kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Sıradan insanları kahraman
Son yıllarda hiç bu kadar cesaretli bir iş çıkmadı
Sıradan insanları kahraman

Sıradan insanları kahraman

* 3 yıldır ortalıkta yoksunuz. Bu filmde olmanız eşinizin torpili olmasa gerek! A.U: Necef'in yazdığı çok şeyler var ama benim ilgi alanım dahilinde değildi. Öyle olsaydı oğlumun dediği gibi olurdu: Annem yazar babam oynar! Benim hiç boş kalmamam lazımdı.
* Yırtmaya çalışan bir devlet memurunu oynuyorsunuz. Neyi sevdiniz peki; nasıl bir yakınlık duydunuz bu role? A.U: Rol bana teklif edildi. Hem konu itibariyle, hem rol olarak ilgi duyduğum bir şeydi. Ben her işe 'evet' demem çünkü 'Ben oyuncuyum, ne verirlerse oynarım' gibi bir durumum yok. Öyle bir şey olsaydı devlet tiyatrolarında kalırdım, her yıl üç oyunda oynardım. Benim ilgi alanlarım var...
* Nedir tercihiniz? A.U: Birincisi özgün olması lazım, yani hikayenin bize ait olması lazım. Ben çalınmış, uydurulmuş hikayelerin içinde olmuyorum. İkincisi de, sıradan olması lazım! Ben kahramanları oynamayı pek sevmiyorum. Napolyon oyna deseler beni çok fazla ilgilendirmez. Benim, sıradan insanları kahraman yapmak gibi bir derdim var. Yani herkesin her an karşılaştığı, sohbet ettiği ama farkına varmadığı olaylar ve insanlar beni çok ilgilendiriyor. N.U: Bir de ben ekleyeyim müsaadenizle; büyük para kazanmak katiyen ilgi alanı değil kendisinin. Bu da marifet mi bilmiyorum!
* Şikayetçisiniz galiba bu durumdan... N.U: Değilim, onu bu fikrinde hep destekledim. Çünkü o bize oyunculuğuyla onur verdi. Çok sanatkardır, parayla ölçülmez bu. A.U: Şu da bir gerçektir ki, biz ekonomik olarak birbirimizi dengelemeye çalıştık. Öyle bir dengesizlik olsaydı, belki ben bu sözleri kolay kolay söyleyemezdim. Ben bir TV dizisinde oynamadıysam, 8 yılda bir, istediğim an tiyatro yapıyorsam, 3-5 yılda bir sinema filminde oynuyorsam, bu öyle kolay bir şey değil.
* İstediğiniz türde projeler olmadığı için mi üç yıldır ortalıkta yoktunuz? A.U: Teklif gelmedi değil, geldi. Ben ince eleyip sık dokuyan aktörlerden değilim, idrardan karakter tahlili yapmak gibi bir niyetim de yok! Ben bu ülkenin yetiştirdiği aktörlerden bir tanesiyim. Gözüm yükseklerde olabilir.
* Yükseklerde mi? A.U: Elbette! Herkes başını yastığa koyduğu zaman ne hayalleri vardır... Hayalsiz bir şey olmaz. Benim hayalim de adım adım yükselmek. Yoksa bir anda kendimi Hollywood'da bulmak, karşımda Banderas'la oynamak gibi hayallerim yok. Şu var; iyi televizyon programının, iyi filmin, iyi oyuncunun standardı vardır. Bizim bu standartı yakalayamadığımız ortada. Her yıl 80 tane dizi çekiliyor, bu kadar dışardan film getiriyoruz, diziler alıyoruz, programlar alıyoruz, niye biz bir tane satamıyoruz? Demek ki biz bu standardı yakalayamamışız. Bana teklif geliyor, 'Dizide oynar mısınız' diye. Bir bakıyorum, bilmem ne filminden adapte edilmiş, sadece isimler değiştirilmiş, özgün olmayan, samimi olmayan bir dizi. N.U: Batıda bunun standardı var. Orada çocuk tacizi diye bir sorun var, bu işleniyor. Sağlık problemi diziyle anlatılıyor. Bizde kocası kaçtı, karısı geldi. Sonra aynı oluyor, bıkılıyor, reytingler paramparça oluyor. Açık net koymamız lazım. Eğer hukuk talep ediyorsan, iştahı artırmak zorundasın. Bunu bu yolla yapacaksın.
* Yani bu ülkede hukuk talep ediyorsan hukuk dizisi yapacaksın, sağlık problemine dikkat çekmek için sağlık dizisi yapacaksın diyorsunuz. Bu filmi yazarken de ekonomi sorununu gündeme getirmek istediniz, öyle mi? N.U: Evet, kendi çapımda, ekonomimizin geldiği noktayı güldürerek anlatmak istedim, budur.
DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Farklı bir insandı
 Mayo giymek değil podyuma çıkmak zor!
 Artık köpekler de haute couture
 Biraya dair her şey bu sergide
 Jack DeJohnette Quartet cazseverlerle buluşuyor
 Paul Belmondo, İstanbul Park'ta yarışacak
 Ferhat ile Şirin gala gösteriminde
 Giselle'in aşkı AKM'de
 Fishmekan artık Suadiye'de!
 Kürtçe müziği dünyaya dinletiyor
 İdeal mutfak böyle olmalı
 Demi ikinci baharını yaşıyor
 Galanın yıldızı Serena oldu
 AIDS için bir araya geldiler
 Yakın dostlar sunucu oldu
AYŞE ÖZYILMAZEL
'Düzgün adam' adam mı?
Eyvahlar olsun! Düzgün adam diye...
HAKAN & UTKU
Bayram diyalogları
- Nerde o eski bayramlar... - Valla...
AYŞE TÜTER
Bayram Sofralarınıza Lezzet Katacak Tarifler
Fırında...
Kezzapla kaybolan güzellik
Kezzapla kaybolan güzellik
Eşi tarafından şiddete maruz kalınca evini terk edip ailesine dönen...
Ten kokusunda aşka davet var
Ten kokusunda aşka davet var
Karşı cinsle ilk etkileşim çok önemlidir. Koku, ilişkiyi başlatan bir...
Sabancı bu kez Rodin'i getirecek
Sabancı bu kez Rodin'i getirecek
Pablo Picasso'nun 135 eserinin Sakıp Sabancı Müzesi'nde...
Süper bir adres
Süper bir adres
Ortaköy'deki Mix bu kış sezonuna hem adını hem de...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.