kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 

Mutfakta Lezzet Güneşi

Nohutlu hindi çorbası
Etleri kaynar suda 20-25 dakika pişirin, suyun içinde soğutun. Soğuduktan sonra süzün ve suyunu ayırın. Ayırdığınız suyu kaynama noktasına kadar ısıtın ve sıcak tutun. Etleri küçük lokmalar şeklinde kesin. Bir gece suda beklemiş nohutu ve aşurelik buğdayı ayrı ayrı haşlayıp, süzün. Derin bir kapta yoğurt, un, limon suyu ve tuzu çırpın. Sıcak hindi haşlama suyuna karıştırarak katın. Başka bir kapta buğday, nohut, et ve taze soğanı harmanlayın, yoğurtlu suya ilave edip, karıştırın ve 15 dakika pişirin. Margarini ısıtın, nane ve kırmızıbiber ilave edip 1-2 dakika daha ısıtın ve çorbanın üzerine gezdirerek sıcak servis yapın.
* 1 tabak hindi bonfile
* 3 su bardağı su (kaynar)
* 1/2 bardak nohut (ıslatılmış)
* 1/2 bardak aşurelik buğday (ıslatılmış)
* 1 çorba kaşığı un
* 1 çorba kaşığı limon suyu
* 500 gr. süzme yoğurt
* 2 sap taze soğan (ince kıyılmış)
* 1 çorba kaşığı margarin
* 1 tatlı kaşığı nane
* Tuz, kırmızıbiber

Sosisli biber dolması
Sosisleri ufalanacak hale gelinceye kadar robotta kıyın. Biberlerin üstlerini kapak şeklinde açıp, çekirdeklerini temizleyin. Su hariç diğer tüm malzemeyi iyice harmanlayıp, biberlerin içine çok sıkı olmayacak şekilde doldurun. Hazırladığınız biberleri fırın kabına dizin, suyu ilave edin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Nar ekşili sos malzemelerini küçük kapaklı bir kavanozda çalkalayarak karıştırın. Pişen dolmaları hazırladığınız sosla birlikte servis yapın.
* 1 paket sosis
* 12 adet dolmalık biber
* 1 adet taze soğan (ince kıyılmış)
* 2 adet orta boy patates (rendelenmiş)
* 3 çorba kaşığı pirinç
* 2 adet domates (küçük küp doğranmış)
* 1 çorba kaşığı salça
* 5 sap maydanoz (ince kıyılmış)
* 1 su bardağı su
* Tuz, karabiber
Nar ekşili sos:
*
75 ml. zeytinyağı
* 1/2 adet limonun suyu
* 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
* 1 çay kaşığı hardal
* 1 tatlı kaşığı kuru nane 1 çay kaşığı pul kırmızıbiber

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Kaymaklı güllaç   / 23-10-2005
 Lezzet Güneşi   / 22-10-2005
 Lezzet Güneşi   / 21-10-2005
 Lezzet Güneşi   / 20-10-2005
 Lezzet Güneşi   / 19-10-2005
 Lezzet Güneşi   / 18-10-2005
 Mutfakta Lezzet Güneşi   / 17-10-2005
 Piliç avcı kebabı   / 16-10-2005
 Tavuklu kapama   / 15-10-2005
 Yalancı tavuk göğsü   / 14-10-2005
AYŞE ÖZYILMAZEL
Hülya mı, Gülben mi, gına mı?
Cevap veriyorum: Gınaaa!!...
HAKAN & UTKU
Galatasaray'ın 100. yıl kutlamalarını uzatma...
AYŞE TÜTER
Mutfakta Lezzet Güneşi
Nohutlu hindi çorbası...
Kriz riskine 5 saniyelik çözüm!
Kriz riskine 5 saniyelik çözüm!
Beş saniye içinde kalp krizi riskini ortaya çıkarabilen cihaz, şimdi...
Yalan aşk!
Yalan aşk!
Ağustos başında Ender Mermerci'nin küçük kızı Derin ile popçu...
Paris'te ön balayı!
Paris'te ön balayı!
Sosyetenin güzel kızlarından Aslı Üstünkaya ile yazar Kürşat...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.