kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
'Huzurla mutluluk bir arada olmaz!'
'Huzurla mutluluk bir arada olmaz!'
Top 5 AYŞE
Top 5 HINCAL
Amerikan fıstığı modası geçti

'Huzurla mutluluk bir arada olmaz!'

İlişki bitince sevgi de biter mi? Karşılıksız sevgi aylar boyunca aynı şiddette sürebilir mi? Hıncal Uluç aylardır yazıyor. Eğer sevgi gerçekse ve güçlüyse; ayrılınca, terk edilince tükenmez diyor. Ben de okuyup, okuyup şaşıyorum tabii. Diğer abiler hemen yeni aşklara yelken açıyor, terk edene iftiralar atıyor, Hıncalım "Sevgim bitmez" diyor. Eh soralım o zaman...

* Aradan seneler geçse de karşılıksız sevgi aynı yoğunlukta sürebilir mi gerçekten? Karşılıklıysa zaten sevgi değildir. Bir anlaşmadır. Parayı verirsin bir gece alırsın onun gibi. Sevgi tek taraflıdır. Öyle olunca terk edilmiş olmak senin sevgini bitirmez. Sinemadan çıkar gibi sevgiden çıkamazsın.

* Yazdığınız gibi bir sevgi bana biraz mucize gibi geliyor. Yok böyle bitmek tükenmek bilmeyen karşılıksız sevgi... Öyle sevgiler kalmadı da ondan. Sevginin giderek ruhsallığı azalıyor, fizikselliği artıyor. Mesela çok kereler 'sevgi dokunmaktır'diye yazmışım. Dokunduğum zaman hissederim sevdiğimi, dokunulduğum zaman hissederim sevildiğimi. Sevginin göstergesi fiziksel.

'KENDİNİ ALDATIYORSUN'

*
Madem sevginin göstergesi fiziksel, sevgi dokunmaktır. Dokunmadığım adamı nasıl aynı tonda yıllar boyu sevmeye devam edebilirim ki? Dokunman bitti diye beyninde de bitiyorsa o zaman beyninde sevgi yoktur. Sen ona dokunabilmek için sevdiğini söylüyorsan onu ve kendini aldatıyorsun demektir.

* Bence sevgi karşılıklı güzel. 'Ben sana hayran sen cama tırman' nereye kadar? Sevdiğim ölçüde sevilmeliyim. O zaman pazarlık oluyor.

* Siz bütün ilişkilerinizde hep karşılıksız seven adam mıydınız, yoksa bu seferki mi böyle oldu? Hep böyle oldu. Ben hiçbir ilişkimi bitirmedim, kimseyi terk etmedim. Terk etme gereği duymadım. Sevdiğimi sevmişim. Yalnız kapattığım kapıyı tekrar açmadım tabii.

'YOĞUNSA UZUN SÜRER'

*
Peki eski ilişki ne zaman unutulur da yenisi bulunur? Bu ilahi bir aşk değil elbet. Terk edildiğin zaman onu belli bir süre içinde hayatından çıkarmayı, unutmayı düşünüyorsun zaten. Çıkaramazsan başkasını sevemezsin. Ben hiçbir zaman birisini hayatımdan çıkarıp öbürüne gitmedim. Birisini kafamdan çıkarıp öbürüne gittim. İkisinin arasında çok fark var. Pazartesi senden ayrılır, salı günü kafandan çıkmaz. Belki ertesi sene salı çıkar. Çok yoğun yaşıyorsan unutma süresi uzar. 'Gözden ırak gönülden ırak' derler ama ben herkesin tersine kaçarak unutmam, üstüne giderek unuturum.

* Haydaaa! Olur mu hiç? İnsan gördükçe içi burulur, dokunmak ister, sarılmak ister. Ben ayrıldıktan sonra lütfen görmeyeyim onu bir yerlerde, karşıma çıkmasın, konuşmayalım, bakışmayalım yani... Ben de onu ne kadar çok görürsem, kafamdan silmem o kadar kolay olur.

* Bana çok ters bir düşünce bu valla... Görmediğin zaman sevginin en büyük iticisi özlem ortaya çıkıyor. Özlediğin zaman daha çok sevdiğini düşünürsün. İki; görmediğin zaman hayalinde çok büyütüyorsun. Benim unutmalarım yüz yüze çok kolay olmuştur.

'YERİNE KOYAMAZSIN'

*
Bizim neslin erkekleri çok güzel ayrı kalarak, gezerek, tozarak unutuyorlar maşallah. Daha adamdan ayrıldığın günün gecesi o bar senin bu bar benim gezmeye başlar. Yazsa hemen Bodrum'a, Çeşme'ye gider. Sözüm ona ayrılık acısı çekiyorlar işte... Çay bulamadığında kahve içersin, kola bulamadığında su içersin ama sevgiyi bulamadığında onun yerine konacak başka bir şey yok.

* Bir de 'insan ne kadar sevdiğini ayrılınca anlarmış' derler. Bu da beni deli eder. Yahu sev işte kadın yanındayken doya doya, bil kıymetini! Yok, illa kapının önüne konunca akılları başlarına gelecek. İnsanoğlunun kıymet bilmesi hep kaybetmekle olmuştur. Suyun ne kadar kıymetli olduğunu çölde anlıyorsun, havanın ne kadar kıymetli olduğunu nefessiz kalınca anlıyorsun.

'YATAKLAR AYRI OLMALI'

*
Şu yalnızlığın sevilecek bir tarafı yok mu? En güzel tarafı huzurlu oluyorsun. Karışanın görüşenin yok, senin sorumlu olacağın kimse yok. Bu benim öteden beri tezimdir; huzurla mutluluk bir arada olmaz. Mutluysan huzurlu, huzurluysan mutlu olamazsın. Mutluluk bir şeye sahip olmak demek. Sahip olunca kaybetme korkun başlar, huzurun kaçar. Huzurlu olmak için kaybedecek bir şeyinin olmaması lazım, o da sevgilinin olmaması demek. Kıskanan yoktur, bakan yoktur eden yoktur, dırdır eden yoktur.

* Aynı evde yaşamak ilişkiyi tüketir mi sizce? Aynı evde yaşamak ve aynı yatakta yatmak. Yataklar kesin ayrı olmalı..

* Bir arada sarılarak uyumak yok mu? İstediğin zaman uyursun ama her zaman bir arada uyuyarak onun lezzetini bir bıkkınlığa dönüştürürsün. Sevgilimle uyumayı özlemeliyim. Güzellikleri alışkanlık haline getirmek alışkanlıkları bıkkınlık haline getirmek felaketlerin başlangıcıdır.

AYŞE&HINCAL

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Filmini beğenmediği zaman sinirlenenler var... Niye...
 'Organize'nin kadınları seve oynadı
 Onu yıldızlara sorun!
 King Kong sarışın sever
 2006'da burcunuz neler gösteriyor?
 İnsana dair gerçek ve mistik öyküler
SEDA KAYA GÜLER
Şiddet ve Hülya Avşar
Denizli Kadın Platformu'nun...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Sebzeli tart

Dört adet 8 cm.
Tarih kokan mücevherler!
Tarih kokan mücevherler!
2005'in son demlerini yaşadığımız şu günlerde İstanbul'un...
Kendin yetiştir, kendin iç...
Kendin yetiştir, kendin iç...
Starbucks'a girip kahve satın almak artık "out"! İngiltere'de...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.