kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 

Keyifle Okuyun, Zevkle Pişirin, Afiyetle Yiyin

Erişteli mercimekli börek
6 kişilik
*
1 paket etli piliç salam

* 1 adet büyük boy soğan (ince kıyılmış)

* 2 su bardağı yeşil mercimek (haşlanmış)

* 1/2 su bardağı maydanoz (ince kıyılmış)

* 3 adet yufka

* 2 çorba kaşığı zeytinyağı

* 4 çorba kaşığı zeytinyağı (5 çorba kaşığı su ile çırpılmış)
Soğanı yağda yumuşatarak pişirin. Salam, mercimek ve maydanozu ilave edip, harmanladıktan sonra ateşten alın. Yufkaları ufak sigara böreği yapılacak şekilde kesin. Her parçaya yağlı sudan serpiştirin. 3 tatlı kaşığı harç koyup sıkı olmayacak şekilde sigara böreği gibi sarın. Yağlanmış tepsiye sıralayıp, üzerlerine zeytinyağı sürün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 25 dakika üzerleri kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Bamyalı hindi
4 kişilik
*
1 paket hindi lokma ızgara

* 3 çorba kaşığı tereyağı

* 5 diş sarımsak (kabuklu)

* 1 su bardağı su (kaynar)

* 1/2 adet limonun suyu

* Tuz

* 1/2 kg. bamya

* 2 adet domates (iri doğranmış)

* 4 dilim limon (yarım halka kesilmiş)
Isıtılmış tereyağında et ve sarmısakları karıştırarak 3-4 dakika soteleyin. Sotelenmiş malzemeyi bir fırın kabına alın. Üzerine su, limon suyu, tuz gezdirip, bamyaları ilave edin. Fırın kabını ya bir kapak ya da alüminyum folyo ile kapatıp, önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Domates ve limon dilimleri ile süsleyip servis yapın.

Ekmek salatası
6 kişilik
*
1/2 adet ekmek (bayat)

* 3 çorba kaşığı ceviz içi (iri dövülmüş)

* 1/2 çay bardağı tahin

* 1 adet limon suyu

* 4 diş sarmısak (dövülmüş)

* 1 çay kaşığı kimyon

* 1 çay bardağı su

* 2 çorba kaşığı zeytinyağı

* 1/2 demet maydanoz (kıyılmış)

* 1 adet domates
Ekmekleri ufalayın. Kızdırılmış zeytinyağında renkleri altın sarısı oluncaya kadar kısık ateşte karıştırarak kızartın. Maydanoz ve cevizleri ekleyip, harmanlayın. Servis tabağına yerleştirin. Tahin, limon suyu, sarımsak, kimyon ve suyu iyice karıştırıp, ekmeklerin üzerinde gezdirin. Domateslerin kabuklarını soyun, çekirdeklerini alın. Küçük küpler şeklinde doğrayın. Salatayı domateslerle süsleyip, bekletmeden servis yapın.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Taze Bakla Suflesi   / 02-12-2005
 Lezzet Güneşi   / 01-12-2005
 Lezzet Güneşi   / 30-11-2005
 Lezzet Güneşi   / 29-11-2005
 Tarhunlu piliç pika   / 28-11-2005
 Lezzet Güneşi   / 27-11-2005
 Bademli tarhunlu çorba   / 26-11-2005
 Keyifle Okuyun, Zevkle Pişirin, Afiyetle Yiyin   / 25-11-2005
 Dereotlu kabak çorbası   / 24-11-2005
 Lezzet Güneşi   / 23-11-2005
AYŞE TÜTER
Keyifle Okuyun, Zevkle Pişirin, Afiyetle Yiyin
Erişteli...
Ünlülerin Picasso'su
Ünlülerin Picasso'su
Haftalık magazin gazetesi Fısıltı, Sakıp Sabancı Müzesi'ndeki Picasso...
Borçları kapattı alacak davası açıyor
Borçları kapattı alacak davası açıyor
Sibel Can'ın eşi Sulhi Aksüt, kefil olduğu Manço Ailesi'nin 1 milyon...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.