Nar ekşili Adana
Kabak, havuç ve patatesleri harmanlayın. Üzerine çıkıncaya kadar su ilave edin, hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın, ateşi kısın ve sebzeler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirip, süzün. Sebzelere 4 çorba kaşığı tereyağı, tuz ve karabiber katın, çatalla hafif taneli kalıncaya kadar ezin. Adana kebaplarını ambalajının üzerindeki önerilere göre ısıtın. Kalan tereyağı, krema ve nar ekşisini hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın, ateşi kısın ve 1-2 dakika daha kaynatın. Sebze püresini tabaklara paylaştırın, üzerlerine Adana kebapları yerleştirin, nar ekşili sos gezdirerek servis yapın.
3 kişilik
* 1 paket Adana kebap
* 1 adet büyük boy kabak (iri küp doğranmış)
* 1 adet büyük boy havuç (küçük küp doğranmış)
* 1 adet büyük boy patates (küçük küp doğranmış)
* 6 çorba kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)
* 4 çorba kaşığı krema
* 4 çorba kaşığı nar ekşisi
* Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda)
|