kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Otomobil
    Detaylı Arama
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
"Erdoğan'ın ziyareti olumlu"

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, Türkiye'nin başkanlık sistemine geçmek için adım atılması gerektiğini belirterek, bu konuda TBMM Başkanlığı'na Anayasa değişikliği teklifi sunacaklarını bildirdi.

Mumcu, Anavatan Partisi Başkanlık Divanı toplantısının ardından yaptığı açıklamada, terörle mücadelenin vatandaş kazanılmadan hiçbir şekilde kazanılamayacağını ifade etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Şemdinli'yi ziyaret etmesinin olumlu bir girişim olduğunu belirten Mumcu, vatandaşın devletin yanında olduğunu bilmeye
ihtiyacı bulunduğunu kaydetti. Sadece bununla yetinilmemesi, gerginlik yaratan bazı konuların açığa çıkarılması gerektiğini dile getiren Mumcu, özellikle Şemdinli'de meydana gelen olayın TBMM tarafından araştırılmasının iç tüzüğün kısıtlı imkanları içinde sonuç verici olacağının görülmediğini savundu. Soruşturma komisyonlarına verilen bazı yetkilerin araştırma komisyonlarına da verilmesi gerektiğini anlatan Mumcu, bu konuda da bir kanun teklifini TBMM Başkanlığı'na sunduklarını anımsattı.

ASAYİŞ OLAYLARI

Özellikle büyük şehirlerde meydana gelen asayiş olaylarının insanların hayatlarına kastedecek düzeye ulaştığını, her geçen gün daha ileri boyutlara taşındığını belirten Mumcu, sıradan gibi görünen bu olayların insanların huzurunu kaçırdığını, sokağa çıkamaz hale getirdiğini, çocuklarının dönüşünü bekleyen ana-babaların ''yüreğinin ağzında olduğunu'' kaydetti. Bu olayların gasp eylemleri biçiminde yön değiştirdiğini ve çete faaliyetleri biçiminde yürütüldüğünü belirten Mumcu, emniyet teşkilatının morali bozulan ve mücadele ettiği yasadışıçeteler karşısında gücü kırılan bir teşkilata dönüştüğünü savundu.

Mumcu, ''Özlük haklarından başlayarak, olayları önleyici nitelikte operasyonları destekleyecek bir yasal çerçevenin oluşturulmasına kadar yapılması gereken pek çok şey vardır'' dedi.

Mumcu, hükümetin bu konularda sivil toplum kuruluşu gibi hareket ettiğini savunarak, ''Artan asayiş olaylarına karşı emniyet teşkilatı güçlendirilmeli ve bozulan morali iade edilmelidir. Hükümeti İstanbul gibi büyük şehirlerde sadece arazilerle ilgilenmek yerine biraz da insanlarıyla ilgilenmeye davet ediyoruz'' diye konuştu.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ

Erkan Mumcu, Anayasa ve yasalarda cumhurbaşkanının nasıl seçileceğinin tayin edildiğini, bu çerçevede ister Başbakan Erdoğan'ın ister bir başkasının aday olabileceğini belirterek, kılık kıyafetle ilgili tartışmaların samimi olmadığını ifade etti.

Mumcu, şunları söyledi:''Türkiye'de kuvvetler ayrılığı sistemini işlemez kılan, parlamentonun etkinliğini, yargı bağımsızlığını ortadan kaldıran, yasamanın yürütme üzerindeki denetleme yetkisini işlemez kılan, ne yönetimde istikrar sağlayan, ne temsilde adalet sağlayan, ne de yolsuzlukların ve popülizmin denetimine imkan veren bu çarpık düzen devam ettikçe kim cumhurbaşkanı olursa olsun, bedelini vatandaş, Türkiye ödemeye devam edecektir.

Yapılması gereken, cumhurbaşkanını halkın seçmesidir. Yürütmeyi de ayrı bir seçimle gelen meclisin denetlemesidir. Türkiye, derhal başkanlık sistemine geçecek adımları atmalıdır.'' Mumcu, başkanlık sistemi ve YÖK reformuyla ilgili önümüzdeki dönemde TBMM Başkanlığı'na anayasa değişikliği tekliflerini sunacaklarını belirtti.

Mumcu, çağdaş bir YÖK reformuna ihtiyaç olduğunu, bunu ''imam hatip ve türban'' kıskacına sıkıştırmanın yapılacak en büyük haksızlık olacağını söyledi.


OFER

Bir gazetecinin, ''Ofer, Unakıtan ve Başbakan ile görüşmelerinde sizin olduğunuzu da belirtti'' sözleri üzerine, şunları kaydetti: ''Ofer yanılıyor olabilir, ama Sayın Unakıtan kesinlikle yalan söylüyor. Bu konuda hem Sayın Başbakan, hem Sayın Unakıtan kamuoyunu yanıltıcı, yalan olduğu belgeli beyanlarda bulunuyorlar. Yaptıkları gizli görüşmeler sonunda açığa çıktı. Bu görüşmelerden sadece bir tanesi Başbakanlık'ta yapılmıştır. Benim de bulunduğum toplantı bürokrat, bakan, siyasetçi 20 kişinin bulunduğu bir toplantıdır.

Bu toplantıdan önce Sayın Unakıtan, Sayın Başbakan ve Ofer özel bir görüşme gerçekleştirmişlerdir. Buna biz katılmadık. İkinci bölümde, firma Başbakan'ın talimatı olarak hazırladığı alternatif projeyi sunmuştur.

Burada sorulması gereken şey şudur: Siz 1.5 yıl sonra yapacağınız ihaleyle ilgili bir işadamına talimat veriyorsunuz ve bu insanlar bir proje getiriyorlar. Bu yasalara aykırı. Bu ihaleden 1.5 yıl önce oluyor Demek ki bu insanların Galataport'un kendilerine verileceği yönünde güvenceleri var. Bütün bunlara rağmen bu kadar her şeyin açık beyanlarla ispatlandığı bir ortamda, kim benden neyi öğrenmek istiyor, anlamıyorum. Ortada sayısız suç var. Bunların yargılanamıyor olmasının ardındaki tek neden dokunulmazlıklardır. Bu ülkenin yargısına, entelektüellerine, vicdan sahibi insanlarına sesleniyorum, göz göre göre ülke menfaatleri yağmalanıyor.''

(AA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Denktaş'tan TMT itirafları
 Çankaya polemikleri
 CHP'de seçim yönetimi
 Hakkari'ye sürpriz ziyaret
 Ağar: Suçluysam üç yıl ne bekliyorsunuz?
 Mersin'de kanlı gösteri
 Tehlikeli Oyun
 Gül: ABD'nin tepkisi normal Danimarka Roj TV'yi kapatmalı
YAVUZ DONAT
Diplomatik özür
Spordan Sorumlu Devlet Bakanı ve...
'Kadınların şov programı tutmaz'
Okan Bayülgen'in, önceki gece ekrana gelen "TV Makinesi" adlı...
Dolar maaşlı işe hücum!
İzmir Gaziemir'deki Amerikan şirketine 300 kişi alınacağını duyan 8...
Petekler'e sahip çıkın
Petekler'e sahip çıkın
Çanta çalarken yakalanan 8 yaşındaki Petek, İstanbul Emniyet Müdürü...
Ölenler anıldı, terör lanetlendi
Ölenler anıldı, terör lanetlendi
Kanlı saldırıda 30 kişi ölmüştü
İstanbul'da, 20...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu