kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Otomobil
    Detaylı Arama
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Atam izindeyiz
Dolmabahçe Sarayı'ndaki odasında törenle anıldı
Atatürk anısına web sayfası

Atam izindeyiz

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 67. yıldönümünde tüm yurtta, KKTC'de ve dış temsilciliklerde tören ve etkinliklerle anılıyor.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 67. yıldönümünde Anıtkabir'de düzenlenen devlet töreniyle anıldı.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer başkanlığındaki devlet erkanı, Atatürk'ün kabrine çelenk koyarak, manevi huzurunda saygı duruşunda bulundu.

Anıtkabir'deki tören, saat 08.50'de devlet erkanının Aslanlı Yol'dan yürüyüşüyle başladı.

Cumhurbaşkanı Sezer başkanlığındaki kortejde TBMM Başkanı Bülent Arınç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesi Başkanı Tülay Tuğcu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül ile Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Yargıtay Başkanı Osman Arslan, Danıştay Başkanı Ender Çetinkaya, bakanlar kurulunun bazı üyeleri, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Faruk Cömert, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Fevzi Türkeri, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Işık Koşaner, ANAVATAN Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, bazı siyasi partilerin temsilcileri, bazı milletvekilleri, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç, bürokratlar ve diğer devlet erkanı yer aldı.

Cumhurbaşkanı Sezer, üzerinde ''Cumhurbaşkanı'' yazılı kırmızı-beyaz karanfillerden oluşan çelengi Büyük Önder'in kabrine koydu.Atatürk'ün 67 yıl önce ebediyete intikal ettiği saat 09.05'te ''ti'' sesi ve sirenler eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Bu saatte tüm yurtta Atatürk'e saygının ifadesi olarak sirenler çalındı. Vatandaşlar da 2 dakika süreyle saygı duruşunda bulundu. Bütün resmi kurum ve kuruluşlardaki bayraklar yarıya indirildi.

ANITKABİR ÖZEL DEFTERİ

Cumhurbaşkanı Sezer ve protokolde yer alan devlet erkanı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti. Cumhurbaşkanı Sezer, burada Anıtkabir Özel Defteri'ne şunları yazdı:

''Yüce Atatürk, aramızdan ayrılışının 67'inci yıldönümünde sevgimizi ve saygımızı sunmak, ilke ve devrimlerinize bağlılığımızı yinelemek için huzurundayız. Ulusumuz sizi her gün artan bir gönül borcuyla anmakta, size olan özlemini ortak duygu ve düşüncelerle dile getirmekte, aydınlık yarınlara ulaşmak için çabalarını kararlılıkla sürdürmektedir. Türk Ulusu büyük bedeller ödenerek kurulan laik ve demokratik cumhuriyetimizi ödün vermeden sonsuza kadar yaşatmak ve yeni eserlerle güçlendirmek için ant içmiştir.

Ülkemizi karanlıktan aydınlığa çıkaran, toplumumuzu çağdaş yaşam biçimine kavuşturan ölümsüz önderimiz olarak gönüllerdeki erişilmez yeriniz değişmeyecek. Size olan sevgimiz, saygımız ve inancımız artarak sürecektir. Yüksek anınız önünde eğiliyor ve şükranlarımızı sunuyoruz.''

Sezer, daha önceden deftere yazılmış olan metni yüksek sesle okudu ve imzaladı.

Devlet protokolünün katıldığı törenin ardından askeri ve sivil erkan ve öğrenciler, Atatürk'ün mozolesinin önünden saygı geçişi yaptılar. Süleyman Demirel Üniversitesi öğretim görevlileri ve öğrenciler de törene cüppeleriyle katıldı.

Öte yandan, tören dolayısıyla Anıtkabir çevresindeki Akdeniz ve Gençlik caddeleri 08.00-11.00 saatleri arasında trafiğe kapatılırken, tören sırasında bir polis helikopteri de bölgede görev yaptı.

Anıtkabir saat 11.00'den itibaren halkın ziyaretine açılacak.Büyük Önder'in ebediyete intikalinin yıldönümü dolayısıyla Ulus Atatürk Anıtı, Sıhhiye Zafer Anıtı ve Atatürk Orman Çiftliği Anıtı'na da çelenk konularak, saygı duruşunda bulunuldu. Törenin ardından, Orgeneral Özkök ile beraberindeki komutanlar, Anıtkabir Komutanı'nın odasında bir süre dinlendiler.



İSTANBUL'DAKİ TÖRENLER

Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 67. yıldönümünde Taksim Cumhuriyet Anıtı'nda düzenlenen törenle anıldı.

Tören, İstanbul Valisi Muammer Güler, 1. Ordu Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın anıta çelenk bırakmasıyla başladı.

Askeri ve mülki erkanın katıldığı törende çeşitli siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri de, anıta çelenk bıraktı.

Ulu Önder Atatürk'ün hayata gözlerini yumduğu saat 09.05'te sirenler eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulunulmasından sonra İstiklal Marşı eşliğinde Türk Bayrağı yarıya indirildi.

Törende daha sonra İstanbul Valisi Güler, anıt özel defterini şunları yazdı: ''Aziz Atam; Ölümsüzlüğe uğurladığımızın yıldönümünde hepimize düşen en büyük görev, sizi ve en büyük eseriniz Cumhuriyet değerlerini her hal ve şartta korumak, Türkiye'yi aydınlık yarınlara taşımaktır. Amacımız, ülke olarak her alanda uluslararası standartları yakalamak ve bize hedef olarak gösterdiğin çağdaş uygarlık düzeyine çıkarmaktır.

Aramızdan ayrılışının 67. yılını idrak ettiğimiz bugün, en derin ve kalbi duygularımızla sana minnet ve şükranlarımızı bir kez daha ifade ediyor ve 'en büyük eserimdir' dediğin Cumhuriyetimizi ve senin ilkelerini, ebediyen yaşatacağımıza huzurunda bir kez daha söz veriyoruz. Ruhun şad olsun.''

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Yuvada kameralı sistem
 Patrikhane'ye protesto
 TRT'ye Karakoç atandı
 Van'da patlama
 Büyük önderi anıyoruz
 AB'den 'kıpırda' uyarısı
 ABD'den Bahailik darbesi
 Şemdinli'yi karıştıran patlama
 CHP'den Orgeneral Özkök'e bröve sitemi
 Erdil'in 41 yıllık geliri hesaplanacak
 Baykal: AB ile balayı dönemi bitmek üzere
 'Casus Belli' hatırlatması
YILMAZ ÖZDİL
'Arma'ni mi bu... Moda gibi değişsin...
Her erkek çocuğu...
ALİ KIRCA
Gülme komşuna, gelir varoşuna!
Fransa Türkiye'nin sınır...
ÖMER LÜTFİ METE
Adalet, kalkınma ve ilerleme raporu
Doğal gündemimiz...
UMUR TALU
Ne güzel gazetecilik bu böyle!
"... Bir de...
FATİH ALTAYLI
Devlet kaçakçıya göz mü yumuyor?
Şeker Bayramı biterken...
ERDAL ŞAFAK
İki ayağının üstünde durmak
AB Komisyonu'nun...
Bakü sokakları turuncuya boyandı
Ukrayna, Gürcistan derken Azeri başkenti de muhaliflerin gösterisine...
'Gündüz de yakarız'
Fransa'da iki haftadır sokakları ateşe veren gençlerle bir gece...
Geri dönüş yok
Geri dönüş yok
Milli Takım'ın kaptanı Hakan Şükür "Grupta ümitler kaybolurken zoru...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu