kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
  » Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Otomobil
    Detaylı Arama
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    İşte İnsan
    Sinema
    20. YILA ÖZEL
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
ESENLERDE YOL AYRIMI... Esenler Belediye Meclisinden hiçbir gerekçe sunulmadan geçirilen karara göre, Temel Caddesi, Atatürk Caddesi ve Namık Kemal Caddesi dışında hiçbir yere içki ruhsatı verilmeyecek. Bu durumda aynı meydanda buluşan sağdaki İstanbul caddesinde içki yasakken, soldaki Atatürk caddesi kırmızı sokak oldu.
İstanbul kıpkırmızı
Bir yıl içkili bir yıl değil
Koç: 4'üncü Murat bile yapamadı
'Kamunun görevi içki vermek değil'

Kırmızı İstanbul

Üsküdar'daki içki yasağı, AK Parti yönetimindeki belediyelerde uzun süredir gizli gizli uygulanıyor.

İstanbul'da içki yasaklı 'kırmızı nokta'lı yerler her gün biraz daha genişliyor... Üsküdar'daki yasak haritasının mecliste onaylanmasının ardından, Beykoz Belediyesi ilçedeki içkili yerler için harita hazırlığına başladı.

YASAĞA İSKÂN BAHANESİ
Kartal içkili yerleri bir merkezde toplayacak. Eyüp'te her yer kırmızı noktalı... Esenler'de içki ruhsatlı cadde sayısı 13'ten 3'e düşürüldü. Bahçelievler'de iskânsızlık bahanesiyle 25 içkili restoran mühürlendi...


İstanbul kıpkırmızı

Göç nedeniyle kontrolsüz büyüyen İstanbul'da iskânsız yerleşimin yaygınlığı kırmızı noktaların çoğalmasında doğal etken oldu. İskân yoksa, içki ruhsatı da yok....

İstanbul'da içki yasağının uygulanacağı 'kırmızı nokta'lı yerler gün geçtikçe genişliyor. Üsküdar'da yasağın sokak sokak yer aldığı haritanın Belediye Meclisi'nce onaylanmasının ardından Beykoz Belediyesi de kolları sıvadı. Beykoz Belediyesi, ilçedeki içki verilebilecek yerleri haritaya dökmeye hazırlanırken, Kartal Belediyesi'nin hedefi ilçedeki tüm içkili yerleri bir merkezde toplamak. İstanbul'un kutsal toprakları diye tanımlanan 'Eyüp'ün ise neredeyse tamamı kırmızı noktalı. Esenler'de içki ruhsatının verildiği cadde sayısı 'gerekçesiz' 13'den 3'e düşürüldü. İçki ruhsatı vermemekte direnen Bahçelievler'de de ruhsat verme işlemlerinin belediyeye devredilmesinin ardından 25 restoran mühürlendi. Bahçelievler'in yüzde 70'inin 'iskansız' olması içkili lokantaların kapılarına belediyenin mühür basmasına yetiyor.

İÇKİ HARİTASI
ÜSKÜDAR: Üsküdar Belediyesi, içki ruhsatı verilecek yerleri yeşil, verilmeyecek yerleri ise kırmızı noktalarla belirlediği haritayı Belediye Meclisi'nde kabul etti. Harem'den Üsküdar Meydanı'na kadar olan bölge ile Nakkaştepe dışındaki mekanlara içki ruhsatı yok.

ESENLER: Esenler Belediyesi, 9 Eylül günü Meclis kararıyla içki ruhsatının verileceği cadde sayısını 13'ten 3'e düşürdü. CHP'li Belediye Meclis Üyesi Kemal Karaarslan, AK Parti'nin Meclis'te çoğunlukta olduğu için kendilerinin etkili olamadığını belirterek, "İçki ruhsatı verilen yerler Esenler'in varoş sayılabilecek yerleri" dedi.

BEYKOZ: Beykoz Belediyesi, içki yasağını harita üzerine dökmek için çalışmalarını sürdürüyor. CHP'li Meclis üyesi Şenol Erener, yerleşimin olmadığı, sadece araçların geçtiği yol kenarlarına içki ruhsatı vermek istenildiğini belirterek, "Sandalyeleri çok olduğu için her kararı geçirebiliyorlar" dedi.

KARTAL: Kartal Belediyesi, içkili yerleri tek bir merkezde toplamak için altyapı çalışmalarını sürdürüyor. CHP'li Belediye Meclis üyesi Hüseyin Gündüz, "Eskiler yerinde kalsın yenilere orada toplayın dedik, kabul etmediler" dedi.

EYÜP: Eyüp ilçesinin neredeyse tamamı kırmızı hat içerisinde. İlçede bir iki TEKEL bayi dışında içkili mekan bulunmuyor.

ZEYTİNBURNU: Zeytinburnu Belediyesi, içki ruhsatlarının emniyetten belediyeye geçtiği dönemde çok sayıda birahanenin ruhsatını iptal etti. CHP Belediye Meclis Üyesi Ercihan Ekşi, "Yeni ruhsat verilmiyor" dedi.

GÜNGÖREN: Güngören'de yasak yok ama yeni ruhsat verilmiyor.

İSKÂNSIZ VE RUHSATSIZ
ÜMRANİYE: Ümraniye ilçesinde yasak olmadığı halde çeşitli engellemeler mevcut. CHP'li Belediye Meclis üyesi Hüseyin Avni Yardımcı, "İçki ruhsatı olan mekanlara belediye baskı uyguluyor. Kırmızı hat yok, ancak yeni yerlerin açılmasına izin verilmiyor. Binaların çoğunda iskan olmaması da ellerinde büyük bir koz" dedi.

BAHÇELİEVLER: Belediye Meclisi'nde içki yasağına dair alınan herhangi karar yok. Ancak belediye, yeni mekanlara içki ruhsatı vermemek için direniyor. İçki ruhsatlarının belediyelere devrinden bu yana yaklaşık 25 içkili restoran mühürlendi. CHPİlçe Belediye Meclis Üyesi Necati Yaman, "Emniyetten 10-15 yıl önce daimi içki ruhsatı alan yerler kapatılıyor. Neden olarak da iskan bulunmaması gösteriliyor. Bahçelievler'in yüzde 70'i iskansız" dedi.

BAĞCILAR: Belediye Meclisi'nde henüz içki yasağı ile ilgili olarak yapılan bir görüşme yok. Ancak ilçenin yüzde 90'ı iskansız. İskansız yerler de zaten içki ruhsatı alamıyor.

PENDİK: Pendik ilçesinde içki yasağı yok. Ancak belediye, içkili yerlere ruhsat vermemekte direniyor.

YASAKSIZLAR
SARIYER:
Sarıyer Belediyesi'nde içki yasağıyla ilgili bir çalışma bulunmuyor. Belediye Meclis üyesi CHP'li Muzaffer Boyacı, "Sarıyer turistik bir yer, içkili yerlerini bir yerde toplanması olamaz. AK Partililer böyle bir şey yaparsa büyük patırdı kopar" dedi

BEYOĞLU: Beyoğlu'nda, içki yasağıyla ilgili bir çalışma yok. CHP'li Belediye Meclis Üyesi Engin Baba, "Belediye Başkanımız Ahmet Misbah Demircan, turizmden gelen bir isim. Böyle bir işe girmez" dedi.

EMİNÖNÜ: Eminönü ilçesinde içki yasağıyla ilgili uygulama yok. CHP'li Meclis Üyesi Bekir Hacıbozanoğlu, "Burası turizm bölgesi" dedi.

ADALAR: Adalar'da içkili yerlere herhangi bir yasak getirilmedi. CHP'li Belediye Meclis Üyesi Cengiz Karataş, "Adalar'da çok sayıda içkili yer var. Konuyla ilgili herhangi bir çalışma yok" dedi.

GAZİOSMANPAŞA: Belediye Meclis üyesi Ali Osman Büyükoğlu, böyle bir içki kısıtlamanın Gaziosmanpaşa'da hayata geçirileceğine ihtimal vermediğini belirtti.

KÜÇÜKÇEKMECE: Yasakla ilgili çalışma yok. CHP'li Belediye Meclis Üyesi Mustafa Özbey, "Meclis gündemine hiçbir şekilde gelmedi" dedi.

BAKIRKÖY: CHP'li Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen, ilçelerinde böyle bir uygulamanın söz konusu olamayacağını söyledi. Erzen, "Yasalara uyduğu takdirde isteyen herkes içki ruhsatını alabilir" dedi.

KADIKÖY: İstanbul'un trafik, sokak çocuğu gibi dev sorunları dururken, kimin ne içtiği ile uğraşmaya anlam veremediğini söyleyen Kadıköy Belediye Başkan Vekili Gürsel Tekin, "Dünyada böyle bir uygulama yok" dedi.

ŞİŞLİ: Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül yıllardır mevcut bir kroki üzerinden çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, bunun dışında herhangi bir işlem yapmanın söz konusu olamayacağını söyledi.

BEŞİKTAŞ: Beşiktaş Belediyesi Başkan Yardımcı Kemal Akar ilçelerinde böyle bir yasağın olmadığını belirtti.

AVCILAR: Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci "İçki ruhsatıyla ilgili yasal prosüdürleri kim yerine getirirse benden içki ruhsatı alır" dedi.

BÜYÜKÇEKMECE: Büyükçekmece Belediyesi'nin ANAP'lı Belediye Başkanı Hasan Akgün, ilçelerinde 'yasak' olmadığını belirterek, "AK Parti, maalesef kendi yüzünü ortaya koymaya başladı" dedi.

Silivri, Çatalca, Tuzla, Maltepe, Sultanbeyli, Fatih, Bayrampaşa Belediyelerinde de içki yasağı çalışması yok.

Şenol BAŞTAKAR - Ulaş YILDIZ / MERKEZ


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNÜN İÇİNDEN HABERLERİ
 Şeytan taşlama alanı 4 katlı oluyor
 Polis İmdat 'imdat' dedi
 Alışveriş erkeği 'öldürüyor'
 Minik kalbi dayanamadı
 Çalıntı otomobille aşırı hız öldürdü
 Fatura seyyar tatlıcıya çıktı
 Damadın tavukları 250 kişiyi zehirledi
 Bıçaklanan öğretmenin akrabası öldürüldü
 13 yaşındaki iki soyguncu yakalandı
 Kimliğinde yaşı küçük görünüyor
 İftiracı şiveden yakalandı
EMRE AKÖZ
Maslak: Binalar süper ya çevre?
Cuma günü gazeteden...
MEHMET BARLAS
En çok hürmet eden en çok kazanır
Bazen hafta sonları...
İLKER SARIER
İçki olayının perde arkası!
AKP'li belediyeler birbiri...
YAVUZ BAYDAR
Manşete yansıyanlar
Tıp ve sağlık haberlerine ilgi...
Korkma sönmez bu Fener
Korkma sönmez bu Fener
Galibiyet serisine bir hafta mola veren Kanarya, Erciyes önünde...
18 dakika karanlık
18 dakika karanlık
F.Bahçe 1-0 öndeyken elektrikler kesildi. Maç 18 dakika durdu.
Ülkenin her tarafı yangın yerine döndü
Hatay'da yaklaşık 10 bin kişiye konuşan DYP Genel Başkanı Mehmet...
Baykal: Milletimizin adı Türk'tür
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın alt...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu