kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
  » Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Detaylı Arama
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
MİDE BULANDIRICI Baraj maçları için geri sayım başladığı bir dönemde yapılan hakem değişikliği, Türkiye’de herkesin midesini bulandırdı. Ortak dilek; korkulanın başa gelmemesi.
Tezgah mı var?
TFF: Hakem değişti UEFA: Atama yeni
Ahmet Çakar Ne Demişti?
Gençleri Bitirdi
Karşı Görüş

Bu işte bit yeniği var

FIFA, Türkiye-İsviçre maçının hakemini son anda değiştirdi. İspanyol gitti, Belçikalı geldi....

16 Kasım'daki maçı, Cantalejo yönetecekti. İsviçre bastırdı. Hakem Bleeckere oldu. Son olarak U-17 takımımızın Brezilya maçını yönetmiş, ve gençlerimize 3 kırmızı göstermişti.

Tezgah mı var?

"İsviçre istediği zaman hakemi değiştirir" diyen Ahmet Çakar haklı çıktı. 16 Kasım'da Kadıköy'de oynanacak Türkiye-İsviçre maçının hakemi değişti. UEFA, U-17'yi yakan De Bleeckere'yi görevlendirdi.

Bir hafta önce Santra programında Türk futbolunu yakından ilgilendiren gecikmiş bir gerçeği açıklamıştım. Yaklaşık iki sene önce İstanbul'da İngiltere ile oynadığımız hayati maçı dünyaca ünlü İtalyan hakem Pierluigi Collina yönetmişti. Oysa ki, o maçın hakemi aslında Danimarkalı Kim Milton Nielsen idi. Ama sebebi bende kalacak nedenlerden dolayı DERİN İNGİLTERE yumruğunu masaya vurmuş ve hakemi değiştirtmişti. Ve fevkalade yönetimlerine alıştığımız Collina, İngiltere maçını çok kötü yönetmişti. Yine benzeri bir tezgâha mı geliyoruz? FIFA, 16 Kasım'da İsviçre ile İstanbul'da oynayacağımız rövanşı İspanyol Cantalejo'nun yöneteceğini bildirdi. Ama dün FIFA'dan gelen ikinci bir faks, Türk futboluna bomba gibi düşerken biz de derin bir kaygının içine girdik. Maalesef FIFA Hakem Komitesi, Schalke-F.Bahçe maçını da yöneten Cantalejo'yu alıp yerine Belçikalı De Bleeckere'i tayin etti. Hangi hakemi? Hani şu U-17'de Brezilya ile oynadığımız yarı final maçını yönetip, üç oyuncumuzu atan Belçikalı'yı... Şimdi herkes soruyor, pek tabii biz de... Bu değişiklik niye? Yine FIFA açıklamasına göre İspanyol Cantalejo, biz İsviçre ile oynarken Avustralya-Uruguay maçını yönetecek. Yani herhangi bir problemi yok. Bu değişikliğin sebebi açık. İsviçre bastırdı ve hakem değişti. Zürih'teki o loş odalarda yapıldı bu değişiklik. Sebebini ise ancak bir hakem anlar. Schalke-F.Bahçe maçında iki F.Bahçeli'yi oyundan atan İspanyol hakemin İstanbul'da hem de F.Bahçe'nin stadında baskı altında kalacağını düşünen İsviçreliler, FIFA Başkanı Blatter'in kafasına bindiler. Ve Blatter'in talimatıyla hakem değişti.

LUBOS'A DA GÜVENMİYORUM

Şimdi gelen hakeme bakın. Kariyeri, hakemliği vasat. Üstelik Avrupa'da birçok süper hakem varken bu Belçikalı tezgahı niye? Şenes Erzik ve Levent Bıçakcı'ya şimdi tarihi bir görev düşüyor. Bu görevi 70 milyon için yapmak zorundalar. Sahada kazanılabilecek sonuçlar masa başında kaybedilmemelidir. Madem İsviçre hakemi değiştirtti, biz de De Bleeckere ile oynamamalıyız. Kim gelirse gelsin fark etmez. Ama De Bleeckere olmamalıdır. Niye mi? Biz gücümüzü gösterip İsviçre'nin hamlesine aynı hamle ile karşı koyamazsak sahada çok oyuncu kaybederiz. Türk halkı hem statta hem sokakta çok gerilir. İsviçre ve Blatter şunu bilmeli ki; Türkiye kolay lokma değildir ve en güçlü görünenlerin boğazına rahatlıkla takılabilir. İsviçre ile oynayacağımız maçlar belden aşağısına indi. Maçlar saha içinde büyük gerilim, saha dışında da İsviçre'nin entrikalarıyla soru işaretleriyle oynanacak. İspanyol hakemi değiştirten İsviçre, anlaşılıyor ki ilk maçın hakemi Lubos Michel'den çok memnun. Artık ona da güvenmiyorum. FIFA, Lubos'u niye atadığını, Cantalejo'yu niye önce atayıp sonra niye görevden aldığını ve De Bleeckere'yi atadığını 70 milyonu tatmin edecek şekilde açıklamalıdır.

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Tarihi bir dönem
 Gökyüzü düştü
 Tomas&Song gidiyor Alpay&Rico geliyor
 Boş kaleye atamıyor
 İmtiyaz yok
 Yılmaz'ı tanıyan çıkmadı
 Ne oldu Chelsea'ye?
 Ligin rengi Sarı
 Hakemler futbolun nadide çiçekleridir
 Süper Lig Panoraması
 Savunmak ya da savunamamak!
 Güneş fırtınalar estirdi
 John Carew ödülü kaptı
 Ballack da Real'e doğru
 Programın Ası Lokeren
 Es-Es esecek!
 Gimnasia LP banko
 Çek bir Arjantin!
 Futbol otoriteleri sizin için hazırladı
 Günün içinden
ÖMER ÜRÜNDÜL
Fener iyi iş yaptı
Fenerbahçe ağır maç trafiğinde ligde...
İbretlik bir vekil öyküsü
İbretlik bir vekil öyküsü
Süleyman Bölünmez, 100 trilyonluk akaryakıt kaçakçılığından...
'Reformlar hız kesti' AB Türkiye'ye rest çekti
'Reformlar hız kesti' AB Türkiye'ye rest çekti
Avrupa Birliği Komisyonu, 2005 Türkiye İlerleme Raporu ve Katılım...
Perdede soyunacak
Perdede soyunacak
İç çamaşırı ve mayo defileleriyle adından bahsettiren Ana Hickman,...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu