kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Emlak
    Otomobil
    Detaylı Arama
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Pazar Sabah
    İşte İnsan
    Sinema
    20. YILA ÖZEL
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
DUYGUSAL İLİŞKİ... Manken Tuğba Özay hakkında 2 yıldan 6.5 yıla kadar hapis isteniyor. Özay ile Yılmaz arasında ‘duygusal ilişki’ olduğu belirtiliyor.
Kürşat Yılmaz'a rekor hapis istemi: 307 yıl
'MNG için devreye girdi'

Bir dönemin sonu

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı, Kürşat Yılmaz hakkında 307 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı.

Savcılık, organize suç örgütü lideri olarak nitelediği Kürşat Yılmaz ile işadamı Korkmaz Yiğit, manken Tuğba Özay ve Abidin Cevher Özden'in de aralarında bulunduğu 42 kişi hakkında 2 ile 307 yıl arasında hapis istedi.
Suç örgütünün yapısını ve işdünyasıyla ilişkisini ayrıntılarıyla ortaya döken Savcı Çığ, Yılmaz'ın bugüne kadar vicdanları rahatlatacak şekilde cezalandırılmadığını belirtti.


Kürşat Yılmaz'a rekor hapis istemi: 307 yıl

Birçok ünlünün de aralarında bulunduğu 20'si tutuklu 42 sanık hakkında "suç örgütü" kurmak ve eylemlerde bulunmak iddiasıyla dava açıldı.

Toprak Operasyonu çerçevesinde gözaltına alınan Kürşat Yılmaz ve adamlarıyla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma tamamlandı. İstanbul Cumhuriyet Savcısı Nuri Çığ, Yılmaz ile işadamı Korkmaz Yiğit, manken Tuğba Özay, türkücü İbrahim Tatlıses ve ''Banker Kastelli'' olarak tanınan Abidin Cevher Özden'in de aralarında bulunduğu 20'si tutuklu 42 kişi hakkında 2 ila 307 yıl arasında değişen hapis cezaları istemiyle dava açtı. Davada eski MHP İstanbul Yönetim Kurulu Üyesi Ali Maytalman, gazeteci Taki Doğan da sanık olarak yer alırken, 23 müşteki arasında eski futbolcu, borsacı Mecnur Çolak, Yurtbank'ın eski sahibi işadamı Ali Avni Balkaner, Kemal Gülman, gazeteci Zafer Mutlu ve Asena'nın (Onur Çakmak) da bulunuyor.

"SİLAHLI YAĞMA"
Kürşat Yılmaz hakkında "suç işlemek için örgüt kurmak'', "silahlı nitelikli yağma'', "tehdit'', "yağma'' ve "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma'' suçlarından 166 ile 307 yıl arasında hapis cezası isteniyor. İşadamı Korkmaz Yiğit'in "örgüt üyeliği" ve 'yağma'dan 11.5 yıldan 19.5 yıla, türkücü İbrahim Tatlıses'in "iş ve çalışma hürriyetini ihlal etmek" ve "örgüte yardım ve yataklık yapmak" suçundan 2.5 yıldan 8.5 yıla, Abidin Cevher Özden'in "örgüt üyeliği" ve "yağma" suçundan 41.5 yıldan 64.5 yıla, manken Tuğba Özay'ın ise 'Devletin emniyet teşkilatını alenen aşağılamak" ve "örgüt üyeliği" suçundan 2 yıldan 6.5 yıla kadar hapsi talep ediliyor. Diğer sanıklar hakkında istenen hapis cezaları ise 2 ila 58 yıl arasında değişiyor. Savcı Çığ, Türkiye'de mafya olarak tarif edilen organize suç oluşumlarının gücünü eylemlerinden çok derin ve karanlık ilişkilerden aldığı belirtiyor. Çığ, bunun çok küçük bir azınlık olduğunu, kirli çıkar ilişkilerinin ideolojik kılıfla örtüldüğü kaydederek, bu suç örgütünün yaşanabilir ve güzelliklerin ön planda anıldığı bir Türkiye bırakmayı amaçlayan çoğunluğun kabuğuna çekilmesine vehayatını karamsarlık içinde devam ettirmesine sebep olduğunu ifade etti.

"ÜRKÜTÜCÜ BİR NAM"
Örgütün lideri olan Kürşat Yılmaz'ın vicdanları rahatlatacak şekilde cezalandırılmadığını öne süren savcılık, sık sık cezaevinden firar etmesiyle de tanınan Yılmaz'ın ürkütücü bir isim olarak ünlendiği, "Reis" ve "Abi" gibi unvanları kullanarak öne çıktığını belirtiyor. Yılmaz'ın, devletin bazı kademelerinde görevli şahıslarla olan irtibatının getirdiği güçle, bazı işadamlarının yasal olmayan tahsilatçılığını yaparak mali gücünü günden güne artırdığı belirtilirken, Yılmaz'ın bu ilişkilerinin, işadamları ile mafyanın birbirlerinin imkanlarından ve güçlerinden faydalanmaları sonucunda ilginç ilişkileri ortaya çıkardığı vurgulandı. Bu birlikteliğin, Türkiye'deki işadamımafya irtibatının ne derece yaygın olduğunu da ortaya koyduğu anlatılırken, örgüt ile birlikte hareket eden işadamlarının belirli bir coğrafi bölgeden olduğu, bunun da birlikteliği kolaylaştırdığı ve ortak hareket kabiliyetini artırdığı iddia edildi.

"KASTELLİ DANIŞMANI"
Ayrıca 'Banker Kastelli' olarak tanınan Abidin Cevher Özden'in Yılmaz'ın ekonomik konularda danışmalığını yaptığı ifade ediliyor. Kendi alacaklarının tahsili konusunda da Yılmaz ve örgütünden yardım aldığı öne sürülen Özden'in, 'yağma' ve 'örgüt üyesi olmak' suçlarından 41.5 yıldan 64.5 yıla kadar hapsi isteniyor. Türkücü İbrahim Tatlıses'in Ocak 2005'te Kurban Bayramı'nda Adana Hilton'da sahne alacağını öğrendiği Asena'nın program yapmasını engellemesi için Ali Maytalman'dan yardım istediği öne sürülüyor. Asena'nın sahneye çıkacağı bölümü kiralayan ve Ali Uğur Akbaş ile ortak çalışan İlhan Kibar ve Aydın Balcı'nın Maytalman'ı tanımaları nedeniyle mafyanın devreyle girdiğini düşünerek Asena'yı programa çıkartmaktan vazgeçtikleri belirtiliyor. Maytalman'ın bu bilgiyi Tatlıses'e vermesinin karşılığı olarak Tatlıses'in de 4 bin dolar parayı Maytalman'a gönderdiği ifade ediliyor. Bu nedenle Tatlıses hakkında, "suç işlemek için kurulan örgüte üye olmak'' ve ''çalışma hürriyetini ihlal'' suçlarından 2.5 ile 8.5 yıl hapis cezası talep ediliyor.

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Çocuk ölmeseydi kimbilir kime kıyacaktı
 İzmirliler Başbakan Erdoğan'a tepkili
 Yılan balığıyla kokain gizlediler
 Hastanede intihar dehşeti
 Baydemir'in konuşmaları suç değil, ifade özgürlüğü
 Folklor kıyafetine suç duyurusu
 Babanın feryadı: Oğlumu bayramda bize gönderin
 Hayata dönüş protestosu
YILMAZ ÖZDİL
Şeb-i Arus...
Ben merak ediyorum, bir siyasetçinin...
ALİ KIRCA
Buzdan kilitler!
Önceki gece televizyonlar; -alt yazılar...
ÖMER LÜTFİ METE
Çuval çuval derin tercüman
Kuzey Irak'taki...
UMUR TALU
İnandılar, soyuldular!
Şahsen sizin de başınıza gelmiş...
FATİH ALTAYLI
Dubai'ye var da Hyundai'ye yok mu?
Ford Otosan'a...
ERDAL ŞAFAK
Bir devi cüceye kaptırmak
Çek Cumhuriyeti, Orta...
Arka bahçe sola çekti
ABD'nin arka bahçesi Latin Amerika'da iktidarı Bush karşıtı...
Kararlarım korkunç kayıplara sebep oldu
ABD Başkanı Bush binlerce sivilin ve askerin öldüğü Irak'ta hata...
Nereden tutsan elinde kalıyor
Nereden tutsan elinde kalıyor
1- Beşiktaş'ta borç, muhalefete göre 111 milyon YTL'ye ulaştı.
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu