kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Teknoloji
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 
Fırında nektarinli tart
Naneli kabak çorbası

Naneli kabak çorbası

Zeytinyağını ısıtıp, soğanları yumuşayıncaya kadar 2-3 dakika soteleyin. Kabak ve kuru naneyi katıp, iyice karıştırın. Üzerini kapatıp, hafif ateşte, kabaklar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 10 dakika pişirin. Sebze suyunu ilave edin. Kaynama noktasına gelince ateşi iyice kısın. Nanelerin yapraklarını saplarından ayırıp, yaprakları çorbaya katın. Kapağını kapatıp, kabaklar iyice yumuşayıncaya kadar kısık ateşte 20 dakika daha pişirin. Ateşten alın, 5 dakika dinlendirdikten sonra robottan geçirin. Bir kaba alıp, soğumaya bırakın. Üzerini kapatıp, en az 4 saat buzdolabında bekletin. Servis yapmadan önce tuz, karabiber serpip, karıştırın. Soğuk çorbanızı servis tabaklarına koyduktan sonra ortalarına birer çorba kaşığı krema ve taze nane yaprağı koyarak servis yapın.
(6 kişilik)
*
1 kg. kabak
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 adet soğan (doğranmış)
* 1/2 tatlı kaşığı kuru nane
* 5 su bardağı sebze suyu (kaynar)
* 3-4 dal taze nane
* Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda)
* 6 çorba kaşığı krema

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Lezzet Güneşi   / 29-09-2005
 Lezzet Güneşi   / 28-09-2005
 Lezzet Güneşi   / 27-09-2005
 Pancar kavurması   / 26-09-2005
 Kremalı balık   / 25-09-2005
 Fırın patlıcan   / 24-09-2005
 Zevkle Pişirin, Afiyetle Yiyin   / 23-09-2005
 Keyifle Okuyun, Zevkle Pişirin, Afiyetle Yiyin   / 22-09-2005
 Lezzet Güneşi   / 21-09-2005
 Lezzet Güneşi   / 20-09-2005
GÜLSE BİRSEL
Ağlarsa anam ağlar!
Sinema tarihinin en çok ağlatan...
AYŞE TÜTER
Fırında nektarinli tart
Milföy hamurlarını üst üste...
Çocuğun iştahını açmanın yolları
Çocuğun iştahını açmanın yolları
Her çocuğun büyüme oranıyla ilgili olan bir yemek yeme miktarı...
Papatyalar'da faaliyet sürüyor
Papatyalar'da faaliyet sürüyor
20 yıl önce Semra Özal'ın önayak olmasıyla kurulan ve o dönemde her...
Tanrılar Okulu'nda hoca olacak
Tanrılar Okulu'nda hoca olacak
Dünyada best-seller olan 'Tanrılar Okulu'nun yazarı Prof. Dr. Stefano...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.