kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
  » Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Rahmetlinin kredi borcunu ödüyorum
Rahmetlinin kredi borcunu ödüyorum
Barış Abi'ye helal ettim
Alacaklı olan benim

Rahmetlinin kredi borcunu ödüyorum

6 yıl önce Barış Manço ile ortak olan işadamı Sulhi Aksüt, kendisine yöneltilen suçlamalara şiddetle karşı çıktı. Aksüt, "Mağdur olan benim, hâlâ Barış Abi'nin kefili olduğum kredi borçlarını ödüyorum. Manço'nun servetinin akibetini Lale Hanım'a sormalı" dedi.

Barış Manço'nun menajeri Tamer Şahin'in 'Hala Yazıp Çizecek Bir Kaç Satırım Kaldı' isimli kitabındaki iddialar ve bunların Lale Manço tarafından onaylanması Sulhi Aksüt'ü hayli kızdırdı. Şahin'in kitabında yer alan "Barış Manço, duvardaki inşaat resimlerini görünce aldandığını, nasıl böyle bir hata yaptığını hâlâ anlayamadığını anlattı. Çok çaresiz görünüyordu. Ve sonunda dayanamadı, 'ben kandırıldım Tamer' dedi" satırlarının hedefi Sulhi Aksüt, hakkındaki suçlamalara karşılık verdi. 6 yıl önce Barış Manço'nun ortağı olan Sulhi Aksüt, Lale Manço ve şimdiki eşi Serdar Ahıskalı hakkında ilginç açıklamalarda bulundu:

ONU ÜZENLERİ BİLİYORUM'

* Barış Manço'yu kandırdığınız, dolandırdığınız yönündeki iddialara ne diyeceksiniz?
Bunları konuşmak beni gerçekten çok yaralıyor. Barış Manço'nun anısına saygısızlık yapmak istemiyorum. Olan oldu, biten bitti, giden gitti. Ben hakkımı helal ediyorum. Rahmetliye benden yana en küçük bir kötülük, en küçük bir zarar gelmediğini biliyorum. Barış Manço'yu kimler zarar ettirdi, kimlerin zararı ve kötülüğü oldu, neden üzülüyordu biliyorum.

SUÇ DUYURUSU YAPSINLAR '

* Kimlerden zarar gördüğünü iddia ediyorsunuz? ?
Söylemem, konuşmam. Bu isimleri açıklamak bana yakışmaz. Ben sadece bana atılan iftiraların doğru olmadığı konusunda konuşurum. Zaten zaman kimin ne olduğunu gösterecektir.

* Siz Barış Manço'ya hakkınızı helal ettiniz ama hakkınızda ciddi suçlamalar var... 6 yıldır benim hakkımda saçma sapan iddialarda bulunuluyor. O zaman ben de çıkayım konuşayım. Bu arkadaşların benim Barış Manço'yu dolandırdığıma dair iddiaları varsa lütfen şirketlerin bütün defterlerini getirsinler. Ben de kendi defterlerimi getireyim. Defterlerimizi kendilerinin tespit edeceği bir yeminli müşavire verelim. Kim ak, kim kara ortaya çıksın. Bu iş burada kapansın artık. Beni şikayet etsinler, bana suç duyurusunda bulunsunlar bu konuda. 'KAYITLARIM VAR'

* Sizin ve Lale Manço'nun elindeki defterlerde her şeyin ortaya çıkmasını sağlayacak kadar yeterli kayıt var mı?
Net bir şey söylesinler. 'Sulhi Aksüt, Barış Manço'yu kandırdı, dolandırdı' demek yetmez. Ellerinde belge olsun. Kadınlar gibi dedikodu yaparak konuşmasınlar. Ben kadınlar gibi dedikodu yapmam. Ben belgelerle net bir şekilde konuşurum. Benim elimdeki defterler; kimin kimden alacaklı olduğu, kimin haklı, kimin haksız olduğunu ortaya çıkaracak kadar resmi kayıtlara sahip.

'BENDEN YARDIM İSTEMİŞTİ'

* Barış Manço ile ortak olmayı siz mi istediniz, yoksa o mu teklif etti?
1994 yılında Barış Abi'yi tanıdığım zaman defterlerinde ciddi problemler vardı. Abisiyle problemleri vardı. Herkesle problemleri vardı. Bu konuda benden yardım istedi. Ben mi Barış Abi'ye 'gel de şunu yapalım, bunu yapalım' dedim? Barış Abi bunun böyle olduğunu biliyordu, menajeri Tamer Şahin bilmiyor mu? Lale Hanım bilmiyor mu? Ne yaptık ki zaten biz Barış Abi'yle? Bir tane otelimiz vardı. Barış Abi'nin kendisi 'ya ben de bu işlere gireyim' dedi. Otel işine girdiği zaman mutluydu, heyecanlıydı. Otelin yapımında bütün parayı ortaya koyan da bendim.

'BARIŞ ABİ 5 KURUŞ VERMEDİ'

* Ortaklığı Barış Manço istediyse neden ortaya para koymadı?
Barış Abi bir belgesel çekecekti, devletten iyi bir para alacaktı ve o parayı ortaklığa koyacaktı.

* Peki ne oldu sonra? Ortaklık parası verildi mi? Hayır! Birini dolandırmam için ya o kişiden haksız yere fazladan para almam ya da otelin hisseleri için üçkağıt yapmam gerekir. Barış Abi, otelin sermayesi için bana para vermedi ki. Benim defterlerim ortada. İnceletebilirler.

* Barış Manço ile sadece Bodrum'daki otel için mi ortaklığınız vardı? Başka ortaklık yoktu. O ortaklığa da Barış Manço 5 kuruş para koymuş değildi.

'MAĞDUR DURUMDA KALDIM'

* Lale Manço sizi mahkemeye vermişti zaten. Neden hala ortada anlaşmazlık var?
Benim Barış Abi'yi dolandırdığım iddia edilen rakam çok büyük paralar. Lale Hanım mahkemeye gitti. Ne oldu? Hiçbir şeyi kanıtlayamadılar. Mahkeme takipsizlik kararı verdi. Benim suçsuzluğum resmen kanıtlandı. Yine de mağdur durumda kalan benim. Kendilerini o kadar büyük rakamlarla dolandırdıysam, bir daha gitsinler mahkemeye.

MEHMET ÇALIŞKAN - MAGAZİN

DİĞER MAGAZİN HABERLERİ
 Bebeto'ya ikinci icra şoku!
 Kültürel takıldılar!..
İlk işinde kalem açtı şimdi zaferini kutluyor
İlk işinde kalem açtı şimdi zaferini kutluyor
Sex and the City adlı romanın yazarı Candace Bushnell, şu an çok...
Sınırları olmayan bir hayat yaşıyor
Sınırları olmayan bir hayat yaşıyor
Geçirdiği bir kaza sonucu iki bacağını ve tek kolunu kaybeden Cameron...
12 ana tarikat vardır...
İslam dünyasında tarikatlar, ilk olarak 12. yüzyıldan sonra görülmeye...
Attila İlhan yaşamını yitirdi
Türk edebiyatı en büyük ustalarından birini kaybetti. Şair-yazar...
AB: Türkiye'deki virüs çok tehlikeli
Avrupa Birliği Komisyonu, Türkiye'deki kuş gribi vakalarında görülen...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.