kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Fatih Altayli @ SABAH
 

Terim imzalı takımı ilk defa seyrettik

Milli Takım playoff'a kalır mı, sonrasında ne yapar?
Almanya karşısındaki futbolu oynamaya devam ettiği sürece Milli Takım play-off'a da kalır; Dünya Kupası finallerinde de yapar. Fatih Terim göreve geldiğinden beri ilk kez gerçek anlamda Fatih Terim imzalı bir Milli Takım izledik. Oyuncu seçiminden sahadaki dizilişe kadar geçmişle bağlarını koparmış, yeni bir anlayışa sahip bir takım vardı. Terim, son derece yerinde tercihlerle sahaya farklı bir takım sürdü. Denenmemiş oyuncuları denedi ve başarılı sonuçlar aldı. İki golümüzü atan iki oyuncu da Milli Takım'a yakıştıklarını ve yakışacaklarını gösterdiler. Bu takımın iyi bir kamp dönemi sonrasında Dünya Kupası finallerinde geçmişin başarılarını tekrarlaması hiç de sürpriz olmaz. Bu arada Terim'i Milli Takım'ın başına getirme tercihinin de ne kadar yerli yerinde olduğu ortaya çıktı. Arnavutluk maçında tek handikap bu maçın yoğun stresi. Ancak ben yine de Arnavutluk'tan finaller vizesiyle dönüleceğine inanıyorum. Üstelik Danimarka ve Yunanistan'ın da kazanacakları garanti değil.

Almanya'da yetişen gençlerin Türk Milli Takımı'nı tercih etmeleri Almanya'da çok tartışılırken bu kategorideki Halil ve Nuri'nin golleriyle Almanya'yı yenmemiz ileride ne gibi gelişmelere yol açar?
Bugün Alman Milli Takımı'nda neredeyse Alman kalmadı. Afrikalılar, Alman arka bahçesi olan Orta Avrupalılar, Alman Milli Takımı'nda "Ari ırk" mensuplarından daha fazla sayıdalar. Aralarında şimdilik bir Türk yok. Çünkü Türkiye erken davranıp bu oyunculara milli formayı hemen giydiriyor.
Almanya'daki Türk futbolcuların çok büyük bir baskıyla karşılaşmadıkları müddetçe Türk Milli Takımı'nı tercih edeceklerini düşünüyorum. Çünkü Türk Milli Takımı, Alman Milli Takımı'ndan daha popüler. Almanya'da Milli Takım'ın hem heyecanı düşük hem toplumdaki popülaritesi. Türkiye ise daha umutvar ve popüler bir Milli Takım'a sahip. Kulüp seviyesinde kazancın daha yüksek olduğu yeri tercih etmeleri normal. Ancak Milli Takım tercihinde duygusal bağlar da etkili oluyor. Burada Almanlar'ın bu çocuklara yönelik zorluk çıkarma olasılıklarından söz edebiliriz. Alman Futbol Federasyonu, bu çocukları ille de Alman Milli Takımı'nda oynatmak isterse lig statüsünde değişiklik yaparak bu oyuncuların Almanya'da Alman oyuncu gibi oynamalarını engelleme yoluna gitmeye çalışabilir. Ancak zor ihtimal.

Ergun
Gürsoy'un "Fenerbahçe bizi her alanda geçti" demeci Galatasaray camiasında büyük tartışma yarattı. Bu demeç hakkında sizin görüşünüz nedir?
Ergun Gürsoy'un kulağıyla ağzı arasındaki mesafenin fazlalığından olsa gerek ağzından çıkanı kulağı duymuyor. Bu sözleri söylemek için Galatasaray değil, Fenerbahçe etiketli olmak lazım. Galatasaray'ın Fenerbahçe'ye her alanda fark atıp Avrupa Şampiyonu olduğu dönemde bile bir tek Fenerli yönetici çıkıp da böyle saçmalamadı.
Üstelik "Fenerbahçe Galatasaray'ı her alanda geçti" iddiası gerçeği yansıtmıyor. İki senedir şampiyon olmak, kentin ortasında ruhsatsız bir stat inşa etmek çok da büyük bir farka işaret etmez. Galatasaray'ın şampiyonluk sayısı Fenerbahçe'den sadece bir eksik. Türkiye Kupası'nda misli misli ileride. Tek fark son iki yıldaki onların başarılı, Galatasaray'ın başarısız dönemi.
Daha önce Galatasaray'ın Fenerbahçe'ye attığı farka bakarsak bugünkü fark, fark sayılmaz. Üstelik de Özhan Canaydın ve yönetimi işbaşına gelinceye kadar önde olan taraf Galatasaray idi. Ergun Gürsoy'un sözleri kendi başkanının ve yönetiminin aczini itiraftır. Ve bu lafı söyleyen birinin bu lafla beraber istifasını sunması gerekir. Çünkü Galatasaray'ı aciz insanlar yönetemezler.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Kıyağa kıyak   / 09-10-2005
 Olacağı öngörmek   / 08-10-2005
 İş bilmezlik batırıyor   / 07-10-2005
 Hükümet bir alacak bir verecek   / 06-10-2005
 AB'nin kısıtlamaları kalıcı olamaz   / 05-10-2005
 Bu son tango değil   / 04-10-2005
 Hakemlere rağmen   / 03-10-2005
 Tüzmen'in adamından yanıt   / 02-10-2005
 Tek çare genel kurul   / 01-10-2005
 600 yıllık kafa   / 30-09-2005
FATİH ALTAYLI
Terim imzalı takımı ilk defa seyrettik
Milli...
Şike şüphesiyle iki hakemi bitirdim
Şike şüphesiyle iki hakemi bitirdim
Mustafa Denizli "Türkiye'de spor ile siyaset iç içe" diyor ve...
Kuş gribi değil panik salgını!..
Kuş gribi değil panik salgını!..
Manyas'ta kuş gribine rastlanmasının ardından, gece boyu bölgedeki...
Bruce'un Amazon güzeli
Bruce'un Amazon güzeli
Hollywood yıldızı Bruce Willis, Milano'da bir gece kulübünde görerek...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu