kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
"Herkes görevini bilsin"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan'a gitti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Rektörler Komitesi'nin, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın'ın tutuklanmasını ''komplo'' olarak değerlendirmesiyle ilgili, ''Herkes görevini bilirse, öyle zannediyorum ülkemize çok daha faydalı oluruz. Yeter ki herkes görevini, yerini bilsin ve bulunduğu görevin gereğini yerine getirsin'' dedi.

Erdoğan, Pakistan'a hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda düzenlediği basın toplantısında, deprem felaketi nedeniyle Pakistan'ı ziyaret edeceklerini bildirdi. Başbakan Erdoğan, en az
38 bin civarında can kaybına, 60 bin kadar kişinin yaralanmasına ve 3,5 milyon insanın evsiz kalmasına yola açan, Pakistan'ın tarihi boyunca karşı karşıya kaldığı bu büyük felaketin, Türkiye'de derin üzüntü yarattığını ifade etti. Erdoğan, şöyle konuştu:

''Bu zor günlerinde Pakistanlı kardeşlerimizin yanında olmayı, iki ülke halkları arasında mevcut tarihi dostluk ve dayanışmanın bir gereği olarak görüyoruz. Bu ziyaretimiz, başsağlığı dileklerini iletmenin ötesinde, Pakistanlı kardeşlerimizin acılarını paylaşabilmeyi ve bir insani görev olarak dost Pakistan halkının yaralarını nasıl sarabileceğimizi yerinde görebilmeyi de amaçlamaktadır.''

''YARDIMLARIMIZI DEVAM ETTİRECEĞİZ''

Başbakan Erdoğan, hava koşullarının müsait olması halinde Pakistan Başbakanı Şevket Aziz ile birlikte deprem bölgelerine giderek incelemelerde bulunacağını da bildirdi.

Pakistan'daki deprem felaketi haberini alır almaz ilgili tüm devlet kuruluşları ve sivil toplum örgütlerinin arama kurtarma ve acil yardım ekiplerinin süratle deprem bölgesine hareket ederek yardım faaliyetine başladığını anlatan Erdoğan, enkaz altında kalanların kurtarılması için arama kurtarma ekiplerinin çalışmaları sürerken, bölgeye temel gıda, sağlık ve diğer ihtiyaç maddelerinin sevkıyatına başlandığını ifade etti.

Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: ''Türkiye'den giden yardım ekipleri halen deprem bölgelerinde çalışmalarını sürdürmektedirler. Şu ana kadar 12 adet askeri nakliye uçağı ile yardım ekipleri ve malzemeleri bölgeye gönderilmiş bulunmaktadır. Bir bu kadar daha uçak kaldırmayı planlıyoruz. Son olarak bir sahra hastanesi gönderilmiştir. Tüm ekiplerimiz büyük bir özveri ile çalışmış, çalışmaktadırlar. Deprem felaketinin ne anlama geldiğini çok iyi bilen halkımız, her zamanki duyarlılığıyla ve Pakistan halkına beslediği derin sevginin de bir göstergesi olarak, Pakistanlı kardeşlerine yardım elini uzatmak amacıyla yardım kuruluşlarına müracaat etmektedir. Pakistan halkının acılarını bir nebze olsun hafifletebilmek için yardımlarımızı, imkanlarımız elverdiği ölçüde bundan sonra da kesintisiz şekilde devam ettireceğiz.

Türkiye ve Pakistan, temellerini ortak tarih, kültür ve manevi değerlerden alan dostluk ve kardeşlik ilişkilerine sahiptir. İki ülke halkaları arasındaki geleneksel dostluk ve sevgi bağları, her iki ülkeyi tarih boyunca eşine ender rastlanan bir dayanışma içinde tutmuştur.''

Başbakan Erdoğan, ziyaretinde, Pakistan Cumhurbaşkanı Pervez Müşerref, Başbakan Şevket Aziz ve Dışişleri Bakanı Hurşid Kasuri ile görüşeceğini kaydetti. Erdoğan, görüşmelerde, depremin yaralarının sarılmasına yapılabilecek katkılar başta olmak üzere, ikili ilişkilere dair konuların yanı sıra önemli bölgesel ve uluslararası konularda görüş alışverişinde bulunacaklarını söyledi.

REKTÖRLERİN TEPKİSİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bir basın mensubunun, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın'ın tutuklanmasını, Rektörler Komitesi'nin ''komplo'' olarak değerlendirdiğini anımsatarak, ''Bu konudaki görüşünüz ne'' sorusu üzerine, ''Herkes görevini bilirse, öyle zannediyorum ülkemize çok daha faydalı oluruz. Yeter ki herkes görevini, yerini bilsin ve bulunduğu görevin gereğini yerine getirsin'' diye konuştu. Erdoğan, hareketinden önce Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül ile bir süre görüştü.

(AA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Aslan CHP'den istifa etti
 Beğenmeyen gitsin kendine parti kursun
 Muhalefetin dayanılmaz hafifliği bizde olmayacak
 Ampul parlak, muma gerek yok!
YAVUZ DONAT
Derin konular
ESSEN- Hakkâri'den Almanya'ya...
Şehit polise son görev
Kavgayı önlemeye çalışırken havaya ateş açan meslektaşı tarafından...
Zengin olmak kaç para eder?
Türkiye'de zengin sayılabilmeniz için 7 milyon YTL'niz olması...
YÖK'ten muhtıra
YÖK'ten muhtıra
"Rektör Yücel Aşkın'a sahip çıkmak, Cumhuriyet'e sahip çıkmaktır"...
Adalet Bakanı sert çıktı: Gösteri yapmaları yanlış
Adalet Bakanı sert çıktı: Gösteri yapmaları yanlış
Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Rektörler Komitesi'nin Prof. Yücel Aşkın'a...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu