kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Otomobil
    Detaylı Arama
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Nurlan Kalaycı
Prof. Kalaycı'nın eşi: Katil karşıma çıksın
'Başbakan aradı arkanızdayız dedi'
Polis zanlının peşinde

Spreye güvendi

Kalaycı'nın acılı eşi SABAH'a konuştu: Saldırıya uğramıştı. Koruma istemedi. Yanında gözyaşartıcı sprey taşıyordu.

Cinayete kurban giden Prof. Kalaycı'nın eşi Nurlan, "Kar maskeli, çekiçli birinin saldırısına uğramıştı. Koruma almasını önerdim. Dinlemedi. Sprey ile korunacağını düşündü... Katil gelip karşıma çıksın. Böyle bir insana neden kıydığını anlatsın" dedi...

HASTAYA ÇORBA TAŞIRDI
Nurlan Hanım, şöyle devam etti: "Oğlum arayıp, 'Babamı öldürmüşler' dedi... Gerisini duymadım. Eşim çorba kaynattırıp, hastasına götürürdü... İfade verdiğim polis, 'Eşinizi anlatmayın. Kendisi babamı da ameliyat etmişti' diyerek gözyaşı döktü..."

BAŞBAKAN SÖZ VERDİ
Eşini anlatırken metin olmaya çalışan Nurlan Kalaycı, "Sabah gittim gördüm Göksel'imi... Ne olurdu canlandırabilselerdi? Bu ölüm ona yakışmadı... Başbakan aradı... 'Şimdi yurtdışına çıkıyorum, ancak arkanızdayım. Bu işi çözeceğiz' dedi. Bekliyorum."


Prof. Kalaycı'nın eşi: Katil karşıma çıksın

Silahlı saldırı sonucu vefat eden Prof. Kalaycı'nın eşi isyan ediyor: Eşimi vuran o şerefsiz karşıma çıksın ve değerli bir insanı neden öldürdüğünü gözümün içine bakarak söylesin.

İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi'nin otoparkında hunharca katledilen İstanbul Tıp Fakültesi Göğüs ve Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Necip Göksel Kalaycı'nın eşi Nurlan Kalaycı, eşini öldüren katile öfkesini dile getirdi. Kalaycı, Eşimi öldüren o şerefsiz, o aşağılık kişi neden kaçıyor? Katil çıksın karşıma, gözümün içine bakarak, eşime neden kıydığını anlatsın" dedi.

KORUMA KABUL ETMEDİ'
40 yıl bir yastığa baş koyduğu eşini anlatırken zaman zaman gözyaşlarına boğulan Kalaycı, eşinin yaklaşık 10 gün önce de Aksaray'daki muayenehanesine girerken saldırıya uğradığını söyleyerek şöyle konuştu: "Göksel muayenehanesine gittiğinde asansöre binerken, biri arkadan boğazını tutmuş. Kar maskeli ve elleri eldivenli adam, elinde çekiçle kafasına ve vücuduna vurmaya başlamış. Hatta kafası yarılmış, elleri şişmişti. O olayın üstünde durmadık. 'Koruma alalım' dedim, kabul etmedi. Karakola bile gitmedi. 'Kar maskeli biri nasıl yakalanır' dedi. Olaydan sonra biri ona saldırırsa diye sprey almıştı" Eşi vurulduktan sonra bir kadının hastanenin bahçesinde takım elbiseli dört adam gördüğünü anlatan Kalaycı, "Mafya tarzı giyinmiş bu kişiler. Onlara kulak kabarttığında, 'Hastamız öldü. Bu doktorları vurmak lazım' demişler" diye konuştu.

AİLE DOKTORUYDU'
Eşinin herkes tarafından sevilen ve sayılan biri olduğunu vurgulayan Kalaycı sözlerini şöyle sürdürdü: "Eşim bir hasta ameliyat edeceği zaman Doç. Dr. Alper Çoker'e şaka yollu takılır ve 'Nereli bunlar öğrenelim, zarar görmeyelim, ona göre ameliyat edelim' derdi. Dalga geçmek için böyle söylerdi ama fevri hastayı ameliyat etmezdi. Tüm hastalarına ameliyatın risklerini anlatırdı. 'Seni kesinlikle kurtarırım' sözünü vermezdi. Ahmet Cevher'in ailesi, 'Bu hasta ölürse sizi yaşatmayız' demiş. Eşim, onların aile doktoruydu. Teşekkür mesajları var. Eşim ameliyatı da 10Prof. Göksel Kalaycı’nın çalışma arkadaşları Kalaycı’nın saldırıya uğradığı Çapa Tıp Fakültesi’nin otoparkını çelenklerle ve karanfillerle donattı.ay önce yaptı. Bir bağlantı kurulabileceğini sanmıyorum"

O GÜN AMELİYATI VARDI'
Olayın meydana geldiği akşam karakola giden Kalaycı, "Arabaya kurşun saplanıp saplanmadığını merak ediyordum. Ancak hiç saplanmamış. 10 gün önceki o olaydan sonra ne bir mektup, ne de bir tehdit telefonu aldık. Salı günü dişçiye gidecekti. Tehdit alan insan, rahat olabilir mi? 26 yaşında Çapa'ya girdi, orada da öldü" dedi. Kalaycı, eşinin o gün ameliyatı olduğunu, ameliyata yetişmek için acele ettiğini, hatta telefonla asistanlarına talimat verdiğini de söyledi. "10 dakika sonra ameliyatı varmış, bir kanser hastasını ameliyat edecekti. Hatta hastanın yakınları gelip başsağlığı diledi" diye konuştu. Kalaycı, eşinin öldürüldüğünü o sırada Bodrum'da olan oğlu Gökhan Kalaycı'dan öğrendiğini belirterek, şunları söyledi: "O sabah eşim her zamanki gibi köpeğimiz Zeytin'i gezdirdi, sonra gitti. Oğlum Bodrum'daydı. Ben de Zeytin'le yatıyordum. Saat 11.00-12.00 arası telefon çalmaya başladı. Telefonu açtığımda oğlum, 'Anne babamı öldürmüşler' dedi. Gerisini duymadım zaten."

'KEŞKE KALPTEN ÖLSEYDİ'
Eşini anlatırken metin olmaya çalışan Nurlan Kalaycı, "Sabah gittim gördüm eşimi. Ne olurdu onu canlandırabilselerdi? Keşke kalpten, beyin kanamasından ölseydi eşim. Hiç olmazsa hastalandı derdik. Silahlı saldırganların elinde nasıl gitti? 37 yaşında enfarktüs geçirmişti. O zaman yaşattılar da şimdi neden öldü? Bu ölüm ona hiç yakışmadı. Keşke ayağına sıksalardı, en fazla sakat kalırdı. Bu kadar hunharca nasıl kurşun sıkarlar? Neden yaptılar?" diyerek öfkesini dile getirdi. Eşinin silahlı saldırıya uğradığı otoparkın güvenlik kamerasının da bozuk olduğuna dikkat çeken Kalaycı, "Nasıl tamir edilmedi o kamera? Saldırgan oradan nasıl rahatlıkla kaçtı, hiç anlamıyorum" dedi.

Özlem YILMAZ-Ulaş YILDIZ / MERKEZ İSTANBUL


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Hastası toprağa verildi
 Meğer çete değil nefsi müdafaaymış
 Aksu: Tavrımızı koyduk
 Jandarmanın istihbarat yetkisi yok
 Van'da Şemdinli gerilimi
 CHP heyeti: Çok soru işareti var
 AK Parti ilçeye alt yoldan girdi
YILMAZ ÖZDİL
Hanımköylü James Bond
Siz hiç bomba koymaya eşinin...
UMUR TALU
Arıza mı, hastalık mı?
Şemdinli'de bombalar...
İki...
FATİH ALTAYLI
Adalete bak çay demle
Dün Sabah'ın 3. sayfasındaki...
ERDAL ŞAFAK
Merkel geliyor hazır mısınız?
Almanya'da bir ay süren...
Azeriler'in Hillary'si
Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in güzel eşi Mihriban, rekor oyla...
Koalisyonda "Türkiye'ye garanti yok uzlaşması"
Almanya'da siyasiler hükümeti kuran anlaşmayı yaptı. Türkiye düğümünü...
Ümit Alpler'in ardında: 0-2
Ümit Alpler'in ardında: 0-2
Dünya Kupası finalleri ile aramızda tek engel İsviçre idi. Maç öncesi...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu
   

Warning: Unknown(): write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown(): Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0