kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
  » Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Zeytin Piyazı
Kutsal emanete sahip çıkalım
Zeytin Piyazı

Zeytin Piyazı


Malzeme (4 kişilik) 1 çay bardağı siyah zeytin, 1 çay bardağı çekişte zeytin, 1 çay bardağı çekirdeksiz yeşil zeytin, 1 çay bardağı kalamata zeytin, 8-10 parça kuru domates, 1-2 diş sarımsak, 1 yemek kaşığı kekik, 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber, 2-3 dal biberiye, yarım limonun kabuğu, 1-2 kahve fincanı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı sirke, yarım limon suyu.

HAZIRLAMA
1. Siyah zeytinleri çukur bir kaba koyun. Üzerine kaynar su dökün, fazla tuzunu gidermek için dinlendirin. 2. Kuru domatesleri de beş dakika sıcak suda bekletin. Suyunu süzün. Çukur bir kaba koyun. Üzerine bir kahve fincanı zeytinyağı dökün. Ezilmiş sarımsağı koyun. Birkaç saat bekletin. 3. Aynı çukur kaba tüm zeytinleri koyun. Üzerlerine zeytinyağlı kuru domatesleri boca edin. Kekik, kırmızı pul biber, biberiye yaprakları, sirke ve limon suyunu katın. Limon kabuğunu kibrit çöpü gibi doğrayın, karışıma ekleyin ve tüm malzemeyi harmanlayın. 4. Zeytinleri servis kabına çıkartın. Sofraya getirin. Not: Zeytin piyazına istiyorsanız ilaveten tuzlu balık, kıyılmış füme balık veya pastırma katabilirsiniz.
DİĞER GURME HABERLERİ
 Gaziantep yerel mutfakların başkenti
 Susamlı, çörekotlu sıcacık pideler
 Usta getir bir Lehmecun Halep işi olsun
 Avrupa Birliği'ni bölen peynir
 Palamut podyumu lüfere bırakıyor
 Oburluk ile gurmelik arasındaki ince çizgi
 İşin sırrı baharatta
 Yerli domatesin lezzeti başka
 Köylü peynirini pazarda satamayacak
 Türk mutfağının misyonerleri Anadolu'da
 Tatlı olarak suşi alır mıydınız?
 Lüks içki imparatorluğu Lüks içki imparatorluğu
 Bir de 'Türk mutfağı sorunumuz' var
 Pirinç, yosun ve çiğ balık
 Hamsiyle en iyi rakı gider
 Yeni üreticiler rakıda standardı değiştirdi
 Tatlı rakıyı kadınlar beğeniyor
 Son yemeğiniz ne olsun isterdiniz?
 Avrupalı liderlerin mutfak savaşı
    Aktüel Pazar Yazarlar
    Güncel
    Hobi
    Röportaj
  » Gurme
    İyi Yaşa
Bir Türk markasıyla yeniden doğuyor
Bir Türk markasıyla yeniden doğuyor
Moda dünyasında "efsane" olarak anılan top model Linda Evangelista...
Karanlık dünyanın kahramanı
Karanlık dünyanın kahramanı
3 Ekim'de Lüksemburg'ta Türkiye'nin yoluna bir "hayalet" çıktı: Ante...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.