çekilirken Barış Manço hayattaydı. Böyle bir vekalet yok. İkinci vekaleti hangi noterden ne zaman verdiğine dair belge getirsin, her şeyimden feragat edeceğim!

* Belgesel çekilmedi. Peki belgesel için alınan krediye ne oldu?
Barış Manço, 'Türk'ün Ayak Sesleri' adlı bir belgesel çekecekti. Maliyeti yaklaşık 9 milyon dolardı. Genel Kurmay Başkanlığı'ndan izin alındı, Süleyman Demirel bütün holdinglere sponsor olmaları için bir yazı gönderdi. 1 milyon 920 bin dolarlık bir parayı Başbakanlık Tanıtma Fonu verecekti. Barış Manço, Lale Hanım ve ben, Cavit Kavak'ın makamına gittik. O dönem de Abdullah Öcalan'ın yakalanıp Türkiye'ye getirildiği günler. Cavit Kavak, Barış Manço'ya dedi ki; "Kasamda 4 milyon dolar para var. O parayı Türkiye'nin lehine yurtdışında yapılacak reklamlar için kullanacağım. Parayı ancak şubatta verebilirim." Barış Manço şubatta gelecek paranın faydası olmayacağını söyleyince, Kavak sanatçı kredisi almamız için Halk Bankası'ndan randevu aldı. Kredi çekemedik çünkü sanatçı kredisi yürürlükten kalkmıştı. Banka, ASM'ye kredi verebileceğini söyleyince biz de kefil olduk. Halk Bankası'ndan çekilen 1 milyon 900 bin dolarlık kredinin hikayesi budur. Bu kredi çekilirken Lale Manço da yanımızdaydı. Kredilerin çekilmesinden haberinin olmadığını söylemesi yalandır!

MEHMET ÇALIŞKAN - MAGAZİN

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Sanatı insanların ayağına getiriyoruz
 Oyuncu okulları artıyor
 'Selçuk babamla dargın gitti, orada barışırlar
 Tombala oynayıp TV seyredecekler
 Mutlu günler yakın
 Tasarımcıların 2005 yorumu
 Dekorasyona dair her şey bu sitede
 Çalışanlara özel mobilya
 Nurus'un yeni mağazası açıldı
 Sağlıklı tencere ve tavalar
 Eğlenceli seramikler
 Taze meyve suyunuz hazır
 Tefal'den 8 programlı ütü
 İçinde kopanları kimseye anlatmıyor
 AIDS damgasına karşı bir arada
 Baskete meraklı
 Katie'ye buz patenli doğum günü partisi
 Robbie Williams göbeğini saklamak için korse takıyor
 Hokey'e merak saldılar
 Mum üfleyip pasta yedi
RAHŞAN GÜLŞAN
Cam ustası oldum!
Başımda kötü bir talih dolaştığı için...
HAKAN & UTKU
Kurtlar Vadisi'nin finalini açıklıyoruz!
Polat...
SEDA KAYA GÜLER
Eleştirinin karanlık yüzü
Kadınlar sinema yapıyor. 2001...
AYŞE TÜTER
Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin
10...
Gripten kurtulmak içinmönüde turp ve dolmalık biber olmalı
Gripten kurtulmak içinmönüde turp ve dolmalık biber olmalı
Bazı gıdalar var ki hastayken onların sofranızda bulunması iyileşme...
Sosyete de gözünü talih kuşuna dikti
Sosyete de gözünü talih kuşuna dikti
Milli Piyango'nun 20 milyon YTL'lik yılbaşı özel ikramiyesi, sade...
İbo Show'da üçlü ittifak
İbo Show'da üçlü ittifak
İbo Show önceki akşam sürprizlere sahne oldu. atv'nin üç starı;...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.