kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Otomobil
    Detaylı Arama
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    İşte İnsan
    Sinema
    20. YILA ÖZEL
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
AKP'de Çömez gerginliği
Unakıtan: Hangi partiden teklif aldı açıklasın
Çömez ve Koçak'ın sözleri incelemeye alındı

AKP'de Çömez gerginliği

AKP Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, partisine yönelik eleştirilerinin ardından AKP'den ihracı gündeme gelmesine rağmen açıklamalarına devam etti. Bakan Unakıtan ise Çömez'in iddialarını redderek, "Hangi partiden teklif aldı açıklasın" dedi.

AK Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, iki gün önce grup toplantısının basına kapalı bölümünde yaptığı eleştirel konuşmanın AK Parti tarafından olgunlukla karşılandığını, değerlendirme ve önemsenme yoluna gidildiğini belirterek, bunun Türk demokrasisi adına bir kazanım olduğunu söyledi.

Disipline sevk edildiğine ilişkin kendisine bir bilgi gelmediğini ifade eden Çömez, disipline sevk edilmesi halinde hukuki mücadelesini sonuna kadar sürdüreceğini bildirdi.

TBMM'de bir basın toplantısı düzenleyen Turhan Çömez, iki gün
önce eleştirdiği partisini bu kez bol bol övdü. Çömez, "AK Parti'nin iletişim kanallarını daima açık tutmak konusunda göstermiş olduğu kararlı tavrı ve görüşlerin özgürce tartışılabilmesi için oluşturduğu demokratik plartformlar, kendisine olan güvenini ve demokrasiye olan saygısını göstermektedir" dedi. Bu yaklaşım tarzının siyaset kurumu ve siyatçilerin 3 Kasım seçimleri öncesi yitirdiği saygınlığını yeniden kazanması için gerekli şartlardan biri olduğunu vurgulayan Çömez, "Partilerin iç yapılarının demokratikleşmesi, şeffaflaşması sistemin sağlıklı işlemesi açısından bir zorunluluktur. Bu bakımdan bugüne kadar konuşan tüm milletvekillerini, saygıyla karşılayan AK Parti'nin, bu zeminleri hazırlama cesaretini gösteremeyen diğer partilere örnek olması gerekir" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın ilk günden beri parti içi demokrasiyi vazgeçilmez bir esas olarak kabul etmesinin, demokrasinin tüm kurum ve kurallarının işler hale gelebilmesi için verdiği çabanın, kendileri açısından görüşlerini savunabilmeleri için cesaret vesilesi olduğunu dile getiren Turhan Çömez, "Millet adına siyaset yapan bizler, her plortformda inandığıomız doğruları yüksek sesle savunduk ve bundan sonra da sovunmaya devam edeceğiz. Türkiye artık iki dudak arasına sıkıştırılmış demokrasi anlayışını terketmiştir" diye konuştu.

Gazetecilerin sorularına da cevap veren Turhan Çömez, parti yönetiminin kendisini disipline sevkedeceğine ilişkin bir bilgisi bulunmadığını belirtererek, disipline sevk edilmesi halinde hukukun gereğini yapacağını ve hukuki mücadelesini sonuna kadar vereceğini söyledi. Grupta yaptığı konuşmada Maliye Bakanı'nın eleştirdiğinin hatırlatılması üzerine Turhan Çömez, kendisinin konuşmasından sonra parti grubunun ilgili bakanlıklardan konuşmada geçen iddialarla ilgili belge ve bilgi istediğini, bu belgelerin daha sonra kendisiyle de paylaşıldığını kaydetti. Kendisine verilen belge ve bilgilerle bahsettiği iddialar konusunda ikna olup olmadığının sorulması üzerine Çömez, "Maliye Bakanı'nın bu konuda daha detaylı ve ayrıntılı bir açıklama yapması gerekiyor" dedi.

Konuşmasından birkaç saat sonra Başbakan Yardımcısı Abdullatif Şener'in kendisini aradığını ve konuşmasında geçen iddialarla ilgili olarak Başbakanlık'ta bir çalışma yapıldığını söylediğini aktaran Çömez, parti yönetimini ve bakanları eleştirdiği gruptaki konuşmasına, partiden ve Başbakanlıktan geri dönüş olması ve bu konuda kendisine bilgi verilmesinin büyük bir kazanım olduğunu ifade etti.

TBMM Genel Kurulu'nda seçim sisteminin değiştirilmesini isteyen Afyonkarahisar Milletvekili Mahmut Koçak ile kendisinin konuşması arasında bir entegrasyon olmadığını dile getiren Çömez, kendisinin parti yönetimi ve bazı bakanlar hakkında dile getirdiği eleştirilerin, partiden bir farklılaşma, bir ayrışma anlamına gelmediğini bildirdi.

AK Parti İl Başkanlığı'nın düzenlediği 'Siyaset Akademisi'ndeki konuşmasının iptal edilmesinin sözkonusu olmadığını belirten Çömez, vereceği dersin ileri bir tarihe ertelendiğini, bu konuda kendisine yeni bir davet yapılacağını kaydetti.

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Baykal, Şemdinli'de
 Howard'dan Gelibolu isteği
 Yılmaz ve Taner yargılanıyor
 Din ve demokrasi araçtır
 AK Parti'de Çömez'den sonra Koçak da isyan etti
 'Muhafızları Meclis'ten dışarıya çıkarın' çağrısı
 Kürtçe davetiye davasında 'kimlik' dersi
 İmam şikâyetiyle öğretmen sürgünü
 Kaçak Kuran kursuna baskın
 Erkan Mumcu muhaliflere göz kırptı
 Baykal bugün Şemdinli'ye gidiyor
 Bu kamusal alanda içki içmek serbest
 Oğlunu geçen hafta kaybeden vekile özel gala
YAVUZ DONAT
Balıkesir raporu
Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Mahmut...
Psikopat Zeynep'ten yakında boşanacağım
Eski Türkiye Güzeli Zeynep Tokuş jinekolog eşi Alp Nuhoğlu'ndan dayak...
İstanbul Modern İKSV'den kopuyor
İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı'yla, İstanbul Modern Sanat Müzesi yol...
Hasta çok, tedavi yok
Hasta çok, tedavi yok
Tüp bebek skandalında ikinci perde... Zeynep Kamil'e başvuran bin 32...
İslam ülkeleri reform kararı aldı
İslam ülkeleri reform kararı aldı
İslam dünyasının önemli problemleri yoksulluk, yolsuzluk ve cehalet...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu