kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Otomobil
    Detaylı Arama
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    İşte İnsan
    Sinema
    20. YILA ÖZEL
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Erdoğan: Türban konusu bir sorun
"Dinler birer araç"

Erdoğan: Türban konusu bir sorun

Başbakan Erdoğan Avustralya'da yaptığı konuşmada ''Kabul edilse de edilmese de başörtüsü konusu bir sorun'' dedi. ''Parlamento'da da büyük bir çoğunluğun mutabakat içinde olması gerektiğine inandığını söyleyen Başbakan ''Türkiye'yi artık içine kapanan bir ülke olarak görmüyoruz'' mesajı da verdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'de kabul edilse de edilmese de başörtüsü konusunun bir sorun olduğunu ifade ederek, ''Parlamento'da da büyük bir çoğunluğun bu mutabakatın içinde olması gerekir. Bu mutabakat sağlandığı andan itibaren,
diğer kurumlardaki mutabakat noktasında da bu işin rahatlıkla çözüleceğine inanıyorum'' dedi.

Erdoğan, Melbourne'un Hume beldesinde Türk toplumuna seslendi.Bir süre önce beldenin belediye başkanlığına Adem Yetiş Atmaca isimli bir Türkün seçildiğini ifade eden Başbakan Erdoğan, buradaki Türklere siyasetin, ekonominin ve kültürel yaşamın içinde olmaları öğüdünde bulundu.

37 yıldır Avustralya'ya bir Türk başbakanın gelmediğini belirten Erdoğan, ziyaret konusunda eleştiriler geldiğini anımsattı.Erdoğan, şöyle konuştu:
''Bu eleştirileri yine alacağız. Ne dediler? (Ne işi var Türkiye Cumhuriyet Başbakanı'nın Yeni Zelanda'da veya Avustralya'da. Yani oralarda da mı ticaret yapacak? Oralarda da mı büyük alışverişler ticaretler yapacak? Oralardan ne alır ne satabiliriz) gibi, hayatı tanımayan, hayatı bilmeyen bir anlayışı önümüze sürmek istediler. Tabii biz bunları duyarız, geçeriz.

Bu mantıktır Türkiye'yi içine kapatan. Bu mantıktır Türkiye'nin büyümesini engelleyen. Biz, Türkiye'yi artık içine kapanan bir ülke olarak görmüyoruz. Bir dünya ülkesi olarak görüyoruz ve bütün dünya ülkeleriyle Türkiye'nin işbirliği halinde olmasının da ispatı olduğumuzu söylüyoruz. Yapmamız gereken çok şey var, gideceğimiz çok yer var. Hele hele dünyanın bir diğer ucunda benim bir vatandaşım olacak biz oraya gitmeyeceğiz... Gideceğiz. Biz, hangi medeniyetin mensuplarıyız? Bizim ecdadımıza baktığımız zaman, ta Hint Yarımadası'na bakıyorsunuz ki oradaki bir sese kulak vermek için, oraya biliyorsunuz ordu gönderiyor. Niye? Orada bir mazlum var.

Talepte bulunuyor. Oradan herhangi bir çıkar beklediğinden değil bunu yapmış bir ecdadın torunlarıyız. Şimdi böyle bir şey söz konusu değil.Artık dünya küçüldü. bakıyorsunuz buralara 23-24 saatte gelebiliyoruz.Daha önce böyle bir şey konusu değildi. Üstelik geleceğiz, buradaki vatandaşlarımızın sorunlarıyla yakından ilgileneceğiz.''

Başbakan Erdoğan, Türkiye-Avustralya arasındaki tarihe dayanan bağları da dile getirdikten sonra Türklerin sorularını da yanıtladı.Fenerbahçe'nin Avrupa kupalarında gerekli başarıyı göstermediğini ifade eden bir katılımcıya Erdoğan, ''İyi gidiyor. Türkiye'de bu işi iyi götürüyor. İyi olacak inşallah'' yanıtı verdi.

Başbakan Erdoğan, başka bir katılımcının ''Türkiye'de başörtüsü sorunu ne zaman sona erecek?'' sorusu üzerine, katılımcılara ''Burada böyle bir sorun yaşamıyorsunuz değil mi?'' diye sordu.

Kalabalıktan ''Hayır'' yanıtını alan Erdoğan, Türkiye'de kabul edilse de edilmese de bunun bir sorun olduğunu söyledi.Bir gerginliğe neden olmasın diye ''toplumsal ve kurumsal mutabakatın sorunun çözümü için gerekli olduğunu'' vurguladıklarını dile getiren Erdoğan, mutabakatın toplumun önemli bir kesiminde, yüzde70-80 dolaylarında sağlandığını söyledi.

Parlamento'da da büyük bir çoğunluğun bu mutabakatın içinde olmasıgerektiğini kaydeden Başbakan Erdoğan, bu mutabakat sağlandığı andan itibaren, diğer kurumlardaki mutabakat noktasında da bu işin rahatlıkla çözüleceğine inandığını kaydetti.Erdoğan, ''Ama yasama organının içindeki mutabakat çok önemli. Aksi taktirde toplumda gerilim olur ki bu ülkede sıkıntıya yol açar'' dedi.

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 "Din tartışması çok sakıncalı"
 CHP'den 'Gazprom' sorusu
 Baykal Şemdinli'ye gidecek
 Çömez bayrak açtı: Kurşun asker değiliz
 Abdüllatif Şener AK Partililer'e etik dersi verdi
 "Melih Gökçek çadır kenti bile yönetemez"
 AK Parti gelişmiş ülkeleri inceliyor
 Güneydoğulu vekillerden % 10 barajına itiraz
 Başsavcılık eş başkanlığı veto etti
 'Başlık yanlış'
MAHMUT ÖVÜR
AB'nin solu kime sıcak bakıyor?
Şişli Belediye Başkanı ...
MUHARREM SARIKAYA
Siyasetin siyasetsizliği...
İktidar partisinde dün üç...
YAVUZ DONAT
Çankırı... "Uzak çağların yakın kenti"
Ankara'da...
Hastalar özele faturalar devlete
Zeynep Kamil Hastanesi tüp bebek merkezinde çalışan 3 doktor, özel...
Boş yatak yoktu hayatını kaybetti
Şeker komasına giren Nihal Avcı, Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi...
Kimlik tartışmasına bu sefer 'din bağı' karıştı
Kimlik tartışmasına bu sefer 'din bağı' karıştı
Başbakan Erdoğan'ın "Türkiye'de Türk, Kürt, Laz, Çerkez, aklınıza ne...
Varoşların kod adı: Suç oranı yüzde 285
Varoşların kod adı: Suç oranı yüzde 285
1984 Özal affı ile yaşamlarını güvence altına aldıktan sonraki...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu