kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
  » Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Otomobil
    Detaylı Arama
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
İKİNCİ TOPLANTI YAPILDI Federasyonun, İsviçre maçındaki olaylarla il-gili FIFA Disiplin Kurulu tarafından yarın veSalı günü Zürihte düzenlenecek duruşması-na katılması için oluşturduğu savunma ko-misyonu ikinci toplantısını yaptı. Leventtekimerkezde 4 saat süren toplantı sonrasındagenel sekreter Lutfi Arıboğan, Strateji konu-sunda fikir alışverişi yaptık dedi...
Başkanın endişesi
Tahkim Kurulu popülizm yapıyor
Şahin'i televizyondan öğrendi

Başkanın endişesi


Bazı yöneticiler Levent Bıçakcı'dan rahatsız ama Bıçakcı'nın da rahatsız olduğu konular yok değil. En önemli örnek ise Star TV'de yapılan eleştiriler... Bıçakcı yakın dostlarına "Hasan Doğan istese bunu durdurur, ama yapmıyor. Acaba başkanlıkla ilgili hesapları mı var?" diye bile sordu.

Bıçakcı'nın yakın dostlarına ilettiği bu tür söylentiler, kendisine ulaştığında Hasan Doğan da yakın çevresine, "Özgür basın hepimize lazım. Herkes istediğini yazacak, herkes istediğini söyleyecek. Kimi eleştirecek, kimi övecek. Bunların ortalamasından gerçekler ortaya çıkacak. Benim bakış açım budur. Başkanlığa gelince... Böyle bir düşüncem hiç olmadı. Bir dönem sonra federasyonda yokum" diyordu... Bıçakçı zaten bunları biliyordu ama bir kez daha, üstelik Hasan Doğan'ın yakın dostlarından duyduğunda iyice rahatlıyordu... Federasyon yönetimindeki sıkıntıları, dengeleri bir anlamda ortaya koyduk. Bir de federasyon ile kurulları arasındaki ilişkiler var, bunlara bir göz atalım... Temiz futbol hedefine kararlı bir şekilde gidilmesi konusunda federasyon ile aynı görüşte olan Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), aldığı kararlarla da bu tavrını ortaya koyuyordu. Dolayısıyla federasyon ile bu kurul arasında sıkıntı yaşanmıyordu. Özellikle saati sorduğunuzda bile "Off the record" söyleyen Profesyonel Disiplin Kurulu Başkanı Adnan Türkkan'ın her türlü polemikten uzak kalması federasyonu rahatlatıyordu... MHK Başkanı Ufuk Özerten'in tutarlı tavırları ve hakemlere "Sizden sadece iyi maç yönetmenizi istiyorum, hata yapanın yanındayım ama yanlış yapanı affetmem" felsefesini aşılaması işlerin yoluna girmesine yetmişti... Bunun yanı sıra Ömer Üründül yönetiminde ciddi bir temizlik harekatının yapıldığı temsilciler kurulu da federasyonun gözdeleri arasında yer alıyordu. Özellikle 2. ve 3. liglerden itibaren işin çok sıkı tutulması hakemlerin Süper Lig'e daha iyi hazırlanmaları anlamına geliyordu. Yani bu kurulla da federasyonun bir sıkıntısı olmuyordu. Tahkim ile federasyon arasındaki sorunlar ise henüz çözümlenmiş değil. Mevcut Tahkim Kurulu, bir hafta içinde bin sayfalık Gökdeniz Karadeniz dosyasını karara bağlayacak. Ardından yeni Tahkim Kurulu'nu seçmek için genel kurula gidilecek.

SEÇİMLİ GENEL KURUL OLMAZ

İsviçre olaylarının savunmasıyla uğraşan federasyonda Şekip Mosturoğlu ve Mahmut Özgener'in kurullardaki görevlerinden istifa ettiklerini açıklamaları ise (verilmiş bir istifa yok sadece açıklama var) kafaları bir kez daha karıştırıyordu. Hasan Doğan, "Herhangi bir kişinin genel kurul öncesi 82 oy toplayacak gücü olsa bunu zaten yaparlardı... Tahkim Kurulu'nun seçilmesi için yapılacak genel kurulda da en az 235 delege gelir ve bunun salt çoğunluğu da bizim karşımızda olmaz. Yani şu anda yeni bir federasyon seçimini gündeme getirecek hiçbir işaret yoktur..." der ve bir şeyi daha ekler: "Yaşanan bazı olaylar beni de isyan noktasına getirdi. Hiçbir kulüp başkanının federasyonda etkili olması mümkün değil... Türk futbolu temizlenene kadar buradayım!"

FEDERASYON YIKILMADI

Diğer yöneticiler, "Belki bir gün medya her aday olduğunu söyleyeni manşet yapmaz ve 82 oyu bulup bulamadığını da sorar. O zaman federasyon seçiminin birileri istediği için olmayacağını herkes anlar" diyerek Hasan Doğan'a destek olurlar... Yani siyasi otoritenin desteğiyle arkasında büyük bir güç bulunan futbol federasyonu, "Temiz futbol" hedefinden sapmadığı müddetçe yıkılması şöyle dursun yerinden oynaması bile mümkün görünmüyor.

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Bu maçı alacağız
 Birimiz çok üzülecek
 Sinirlerine hakim ol!
 Kader maçı
 Ağırlığını atınca
 Japonya müjdesi
 Nuri'den siftah
 Altın vuruş
 Rıza Çalımbay gülmeyi unuttu
 Kayseri'nin işi zor
 Borç 85 milyon dolar
 Akaretler'de dev zirve
 Atlanta bir açıldı pir açıldı
 Telekom'un Kolej sefası
 Dünya Derbisinden Notlar
 Günün içinden
 Extra
KAZIM KANAT
Hain Ailton
Konyaspor maçında yerde yatan kaleciye...
REHA MUHTAR
Ailton ihanet ediyor
Sıkıntılı günler...
Öğretmene eylem dayağı
Öğretmene eylem dayağı
Eğitim-Sen'in dün Ankara'da düzenlemek istediği mitinge polis...
Göklerin parlayan yıldızı
Göklerin parlayan yıldızı
Hava Teğmen Emel Işık Türkiye'nin ilk kadın pilotu Sabiha Gökçen gibi...
Rio karnavalı sansür kurbanı
Rio karnavalı sansür kurbanı
Brezilya'nın Rio de Janeiro kenti valisi Rosinha Garotinho, 21...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu