kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
  » Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Detaylı Arama
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
"Alpler'in arkası Almanya"

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, 12 Kasım Cumartesi günü İsviçre ile yapacakları maç öncesi 12 oyuncunun kart sınırında olduğunu belirterek, ''Cumartesi günü en önemli şey, sakin olmak'' dedi.

Takımın kamp yaptığı Grand Hotel'de düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Terim, takımda 12 tane oyuncunun kart sınırında bulunduğuna dikkati çekerek, ''Maçta sakin olmalıyız. Provokeye gelmemek, şartlar ne olursa olsun tahriklere kapılmamak çok önemli. Oyunun getirdiği, yapılması gereken sarı karta hiç itirazım yok. Ama onun dışındakiler bizi üzebilir'' diye konuştu.

İsviçre'de direkt oynayan 5 oyuncunun ceza sınırında olduğunu vurgulayan Fatih Terim, ''Ancak enterasan bir istatistik var. İsviçre 6'lı grupta 10 maç oynadı. 10 maçta, 2 defans oyuncusunun tek sarı kartı bile yok'' dedi.

''İNŞALLAH EN İYİ NETİCEYİ BURADA ALIRIZ''

Fatih Terim, amaçlarının ilk maçta iyi bir sonuç almak olduğunu belirterek, ''Buraya kadar gelmişken, Alp'lerin arkası da Almanya olduğu için buradan gitmek daha kestirme. İnşallah en iyi neticeyi burada alırız'' dedi.

Alınacak her sonuca hazırlıklı olduklarını anlatan Terim, şöyle devam etti: ''İsviçre için Almanya'ya gidemezse fazla bir problem olmaz. Çünkü onlar 2008 Avrupa Şampiyonası'na direkt katılıyorlar. Onların önünde katılacakları bir şampiyona var. Bizim Avrupa Şampiyonası'na katılmamızın garantisi olmadığı için Almanya'ya biz gidelim diyoruz.

Rakibi çıplak gözle izlemedim ama kasetlerden İrlanda, Fransa ve İsrail maçlarını seyrettim. İyi bir takım olduğunu düşünüyorum. İşimiz kolay değil. Ağır bir baskı veriyor adamın üstüne. Ancak bu bizi çok önemli bir sorumluluğa itiyor. Göreve geldiğimizden bu tarafa zaten play off için bile çok fazla ümitli kişi yoktu. Ancak özellikle Almanya'daki Türk potansiyelini düşündüğümüzde biz İsviçre'den daha fazla oraya gitmek istiyoruz.''

Terim, Hakan Yakın'ın İsviçre Milli Takımı'na çağırılmamasıyla ilgili bir soru üzerine, ''Bu konu beni fazla ilgilendirmiyor ama bir Türkiye'de bir röportajını okudum, annesi müsaade etmiyormuş'' diye konuştu.

''VOLKAN'A GÜVENİYORUZ''

Terim, yabancı bir gazetecinin ''Volkan, FC Schalke 04 maçında büyük bir hata yaptı. Rüştü'yü oynatmayı düşünüyor musunuz?'' şeklindeki sorusunu şöyle yanıtladı: ''Volkan hem genç hem de yetenekli bir kaleci. Her kaleci hata yapıyor. O yüzden ufak tefek hatalar olacaktır. Kalecilerimize güveniyoruz. Hiçbir şüphemiz yok. Schalke'nin kalecisi de aynı maçta hata yaptı. Kaleci hata yapacaktır. Ama biz Volkan'a güveniyoruz.''

İsviçreli bir gazetecinin, ''Okuduğum bir yazıda özellikle İsviçre ile eşleşmek istediğiniz yazıyordu. Neden İsviçre'yi istediğiniz'' şeklindeki sorusu üzerine Fatih Terim, ''Kimse öyle bir istekte bulunmadı. Türkiye her takıma karşı oynar. 3 takımdan biri çıkacaktı,

İsviçre oldu. Gazetelerde birçok şey çıkıyor. İsviçre gazetesi olan Blick'te de 15-20 gündür hoş olmayan şeyler çıkıyor. İnanmam mı lazım. Bugün de Volkan'la ilgili 'Iskacı Volkan' diye bir haber var. Kendi gazetelerine bakıp da soru sormasınlar'' dedi.

''SEYİRCİMİZİN AZ GELMESİ İÇİN NE LAZIMSA YAPILIYOR''

''Seyircilerimizle ilgili kimse soru sormuyor'' diyen Terim, şunları söyledi: ''Normal prosedür neyse o veriliyordu. Ama ilk defa İsviçre'de seyircimizin az gelmesi için ne lazımsa yapıldığını görüyorum. Dönüşte biz diledikleri kadar gelmelerini isteriz. 60 bin kişiyle oynayacağımız için bol bol yerimiz var. Onlara misafirperverliğimizi yine gösteririz. Kimseye kimlik falan sormayız. Seyircinin olması her takım için önemli bir artıdır. Ama oyuncularımız bu tip deplasmanlarda rakip seyirciye alıştılar. Çok fazla etkileneceklerini sanmıyorum. Herkesin en küçük bir avantajı kullanma isteğini doğal karşılıyoruz. Ben yine de çok fazla sayıda Türk olacağına inanıyorum.''

(AA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Euro 2012 Türkiye'de olmayacak
 TÜRFAD,"Yabancı futbolcu"isteğine karşı
 Şenol Güneş ,Brezilya yolcusu
 Nihat: 'Dünya kupası'na biz gideceğiz'
 Okur'dan 31 sayı
 F.Bahçe taraftar kartı tanıtıldı
 Tezgah mı var?
 Tarihi bir dönem
 Gökyüzü düştü
 Tomas&Song gidiyor Alpay&Rico geliyor
 Boş kaleye atamıyor
 İmtiyaz yok
 Yılmaz'ı tanıyan çıkmadı
 Ne oldu Chelsea'ye?
 Ligin rengi Sarı
 Hakemler futbolun nadide çiçekleridir
 Süper Lig Panoraması
 Savunmak ya da savunamamak!
 Güneş fırtınalar estirdi
 John Carew ödülü kaptı
 Ballack da Real'e doğru
 Programın Ası Lokeren
 Es-Es esecek!
 Gimnasia LP banko
 Çek bir Arjantin!
 Futbol otoriteleri sizin için hazırladı
 Günün içinden
ÖMER ÜRÜNDÜL
Fener iyi iş yaptı
Fenerbahçe ağır maç trafiğinde ligde...
İbretlik bir vekil öyküsü
İbretlik bir vekil öyküsü
Süleyman Bölünmez, 100 trilyonluk akaryakıt kaçakçılığından...
'Reformlar hız kesti' AB Türkiye'ye rest çekti
'Reformlar hız kesti' AB Türkiye'ye rest çekti
Avrupa Birliği Komisyonu, 2005 Türkiye İlerleme Raporu ve Katılım...
Perdede soyunacak
Perdede soyunacak
İç çamaşırı ve mayo defileleriyle adından bahsettiren Ana Hickman,...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu