kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 

Lezzet Güneşi

İftar

Bulgurlu hindi köfte

Bulgurun üzerine çıkacak kadar su koyup, 10 dakika dinlendirin. Süzüp, suyunu mümkün olduğunca sıkın. Bulgur, kıyma, soğan, sarmısak, tarhun, karabiber, yenibahar ve tereyağının yarısını yoğurun. Hazırladığınız karışımı 2'ye bölüp, yarısını yağlanmış 25x30 cm. ebatlarında bir fırın kabının tabanına ellerinizi ıslatarak yayın. Bütün harç malzemesini karıştırıp, tepsideki kıymalı karışımın üzerine yayın. Kalan kıymalı karışımı harcın üzerine yayın, üzerine ıslak elinizi bastırarak düzeltin. Islak bir bıçakla baklava şeklinde kesip, kalan tereyağını her bir dilimin üzerine paylaştırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 1 saat pişirin. Köfte dilimlerini havlu kağıt üzerine çıkarıp, fazla yağını alın. Domates sosu ile birlikte servis yapın.
Sos: Rendelenmiş domates ve sarmısağı kısık ateşte 5 dakika pişirin. Naneyi katıp, harmanlayın.

8 kişilik
*250 gr. bulgur
* 1 kg. hindi kıyma
* 1 adet büyük boy soğan (ince doğranmış)
* 2 diş sarmısak (dövülmüş)
*2 çorba kaşığı taze tarhun yaprağı (doğranmış)
* 1/2 tatlı kaşığı karabiber
* 1 tatlı kaşığı yenibahar
o20 gr. tereyağı
Harç:
*
1 çorba kaşığı çamfıstığı (kavrulmuş)
* 3 adet küçük boy domates (ince doğranmış)
*1 tatlı kaşığı tarçın o1 demet maydanoz (iri doğranmış)
Domates sosu:
*2 adet domates (rendelenmiş)
*1 diş sarmısak (ince kıyılmış)
*1 tatlı kaşığı nane

SAHUR

Meyveli çıtır yoğurt
Çekirdek ve çamfıstıklarını yağsız davada orta ateşte 3 dakika kavurup, susamı katın ve 3 dakika daha kavurun. Ateşten alıp soğumaya bırakın. 1 adet portakalın kabuğunu beyazını almayacak şekilde ince rendeleyip, şeker ve incirlerle beraber çekirdeklere ilave edin ve 2 dakika karıştırarak pişirin. Soğumaya bırakın. Kalan portakalı soyup, küçük küpler şeklinde doğrayın. Muzları dilimleyin, portakal ve yoğurtla karıştırın. Yoğurtlu karışımı 4 adet porsiyonluk kaseye paylaştırıp, üzerlerine susamlı karışımı koyarak servis yapın.

4 kişilik
*
1 su bardağı ayçekirdeği tanesi
* 1 çay bardağı çamfıstığı
*1 su bardağı susam
* 2 adet portakal
*2 çorba kaşığı esmer şeker
*250 gr. kuru incir (doğranmış)
*2 adet büyük boy muz
* 400 gr. yoğurt

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Akdeniz usulü mercimek çorbası   / 30-10-2005
 Mutfakta Lezzet Güneşi   / 29-10-2005
 Etli dolma   / 28-10-2005
 Lezzet Güneşi   / 27-10-2005
 Lezzet Güneşi   / 26-10-2005
 Lezzet Güneşi   / 25-10-2005
 Mutfakta Lezzet Güneşi   / 24-10-2005
 Kaymaklı güllaç   / 23-10-2005
 Lezzet Güneşi   / 22-10-2005
 Lezzet Güneşi   / 21-10-2005
AYŞE ÖZYILMAZEL
Bu taksilerden ve ilgisiz trafikçilerden bıktık
Karda...
HAKAN & UTKU
Müjde! Kurbağa terinden AIDS'e ilaç bulundu!
Kırk yıl...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
İftar

Bulgurlu hindi...
Aşkı sürdürmenin yolu Koku
Aşkı sürdürmenin yolu Koku
İnsanı canlandıran, coşku, mutluluk ve öz güven gibi iyi hissetme...
Ayrılık sorusunu duyunca sinirlendi!
Ayrılık sorusunu duyunca sinirlendi!
İlerleyen yaşına rağmen hâlâ bir genç kız gibi bakımlı ve güzel...
Seda sevgilisine saatiyle fark attı
Seda sevgilisine saatiyle fark attı
Yaşadığı aşklar ile 'olayların kadını' haline gelen güzel şarkıcı...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.