kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Dışarı Çıkmadan Önce
Dışarı Çıkmadan Önce
Yerinizi hemen ayırtın
Mücevherde son trendler
Mekansal müzik konserini kaçırmayın
Takı yapmayı öğrenin
Dünyanın 'Roman'ı Babylon'da
Eyüp oyuncaklarını gördünüz mü?
Favori kahvenizi kendiniz hazırlayın

Dışarı Çıkmadan Önce

Önümüzdeki yedi günün bazı dakikalarına göz atalım çünkü geriye onlar kalıyor. Belki kendimizi katabileceğimiz durumlar karşımıza çıkabilir, kim bilir?

22 Ekim Cumartesi
Aydınlık deniz

Eski bir fenerin altında. Restoran. Yanında mezarlık. Uzaktan yaklaşırken hayal dünyasında gibi bir hisse kapılıyorsunuz. Bu çağa ait olmayan bir ortam. Adı: Fener Restoran. Açık ve kapalı kısmı var. Her türlü balık. Bodrum yöresine göre fiyatlar ucuz. En önemli özelliği: Gece denizde ilerde ışıklar görünüyor. Koss Adası'nın ışıkları. Deniz gece siyah bir kuyu gibi olmuyor. Karşı kıyı ışıkları ile Boğaziçi'ni hatırlatıyor. Önünden minibüsler geçiyor. Yarım saatlik bir yürüyüşle de varılabiliyor. Turgutreis'le Akyarlar arasında. (0252) 393 63 93.
Bodrum. Günlük bilgisi: Halikarnas Balıkçısı. 21 Ekim 1963. " Deli İbrahim'den bir battaniye aldım. Serdim güverteye altıma, koydum ayaklarımı küpeşteye, gel keyfim gel."

23 Ekim Pazar
Kelimelerin genleri

Kitap: Başkası Olduğun Yer. Yazar: Leyla İpekçi. Kanat Kitap. Ekim 2005. 166 sayfalık kitaptan 7 cümle. 1. Başkasının senden götüremeyeceği tek şeydir iç dünyan. 2. Bir ud, bir ney, bir de kanun istemişti. 3. Balkonun parmaklıklarında iki kumru. 4. Ben çok şey gördüm konuşmadım. 5. Gökyüzünün durgunluğuyla denizin kıpırdanışı arasında yalnızca sen vardın. 5. Henüz içinden geçmediğin anlardı dizilmiş seni bekleyen. 6. Genleriyle oynanmış kelimeler onların olsun. 7. Sustukça sen: Söyleyecek bir şeyin yok sanıyorlar. Güzel çay bilgisi: Barbaros'tan Beşiktaş'a ana giriş köşesinde. Yapı Kredi ATM'sinin arkasında. Beşiktaş Çınar Altı Çay Evi. Çayı çift arıtmalı su ile yaptığı için de lezzetli.

24 Ekim Pazartesi
Gökkuşağı

Sanat Evi Gökkuşağı Sanat Evi'nde resim, ahşap boyama, kumaş boyama ve vitray kursları. Kursu Elif ve Ali Ayalan veriyor. Her yaştan kişiler katılabiliyor. Başlangıçta kursların ücreti 25 YTL. Resim kursu 80 YTL aylık. Kasım ayında ise Tuzla Belediyesi Kültür Evi'nde kendi ve öğrencilerin eserlerinden oluşan bir sergi açacaklar. Ayrıca çok kısa bir sürede "Kurdele" adlı bir kurs daha başlayacak. Kurdele, nakışa benziyormuş.Yine kasnakla çalışılıyor ancak nakıştan farklı olarak çok çeşitli malzemeler kullanılıyor; güller, boncuklar. Ortaya çıkan eser 3 boyutlu ve muhtelif kullanım amaçları olabilir; yastık, yatak örtüsü, kıyafet süsü, pano. Atölyenin önünde bir bahçe var. Elif hanımın "Tarçın" adında bir köpeği var. Bu ismi koymalarının nedeni köpeğin kulaklarının tarçın renginde olması. Türü Golden Retriever. Bu tür, çok uysal bir köpektir, çocuklara ve bebeklere karşı çok sabırlı ve naziktir. İstasyon Cad.
Tuzla. Tel.: (0216) 446 19 51. Sanat bilgisi: "Koza 1" evlerinin sağdan ilk bloğun bahçesinde maket bir inek ve onu sağan maket bir köylü kadın heykeli var. İstasyon Caddesi, Koza 1 Evleri, Tuzla.

25 Ekim Salı
Kaligrafiler

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Öğretim Üyesi Nilüfer Tönel'in " Kaligrafiler " sergisi 28 Ekim'e kadar Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi (Tünel) Sergi Salonu'nda gezilebilir. Sergide; Andrey Tarkovski, Murathan Mungan, Hegel, Franz Kafka, Milan Kundera gibi sanatçı ve bilim insanları için yapılmış kaligrafik çalışmalar ve Arap harfi formlu serbest denemeler dikkat çekiyor. Tönel, Yazı Tipografisi dersi veriyor. Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi, Tel: (0212) 227 33 90.
Tünel. Hayal bilgisi: Bu hafta hangi şairin dizelerinde yer almalı. İbn Arabi. "Sonra, ikinci bir simge olarak tersinden bak olaya / Ki tecelli etsin sayılamayacak kadar irfanlar sana"

26 Ekim Çarşamba
Secret Garden

Diyarbakır Hastaneler Caddesi'nde İl Sağlık Müdürlüğü'nü geçtikten sonra 150 metre ileride sağda. Tabelası yok. Fiskaya mevkii. Küçük tabureleri bulunan mekanda Şark köşesi yaratılmaya çalışılmış. Çay, kahve ve soğuk içecekler bulunabiliyor. Çay 50 kuruş. Dicle nehri yatağına vadiye hakim enfes bir görüntü. Diğer yamacında Dicle Üniversitesi binaları görülüyor. Dışarıdan bakıldığında derme çatma görüntüsüyle fark edilmiyor. Yörenin gençleri mekanı Secret Garden ismiyle anıyor. Diyarbakır.
Medya bilgisi: Aylık Andante müzik dergisi. Ekim sayısı. Müzik ve Toplum eki. Sayfa 7. .M. Halim Spatar'ın Mahmut Ragıp Gazimihal ile yaptığı söyleşi önemli.

27 Ekim Perşembe
Tamirci sessizliği

Kimi semtlerde yılların tamircileri bulunur. İki örnek. Arnavutköy'den. 1. Abdullah Zorbacı. Her nevi anahtar ve ayakkabı tamiri yapılır. (0212) 287 39 65. 2. Ali Ayyüz. Radyo- TV tamiri yapılır. 0532. 778 21 28 (0212 265 02 37). Sokak istatistikleri bilgisi: Yer: Arnavutköy, Kireçhane Çıkmazı. Zaman: 19 Ekim 10.00. Yürüyen güvercin: 2. Yatan kedi:3. Yürüyen kedi: 2. Otomobil üzerinde oturan kedi: 1. Park etmiş otomobil:5. Bahçede dolaşan teyze:2. Gözlem bilgisi: Zaman: 18 Ekim.. Yer: Ikea. Gayet bilinçli bir izlenim yaratan genç bir anne içinde minik kızı oturan bir alışveriş arabasını iterek dolaşıyor. Önde baba. Küçük kız elini ağzına götürüp emmeye başlıyor, kalabalık ve gürültülü ortamdan kaçıp sığınmak istercesine. Anne, sesli bir şekilde minik kızın parmağını emdiğine işaret ediyor. Baba hemen arkasını dönüyor ve minik kızın parmağını zorla ağzından çekiyor, aynı zamanda burnunu sıkıyor. Bu arada pek hoş olmayan suçlayıcı sözlerle eşlik ediyor. Not: Dr. Miriam Stoppard, "New Baby Care Book" adlı kitabında, parmak emme gibi çocuğun teselli aramak için bulduğu çözümleri alayla, suçlamayla ya da baskıyla engellemeye karşı. Hatta kendi bebeğini daha rahat parmağını emsin diye yan yatırırmış.

28 Ekim Cuma
Yeni Yazarlar

Forum Freies Theater FFT'nin düzenlediği "Yeni Doğu" projesi kapsamında düzenlenecek olan "Türk- Alman Yazarlar Atölyesi"ne Türkiye ve Almanya'dan katılacak genç yazarlar belirlendi. Kıvanç Nalça ile Müşerref Öztürk'ün oyun taslakları ile Almanya'dan Carsten Brandau ile Cengiz Bayazıt'ın çalışmaları seçildi. 20-21 Kasım 2005'de Düsseldorf'ta bir araya gelerek çalışmaların ana hatları tespit edildikten sonra dört genç yazar danışmanların önerileri doğrultusunda çalışmalarını sürdürecek ve Mart 2006'da atölye çalışmasının sonucunda ortaya çıkacak ürünler Düsseldorf'ta FFT salonunda okuma tiyatrosu formunda seyirci karşısına çıkacak. Fazla bilgi için: sayesilay@gmail.com. Müzik bilgisi: Fazıl Say İsviçre'de 25 Ekim 19.30'da Haydn, Beethoven, Mozart çalacak.
DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 Bu ülkede playboylar profesörlerden çok tanınıyor
 Hırka-i Şerif'in Anahtarı onun elinde
 Azınlıklar olmazsa dünya da olmaz
 Ödevlere internet desteği
 Kadınlar için de iktidar!
 Şarkılarımı yeni nesil de tanıyacak
 Yıldızların güzellik sırları
 Moda dünyasının 'süper' kardeşleri
 Jartiyer çoraplar geri döndü
 40 yıllık mimar fotoğrafçı oldu
 Melissa P. aşkı buldu
 Fakire kürk ve gelinlik bağışlanıyor
 Antika kitaplar satılıyor
 Ramazana Özel
 İstanbul Park hız kesmiyor
 İş dünyasının genç liderleri
 Annem olmasaydı ne yaparlardı beni burada!
 Barınaktan film setlerine
 88 yıllık marka yeniden doğdu
    Cumartesi Yazarlar
  » Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
BALÇİÇEK PAMİR
Siz yine medyaya inanın Kadir Bey
Kadıköy Belediye...
FİLİZ AKIN
Ramazan paketleri
Son günlerde hanımlar arası iftar...
SUNAY AKIN
Tavuskuşumu istiyorum
Ramazan ayında iki minare arasına...
AYŞE BRAV
Meğer memleketim insanlarının ne sorunları...
ALİ POYRAZOĞLU
Her izleyici oyunu yeniden yazar
Tiyatroda amaçlanan...
PROF. DR. ERDEM YEŞİLADA
Zehirleyen papatya
Şimdiye kadar bu köşede sizlere...
Gerçek pizzanın püf noktaları var
Pizza artık her yerde. İtalyan mutfağıyla bütün dünyaya yayılan bu lezzetin püf...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.