kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Detaylı Arama
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Fatih Altayli @ SABAH
 

Canaydın'a yetki verilmemeli

G.Saray yönetimi Riva arazisi için Genel Kurul'dan satış da dahil yetki istiyor. Onay alır mı, almalı mı?
G.Saray tüm iddiaların aksine elindeki gayrimenkullerin ulaştığı yüksek değerle Real Madrid gibi. Real Madrid de 10 yıl kadar önce çok büyük bir mali krize girmiş, "Battı" denilen kulüp Madrid'in çok önemli yerlerindeki gayrimenkullerini değerlendirip 300 milyon doları aşan bir sermaye elde etmiş ve bu parayla büyümeye başlamıştı. Aynısı G.Saray için geçerli. Hep iddia ettiğim gibi şirketleşme ve gayrimenkullerini akılcı değerlendirme şartıyla G.Saray, bilançosu çok hızla pozitife dönebilecek bir kulüp. Bu yüzden Riva ve Florya gibi arazilerini değerlendirmeli. Ancak mesele şu: Bu işlem, Özhan Canaydın gibi beceriksizliği kanıtlanmış, ufku olmayan ve spor kulübü yönetiminden bihaber bir başkanın döneminde mi yapılmalı? Bu araziler Galatasaray'ın son atımlık barutları. Eğer buradan elde edilecek kapital Özhan Canaydın'ın bugüne kadarki üslubu ile çarçur edilecekse Galatasaray Genel Kurulu satışa onay vermemeli.
Özhan Canaydın, kulübü 63 milyon dolar borç ile devraldı. Yaklaşık 12 milyon dolarlık bir vergi indirimi ile borç 51 milyon dolara düştü. Ancak bugün Özhan Canaydın'ın 3.5 yıllık yönetiminde borcun 80 milyon dolar arttığı, gelirlerin neredeyse yarı yarıya azaldığı ve akılcı hiçbir yatırımın yapılmadığı görülüyor.
Riva ve Florya satış ile değil, bir gayrimenkul yatırım ortaklığı şeklinde değerlendirilmeli. Ancak bu işlem Özhan Canaydın yönetiminde yapılmamalı. Özhan Canaydın'ın bu işi apar topar yapmasında bir tek amaç var. Seçime birkaç ay kala altında imzası bulunan borçları ortadan kaldırıp kendi servetine yönelik olası riskleri bertaraf etmek istiyor. Ancak Canaydın merak etmesin. Galatasaray yönetimine kim gelirse gelsin Özhan Canaydın'ın oluşturduğu borçları öder. Onun cebinden beş kuruş çıkmaz. Kongrenin Canaydın'a Riva'yı satma yetkisi vermesi Özhan Canaydın'ın kulübe yapacağı son ve büyük zararın önünü açar.

* G.Saray bu kez kötü oynasa da kazandı. Gerets'in tercihleri doğru muydu?
Gerets, G.Saray'ı çok yanlış oynatıyor. Tek kişilik orta saha, dört kişilik savunma ve beş kişilik hücum hattı. Hiçbir kanat organizasyonu yapmadan rakibi ortadan delmeye çalışan anlaşılmaz bir sistem. Orta sahasız bir takım çağdaş futbol oynayamaz. G.Saray, orta sahasını kalabalıklaştırıp çabuklaştıracağına bir, bazen iki kişiye emanet ediyor. O bir kişi takımın bütün yükünü taşımaya çalışıyor. Bu hafta Volkan bu yüzden rezil oldu. Gerets'e sormak lazım: Tek başına orta saha Volkan'a emanet edilir mi? Böyle oynayan bir başka büyük takım gördü mü?
Hal böyle olunca rakip Diyarbakırspor gibi ligin diplerinde bile olsa sürekli G.Saray savunmasıyla karşı karşıya oynuyor. Tabii, G.Saray'ın müthiş bir kadro zaafiyeti de var. Geçen sene beğenmediğimiz G.Saray'ın orta sahasında Conceiçao ve Ribery vardı. Onlar gitti; yerlerine gele gele Heinz ve İliç geldi. Kadro olarak geriye giden bu takımdan şampiyonluk bekleniyor. Aslında üçüncülük bile büyük başarıdır. Yine de Gerets'in orta sahasız oyun anlayışını mazur görmek mümkün değil.

* F.Bahçe'nin yabancı sayısındaki yaklaşımını nasıl buluyorsunuz?
F.Bahçe Başkanı'nın talebi anlamsız. Bu kadar yabancıyla ne yapmayı planlıyor? Avrupa'daki başarısızlık yabancı sayısıyla mı ilgili? G.Saray Avrupa Şampiyonu olurken bu kurallarla oynadı. Ve ilk 11'de düzenli yer alan sadece üç yabancısı vardı. Yabancı sayısı başarının anahtarı değildir. F.Bahçe Başkanı'nın feryadını anlamak mümkün değil. 20 yabancıyla oynasa daha mı mutlu olacak? Kimi almak istedi de, alamadı? Çok meraklıysa elindeki kalitesiz yabancıları yollayıp kalitelilerini alsın. Nobre, Luciano vazgeçilmeyecek oyuncular değil. Onları versin çok istediği yabancılardan iki tane alsın. F.Bahçe bu haliyle ve bu hakemlerle zaten şampiyonluğun en büyük adayı. Avrupa'da ise kırmızı kart gören iki oyuncusu, iki yabancı. Demek ki; yabancılar her derdin ilacı değil. Tabii, F.Bahçe Başkanı'nın basından destek istemesi de son derece komik. Sürekli azarlayıp hakaret ettiği gazetecilerden destek istiyor. Bu da kaderin cilvesi olsa gerek.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Şekerdeki kâr eroinde yok   / 06-11-2005
 Güllüce'den yanıtlar   / 03-11-2005
 Yapsın ama ne yapacak!   / 02-11-2005
 Türkiye, CIA'nın kelle avcısı mı!   / 01-11-2005
 Canaydın'la kümeye   / 31-10-2005
 O çocukların başını okşadınız mı hiç!   / 30-10-2005
 Çocukları yazmayın beni yazın!   / 29-10-2005
 Dayak cennetten çıkarsa!   / 28-10-2005
 Irak'ta Müslüman Barış Gücü   / 27-10-2005
 Ne oldu Güneş Bey!   / 26-10-2005
ÖMER ÜRÜNDÜL
Önemli galibiyet
Bu sene Türkiye Ligi'nin en tempolu...
GÜRCAN BİLGİÇ
Marco geri döndü
İki Alman hocanın karşılıklı oturduğu...
REHA MUHTAR
Ya kanser ya kalp!
Geriye düşene kadar...
KAZIM KANAT
Mösyö Tigana korkak!
Öyle diyorlar ya!.. Sorunları...
FATİH ALTAYLI
Canaydın'a yetki verilmemeli
G.Saray yönetimi...
Yerli versiyon 'Baba'
Yerli versiyon 'Baba'
Saral ve Şahin aileleri arasında 2004'de başlayan hesaplaşma İstanbul...
40 yıllık dostluğu sandık bozdu
40 yıllık dostluğu sandık bozdu
Mardin Milletvekili Süleyman Bölünmez'in, yerel seçimlerde...
Perdede soyunacak
Perdede soyunacak
İç çamaşırı ve mayo defileleriyle adından bahsettiren Ana Hickman,...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu