kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Dışarı Çıkmadan Önce
Dışarı Çıkmadan Önce
Mevlana aşıkları için
Ramazan'a Özel

Dışarı Çıkmadan Önce

Önümüzdeki yedi günün bazı dakikalarına göz atalım çünkü geriye onlar kalıyor. Belki kendimizi katabileceğimiz durumlar karşımıza çıkar, kim bilir?

*
8 Ekim Cumartesi
Berlin'de keyif

Cumartesi ve pazar günleri Berlin'de Treptow Parkı yakınında güzel bir bit pazarı bulunuyor. Hem Doğu'dan kalmış olan eski mobilyalar, eski elbiseler ve hem de elektrik malzemeleri bulabiliyorsunuz. Spree Nehri'nin manzarası da harika. Nehrin içinde açık bir yüzme havuzu mevcut. Giriş 3-4 euro civarında. Ayrıca "Freischwimmer" adlı güzel bir kafe var. Bota binip bütün Berlin kanallarını da gezebilirsiniz.
Berlin. Beyoğlu bilgisi: Aydede Caddesi Taksim'de, Aybastı Sokak Tünel'de.

*
9 Ekim Pazar
Gelmesini düşlemek

Yazar: Ferhat Uludere. Kitap: İslenmis Aşka Mektuplar. Ekim 2005. Çitlembik Yayınları. 114 sayfalık kitaptan 7 cümle. 1. Eşyaların hiçbiri bana ait değil, hepsini sağdan soldan topladım, sonunda ortaya böyle bir şey çıktı. 2. "Bilmiyorum, sanırım hep yalnızdım" dedi. 3. Evine girdiğinde kocasının dağınıklığı ile karşılaştı. 4. Yol boyunca camdan dışarıyı izledi. 5. Şarkının dediğinden farklı oldu, o gelmedi, ben gittim. 6. Kırık Saz yazılı tabelanın renkleri solan boyası dökülmeye başlamıştı. 7. Gelmesini düşlememiş miydim? Yol bilgisi: Havalimanından Bakırköy deniz otobüslerine taksiyle gidiş 9 YTL. Bakırköy-Bostancı deniz otobüsünü kaçırırsanız taksi dolmuşlar: 7,5 YTL.

*
10 Ekim Pazartesi
Balıkların arasında

Koy, dünyada temizlik ve güzellik açısından beşinci. Koyun tam ortasında Gazino Atakan. İki yıl sonra motel olmayı planlıyorlar. Sahibi Ali Kamış. Izgara balık ve kebap yapılıyor. 35 çeşit kebapları var. Çiğ börekleri çok lezzetli. Dışardan su getirenleri almıyorlar. Böylece etrafta su koyveren müşterilere rastlamıyorsunuz. Mekanın hemen önünde kefalların zarganaların arasında yüzüyorsunuz. İsteyene balık tutmak için olta veriyorlar. (0252) 393 82 88. Karaincir.
Bodrum. Hayal bilgisi: Bu hafta hangi şairin dizesinde yer almalı? Behçet Necatigil. "Ben caddeyi galiba bir şeyle karıştırıyorum / Bir yerde iyidir yanılmış olmak."

*
11 Ekim Salı
Çin hediyelik pazarı

Aklınıza gelen yararlı yararsız her şey var, orijinal Çin malı. Fiyatlar çok uygun. Örnek: Duman çeken küllük 8 YTL, tahtadan kobra yılanı 2 YTL, 10 çift Çin yemek çubukları 3,5 YTL, dürbünler 2,5-28 YTL arası, "uzun ömür için kaplumbağa" 1,5 YTL, gülen Buda 5 YTL, deprem kuşları 4 YTL civarında. Büyükdere Cad. 64/A,
Mecidiyeköy. Ayrıca Metroya binip Osmanbey'de indiğinizde ve Harbiye çıkışından çıktığınızda 50 metre ilerde solda DP City adlı bir dükkan var. Burada boşaltılmış gerçek devekuşu yumurtasının tanesi 7,5 YTL. Halaskargazi Cad. 100-106. Eski "Gençler".
Pangaltı. Çocuk bilgisi: Altı yaşındaki bir çocuk bildiği bir eşyanın kullanma yerini söyleyebilmeli, akşamla sabahın farkını bilmeli, baklava biçimini kopya edebilmeli ve sağını solunu kolayca göstermeli.

*
12 Ekim Çarşamba
Loş ışıklar

Adı: Leyli Türkü Kafe. Yerin altında. Hoş bir mekan. Küçük tabureler. Bar kısmı da var. Işıklandırma loş. Canlı halk müziği çalınıyor. Bira 3 lira. Kervansaray'ın arkasında. Eski minibüs duraklarının orada.
Edirne. Sokak istatistikleri bilgisi: Mekan: Arnavutköy vapur iskelesi. Zaman: 5 Ekim. 10.50. Banklarda oturanlar: 1 kadın, 3 erkek. Walkmanle yürüyenler: 2. Walkmansiz yürüyenler: 3. Siyah bulutlar: 14. Beyaz bulutlar: 3. Köpek gezdiren: 1. Balık avlayanlar: 3. Karadeniz yönüne giden balıkçı motoru: 2. Gezi motoru:1.

*
13 Ekim Perşembe
Yeşil bilezikler

WWF Türkiye (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) yeni ürettiği yeşil bileziklerle, ülkemizin ormanlarının korunmasına katkı sağlamayı hedefliyor. Bilezikleri WWF Türkiye ofisinden, ideefixe.com ve hepsiburada.com sitelerinden satın alabilirsiniz. Yeşil bilekliklerden alarak, Doğanın Sesine Kulak Verin kampanyamıza destek olun. Bileziklerin satışından elde edilen gelir, ormanların korunmasına yönelik çalışmalarda kullanılacaktır. Ek bilgi için: Gül Şirin: (0212) 528 20 30 Mani bilgisi: Al giydim alsın diye/ Mor giydim sarsın diye/ İsteyene varmadım/ Sevdiğim alsın diye.

*
14 Ekim Cuma
Dere kenarı

Belediyenin yeri diye de biliniyor. Adı: Protokol binası. Çay kahve içme imkanı. Hafif yemekler. Açık kapalı yerleri var. Tam suyun kenarında. Yarım metre ilerinizde yanınızda Meriç nehri. Girişi sade ve şık. Taş mekan. Zemin mermer. Yaklaşırken köprüden iki katlı olduğu görülüyor. Emirgan'ın karşısında.
Edirne. Romantik bilgi: Kurumuş çınar yapraklarında yağmur sesi dinlemek için mini harita: 1. Karakol'dan yukarı sola saptığınızda, Mektep Sokak.
Emirgan. 2. Çeşmeden sonra yukarıya yürürken Hacı Muhiddin Sokağı.
Kanlıca. 3. Mehmet Paşa Değirmeni Sokak'taki Ayazma Camii bahçesi. Üsküdar

Semra AKTAŞ

DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 Kırmızı siyah bir sergi hikayesi
 Hollywood yıldızları bu modacının tasarımlarını yere göğe...
 Modada Osmanlı hükümdarlığı
 Kitap fuarı bizi şölene bekliyor
 Avusturya kültürünü boykot etmeyelim
 Haydi çocuklar aşıya
 Aspirin'in sırlarına ödül
 En iyi kahve karışımı
 Besteci ve mimarların ortak çalışması
 Katil Doğanlar'daki rolü kaptırdı, yıllarca unutmadı
 "Bıçağı görünce 'İşim bitti' dedim"
 Türkiye'de Çince eğitim başlıyor
 Hayat 50 kediyle güzel
 İstanbul'da çok eğleneceğiz
 Freud, yılan ve anne
 7 gün 7 gece nerede ne yapmalı
 Çağdaş Türk ressamları
 Müzik maratonu'na siz de katılın
 Ender Güzey Vakko'da
    Cumartesi Yazarlar
  » Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
BALÇİÇEK PAMİR
Yalan söylüyorum, alınma
Derin bir nefes alıp bir süre...
ALİ POYRAZOĞLU
Tiyatro mucizesi...
Her sabah oturup sorarım kendime "ne...
FİLİZ AKIN
Herkesin okulu özeldir
Ankara Koleji hazırlık bölümüne...
SUNAY AKIN
Adımızdan da önce
Birisi karşınıza çıkar da, "Atın kim?"...
AYŞE BRAV
Namus abideleri
Erkeklerin kadınları aldattığı hikayeler...
PROF. DR. BENGİ SEMERCİ
İğneden korkulur mu?
"Yaramazlık yaparsan sana iğne...
Kebap deyince akan sular duruyor
Gazeteci-yazar Hıncal Uluç tam bir kebap tutkunu. Kebaba düşkünlüğü, eti ancak...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.