kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Otomobil
    Detaylı Arama
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    İşte İnsan
    Sinema
    20. YILA ÖZEL
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
"Hezeyan sözü ölçüsüz"

TBMM Başkanı Bülent Arınç, Resul Tosun'un yazısıyla ilgili Genelkurmay'ın 'münferit bir hezeyan' şeklinde açıklama yapmasını ölçüsüz ve orantısız bulduğunu söyledi.

Bülent Arınç, 3. Olağanüstü İKÖ Zirvesi'ndeki temaslarını tamamlayarak yurda döndü.

Esenboğa Havalimanı'nda açıklama yapan Arınç, gazetecilerin, AK Parti Tokat Milletvekili Resul Tosun'un TBMM'deki Muhafız Alayı'na ilişkin yazısının ardından çıkan tartışmaları hatırlatması üzerine, ''Doğrusu İKÖ Zirvesi'nde bu kadar önemli, hayati konular görüşüldü ki bunu basından
duyduğumda fevkalade üzüldüğümü ifade etmek istiyorum. Bir basit olayın büyütülmek istenmesini hem yadırgadım, hem de üzüntüyle karşıladım'' dedi.

TBMM'de çok eskiden bu yana Muhafız Taburu'nun bulunduğunu hatırlatan Arınç, ''Bu bize onur vermektedir. Çünkü Silahlı Kuvvetlerimiz, ordumuz, Büyük Atatürk'ün bizzat kullandığı ifadesiyle TBMM'nin ordusudur. Bizim bundan bir kuşku duymamız, sıkıntı duymamız hiçbir zaman söz konusu olmamıştır'' diye konuştu.

TBMM İçtüzüğü'ne bakıldığında Muhafız Taburu'nun sadece başkanın emri altında olduğunun görüleceğine işaret eden Arınç, Muhafız Taburu'yla ilgili bir şey söylenmesi gerekiyorsa bunu kendisinin ifade edebileceğini söyledi. Meclis başkanlığında 4. yıla girdiğini ve bu süre içinde bu konuda bir cümle bile konuşmadığını kaydeden Arınç, şöyle devam etti:

''Ancak, sadece AK Partililer değil bütün siyasi partilerden bazı milletvekilleri bana düşüncelerini ifade etmişlerdir. Ben bu düşüncelere karşı Muhafız Taburu'nun bugün Meclis'in içerisinde bulunduğu konumunu değiştirecek hiçbir gerekçeyi doğru bulmadığımı söyledim ve bir başka yere aktarmadım. Şimdi öğrenebildiğim kadarıyla gerçek bu iken bir milletvekili arkadaşımız, köşe yazısında kendi düşüncelerini ifade etmiş, bu ifadeler kapsamında da bir tartışma başlamış, buna karşılık da bir cevap verilmiş. Cevabın içerisinde bunun 'münferit bir hezeyan' olduğu söylenmiş. Bütün olayları akıl süzgecinden geçirerek değerlendirmemiz lazım. Hadise nedir? Bu bir milletvekili de olmayabilirdi, sivil bir gazeteci sıfatıyla da düşüncelerini ifade edebilirdi. Bu düşüncenin doğru veya yanlış olduğunu söyleyebilirsiniz.

Muhafız Taburu'nun olmaması gerektiğini söyleyen bir yazarla bunun az bile olduğunu söyleyen, bir tugay kuvvetine hatta ihtiyaç olduğunu da söyleyen olabilir. Bunlara güler geçersiniz, yanlış bulduğunuzu ifade edersiniz veya doğru bulduğunuzu söylersiniz. Bu nihayet bir düşüncedir. Düşüncenin açıklanmasından da hiç kimseye bir yarar, bir zarar söz konusu değildir.''

''TÜRK MİLLETİ ASKERİNİ SEVER''

''Şimdi böyle bir düşünce açıklandığında bunun gerçekleşme ihtimali de sadece bana ait bir yetkiyken bunun olmayacağını bilen kişilerin ölçüsüz ve orantısız tepki vermelerini doğrusu çok yadırgadığımı ifade ediyorum'' diyen Arınç, Türk milletinin askerini, ordusunu sevdiğini söyledi.

Milletvekillerinden hiçbirinin de bu sevginin dışında olduğuna inanmadığını vurgulayan Arınç, ''(Münferit bir hezeyan) sözünü ölçüsüz, orantısız, o arkadaşımın yazdığı yazı kadar yanlış buluyorum.Ben o arkadaşımın yazdığı yazıdaki taburla ilgili hususların bir cümlesine bile katılmıyorum'' diye konuştu.

Arınç, şöyle devam etti: ''Geçtiğimiz haftalarda, aylarda daha üzücü olaylar yaşanmıştır. Bazı medya organları, Silahlı Kuvvetlerimizin en üst düzeyinde sanki bir çekişme varmış gibi, isimler de zikretmek suretiyle böyle bir fitne ve fesadı kaynatmaya çalışırken, bunu yazanlara karşı söylenmeyen bu 'hezeyan' sözcüğünün köşesinde düşüncesini ifade eden bir kişiye karşı sarf edilmiş olmasını doğrusu yadırgıyorum.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın kendi brövesini rahatlıkla değiştirebileceği söz konusuyken 'neden bu bröve değişti', 'neden bunun içerisindeki küçük de olsa Atatürk silueti kayboldu' diyenlere karşı daha merhametli ve şefkatli davrananların, böyle bir düşünce sahibine karşı bunu hezeyan olarak nitelendirmelerini doğru bulmadığımı ifade ediyorum.''

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Erdoğan'dan bedelli askerlik sinyali
 Solda yenilenme arayışı
 Org. Büyükanıt ABD'ye gitti
 'Orada ölüm tablosu var'
 20 bin kilometre ötede hasret bitti
 Genelkurmay'a tepki
 Sezer'den Şahin'e veto geldi
MAHMUT ÖVÜR
AK Parti'de neler oluyor?
AK Parti Milletvekili...
ASLI AYDINTAŞBAŞ
Malatya Cephesi
Malatya'da İnönü Üniversitesi rektörlük...
YAVUZ DONAT
Mektup
Haymana'dan mektup geldi: Altında bir not vardı:...
Evlenebilmek için Museviliği seçti
Ürolog Prof. Dr. Leon Saporta'nın sevgilisi olduğu öne sürülen...
İlham geldi, araba gitti
Atilla Özdemiroğlu'nun villasına beste yaptığı sırada girerek cep...
AK Parti yoksulluk ve yolsuzlukta yetersiz
AK Parti yoksulluk ve yolsuzlukta yetersiz
AK Parti, kendi yaptırdığı ankette yolsuzluk, yoksulluk ve işsizlikle...
Liselerin ÖSS karnesi sıfırcı öğrenci gibi...
Liselerin ÖSS karnesi sıfırcı öğrenci gibi...
Tam 1977 lise, 2005'te üniversiteye tek öğrenci bile sokamadı. Meslek...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu