kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın‘a büyük destek var.
Rektör hakkında 'fişleme' iddiası
Van'da bir hapishane var, içinde rektör
Prof. Yücel Aşkın Kimdir?
Suçlanan kardeş Çelik: Dava açmam
Dekan Cengiz'e ölüm tehdidi

Rektör hakkında 'fişleme' iddiası

Hapisteki rektör Aşkın hakkında, tartışmalı atamaları ve üniversite mensuplarını 'fişlediği' iddiaları da araştırılıyor. Ayrıca savcılığın istediği evrakların Aşkın'ın evinde bulunduğu öne sürüldü.

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın'ın "çete" iddiasıyla tutuklanmasının temelinde, yalnız ihale yolsuzluğu değil, üniversite personeliyle ilgili fişleme yapıldığı kuşkusu var. Soruşturulan iddiaya göre, Aşkın YÖK'ten Ziraat Fakültesi'ndeki 7 personelin başka bölümlere atanmasını istedi. Savcılığın, 'personel üzerinde manevi baskı yapmak' olarak değerlendirdiği işlemi, YÖK de yerinde bulmuş ve atamalar yapılmıştı. Aşkın'ın tutuklanmasıyla birlikte, Rektör'ün neden 'çete' kapsamına alındığı ve nasıl olup da kendi döneminden önce sonuçlanan ihaleye fesat karıştırabileceği sorgulanmaya başlandı. SABAH bu iki kilit sorunun yanıtını oluşturan ipuçlarına ulaştı.

"ÇETE" ATAMALARDA
Alınan bilgilere göre, soruşturmayı yürüten Van Başsavcılığı'nın 'çete' iddialarını gündeme getirmesinin temelinde, Üniversite'nin Ziraat Fakültesi'nden 7 öğretim üyesi ve idari personelin başka bölümlerde görevlendirilmesi bulunuyor. Aşkın, YÖK'ten bu personelin başka bölümlere gönderilmesini istedi. Savcılığın, 'üniversitedeki öğretim görevlileri üzerinde manevi baskı yapılması' olarak değerlendirdiği bu talep, YÖK tarafından uygun bulundu ve 7 personel başka bölümlerde görevlendirildi. Bu iddianın sorgulandığını doğrulayan Prof. Dr. Aşkın'ın avukatı Teoman Evren, Aşkın'ın görevlendirme konusunda yetkisinin bulunmadığını, atamayı Rektör'ün talebi üzerine YÖK'ün yaptığını söyledi. Avukat, manevi baskı yapıldığı ileri sürülen personelin, atama işleminin iptali için Danıştay'a dava açtıklarını ancak davaları reddettiğini anlattı.

CİHAZLAR ZOR TAŞINMIŞ
Soruşturmadaki ikinci kilit soruyu da 'iddiaların niteliği' oluşturuyordu. İddiaların başlangıcının iki doçent doktorun savcılığa verdiği üç sayfalık el yazısı rapor olduğu belirlendi. Alınan bilgiye göre, üniversitede görevli Doç. Dr. Mehmet İzmirli ve Doç. Dr. Özkan Ünal'ın imzasını taşıyan bu raporda, Tıp Fakültesi Hastanesi'ne alınan radyoloji malzemelerinin geçici kabulleri gerçekleştirilmediğinden radyo terapi yapmanın mümkün olmadığı iddiası yer aldı. Raporda yer alan bir başka iddiaya göre de, alımı yapılan radyoloji malzemelerin parasının tahsili için Hazine ödenek ayırmadı. Böylelikle para geç yatırıldığı için malzemeyi sağlayan İspanyol firma ile ihtilaf yaşanmasına neden olundu. Aşkın'ın, savcılık sorgusunda gündeme getirilen konu için, "Bunu ben bilemem, İdari Mali İşler Daire Başkanlığı'nın sorumluluğunda bir konu" dediği öğrenildi.

EVDE EVRAK İDDİASI
Soruşturmada, içeriği henüz Aşkın'ın avukatları tarafından da tam olarak bilinmeyen bir defter üzerinde tahrifat yapılıp yapılmadığı araştırılıyor. Edinilen bilgilere göre, savcılığın elinde, bir deftere ait iki fotokopi bulunuyor. Fotokopilerden ilkini, defterin sayfasında tahrifat yapılmadan önce çekileni, ikincisini de tahrifat yapıldıktan sonra kopyalananı oluşturuyor. Savcılık, Rektör Aşkın'dan bu iki fotokopiye ilişkin bilgi istedi ve neden tahrifat yapıldığını sordu. Öte yandan Rektör Aşkın hakkındaki soruşturmada Aşkın'ın evinde üniversitedeki ihalelerle ilgili evrak bulunduğu iddiası da gündeme geldi. Bu iddiaya göre soruşturmayı yürüten savcılık rektörlükten bazı bilgilerle birlikte, bu bilgilerin dayanağı olan evrak istedi. Rektörlük istenilen evrakın kendilerinde olmadığını bildirdi. Savcılığın istediği evrakı Rektör Aşkın'ın evinde yapılan aramalar sırasında ele geçirdiği öne sürüldü.

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Şeytani kaçırma tecavüzle bitti..
 '60 kişiyle konuşulmaz'
 İzmir yeniden 5.9'la sallandı
 'Ekümenik alerjisi var'
 Doğuda kar kış İstanbul'da bahar
YILMAZ ÖZDİL
Haydi kızlar okula...
Ankara'nın göbeği.
Adamın biri...
ÖMER LÜTFİ METE
Bakü'den ne isteniyor?
Kardeş Azerbaycan'da son birkaç...
UMUR TALU
Terazinin kefeleri
Dışişleri Bakanı Gül, Financial...
FATİH ALTAYLI
Bihaber bir başkan
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden...
ERDAL ŞAFAK
Ya değişeceğiz Ya vazgeçeceğiz
Türkiye ile AB dün...
Elinden 'kopya' çekmiş!
Devrik Irak lideri, mahkemede kendisine kâğıt-kalem verilmediği için...
Bakü'de seçim gerilimi tırmandı
İki haftada 86 muhalif gösterici tutuklandı, iki bakan "Darbe...
Bir puan gerisi yalan
Bir puan gerisi yalan
Beşiktaş, UEFA'ya da iyi başlayamadı. Sahaya altyapı direktörü Mehmet...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu