kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
  » Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
İstanbul'u savaş alanına çevirdiler

Tutuklu Hükümlü Aileleri Hukuk Dayanışma Dernekleri Federasyonu (TUHAD-FED) tarafından organize edilen yürüyüşe katılmak için Gemlik'e gitmek isteyen bazı kişilerce, Bağcılar, Beyoğlu ve Kadıköy'ün de aralarında bulunduğu bazı ilçelerde yapılan izinsiz yürüyüşlere polis ekipleri müdahale etti. Çıkan olaylar sonucu 13 kişi gözaltına alındı..

Bursa'nın Gemlik İlçesi'nde yapılcak "Gemlik Yürüyüşü"ne katılmak için sabah saatlerinde Gaziosmanpaşa'da toplanan göstericiler, Gazi Mahallesi'nde durdurdukları bir İETT otobüsünü ateşe verdi. Yaktıkları otobüsü taşlamaya devam eden göstericiler, panzerler eşliğinde olay yerine gelen çevik kuvvet polisini görünce ara sokaklara kaçarak dağıldı.

Çevik kuvvet ekipleri göstericilerin kaçış yönüne doğru gaz bombası atarken, ara sokaklara kaçan göstericiler de kendilerin kovalayan polise taşlarla karşılık verdi. Gazi Mahallesi'nde eylemlerine
devam eden göstericiler, basın açıklaması yaparak ana caddeye çıktı. Cadde üzerindeki çöp konteynırlarını deviren göstericiler, yola bıraktıkları lastikleri molotof kokteyli ile yakmaya başladı. Bir süre sonra İETT otobüsünü durduran eylemcileri, otobüs şoförünü ve yolcuları dışarı çıkardı. İlk önce otobüsü taşlayan göstericiler daha sonra molotof kokteyli atarak otobüsü yaktı. Panzerler eşliğinde olay yerine gelen polis, göstericilere gaz bombası atarak müdahale etti. göstericiler de kendilerini kovalayan polislere taş atarak karşılık verdi.

TEM OTOYOLUNU KAPATTILAR

PKK sempatizanı yaklaşık 500 kişilik grup, saat 10.00 sıralarında TEM karayolu Bağcılar Milliyet Gazetesi mevkiinde toplandı. Yolu trafiğe kapatıp molotof kokteyli atan grup, PKK ve Abdullah Öcalan lehine slogan atarak Vatan Caddesi istikametine doğru yürüyüşe geçti. Bölücübaşı Abdullah Öcalan posteri de taşıyan grup, daha sonra Bağcılar yanyola girerek Fevzi Çakmak Mahallesi'ne doğru yürüyüşlerine devam etti. Bağcılar meydanında güvenlik önlemi alan Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne bağlı polisler, Fevzi Çakmak Mahallesi'nde ara sokaklara giren ve molotof kokteyli atan guruba biber gazı ve göz yaşartıcı bomba ile müdahale etti.
Bu arada, müdahale sırasında göstericiler ile polis arasında kalan bir gelin arabası, olay yerinden güçlükle çıkabildi. Polis helikopterinin de havadan kontrol yapmasına rağmen göstericiler, arama yapan polislerden kaçmayı başardı.

BEYOĞLU EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNE MOLOTOF KOKTEYLİ ATTILDI

Gemlik'e gitmek için toplanan PKK sempatizanı bir gurup, Dolapdere Işıklar'dan Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne doğru yüremeye başladı. Müdürlük binasına yakaşık 50 metre kala gurup, binaya molotof kokteyli atmaya başladı. Bina önünde bulunan çevik kuvvet polise guruba biber gazı ile müdahale etti. Gurup da polise taş ve molotof atarak karşılık verdi. Polisin müdahale karşısında gurup, ara sokaklara kaçarak dağıldı.
Bölgedeki gerginlik devam ediyor.

GÖZTEPE'DE E-5 KARAYOLUNU TRAFİĞE KAPATTILAR

Kadıköy Göztepe'de toplanan 150 kişilik bir grup da E-5 Karayolu'nu trafiğe kapattı. Göstericilere polis müdahale etti. Olay sırasında iki polis aracının camları kırılırken, polis havaya ateş açarak grubu dağıttı. Kartal, Maltepe ilçelerinde ise Gemlik'e gidecek olan otobüslerin mahallelerden çıkışlarına izin verilmedi. Burada da gruplar birer basın açıklaması yaparak dağıldılar. Gaz Mahallesi'nde toplanan grup da molotofkokteyli atarak bir İETT otobüsünün camlarını kırdı. Çevik Kuvvet ekibinin panzer ve biber gazı atarak müdahale ettiği grup dağıldı. İstanbul'un 12 ayrı yerinde düzenlenen yürüyüş nedeniyle çıkan olaylar sonucu 13 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

İZMİR'DE DE GERGİNLİK YAŞANDI

Tutuklu Hükümlü Aileleri Hukuk Dayanışma Dernekleri Federasyonu (TUHAD-FED) tarafından Bursa'nın Gemlik İlçesi'nde düzenlenmek istenen basın açıklamasına katılmak üzere Kocaeli'nin Gebze İlçesi'nden hareket etmek isteyen çoğunluğunu DEHAP'lıların oluşturduğu grup ile güvenlik güçleri arasında gerginlik yaşandı. İzmir'den Gemlik'e gitmek için otobüs bulamayan DEHAP üyesi grup, seyahat etme özgürlüklerinin engellendiğini iddia ederek, oturma eylemi yaptı.
Gebze'de çoğunluğunu DEHAP İlçe örgütü üyelerinin oluşturduğu grup, D-100 Karayolu'nda toplandı. Olay yerine gelen güvenlik güçlerinin incelemesinde otobüslerde evrak eksiği bulununca, grubun geçişine izin verilmedi. Olay yerine gelen İlçe Emniyet Müdürü Ali Şahinli'nin de uyarılarda bulunduğu grup ısrarla gitmek isteyince, polisle kısa süreli gerginlik yaşandı.
Grup, bir akaryakıt istasyonu önünde 5 dakika oturma eylemi yaptıktan sonra, DEHAP Gebze İlçe Örgütü'ne yürümek istedi. Polis, grubun yürümesine, slogan atılmaması şartıyla izin verdi. Ancak gruptakiler DEHAP Gebze İlçe Örgütü'ne yürürken zafer işareti yaparak slogan attılar. Polis, grup içeri girdikten sonra parti binası önünde güvenlik önlemi aldı. Daha sonra partiden ayrılan grup, kendi imkanlarıyla Gemlik'e gitmek üzere Eskihisar Köyü'ndeki Feribot İskelesi'ne gelerek feribota bindi.

İNEGÖL'DE BEKLETİLİYORLAR

Doğu ve Güneydoğu bölgelerinden gelen grupların Bursa-Ankara Karayolu'ndan geçişi sırasında İnegöl Kurşunlu mevkii ile Bozüyük arası trafiğe kapatıldı. Mezitler mevkiinde bekletilen grup, terör örgütü elebaşı lehine slogan atarak ellerindeki bayrak ve posterlerle halay çektiler. Bölgede polis panzerleri eşliğindeki çevik kuvvet ve jandarma ekiplerinin geniş güvenlik önlemleri sürüyor.

KİMLİK KONTROLÜ SONRASI İZİN VERİLİYOR

Basın açıklamasına Eskişehir'den katılmak isteyenlerin geçişine, güvenlik güçleri, kimlik kontrolü yaptıktan sonra izin veriyor. Kimlik kontrolü sırasında otobüslerden inen bir grup, kendilerine su satmayan ve lavabolarını kullandırmayan akaryakıt istasyonu yetkililere tepki gösterdi. Bilecik'in Bozüyük İlçesi çıkışında da güvenlik şeridi oluşturan emniyet güçleri, Bursa yönüne sadece mitinge katılacak kişilerin içinde bulunduğu otobüslerin geçişine izin veriyor. Diğer araçlar, Bilecik-İstanbul Karayolu'na yönlendiriliyor. Bursa güzergahından gitmek isteyen bazı vatandaşlar, geçişlerine izin verilmemesine tepki gösterdi.

OTURMA EYLEMİ YAPTILAR

İzmir'den Bursa'nın Gemlik İlçesi'ne gitmek için otobüs bulamayan DEHAP üyesi grup da seyahat etme özgürlüklerinin engellendiğini iddia ederek, oturma eylemi yaptı. DEHAP Konak İlçe binası önünde toplanan grup adına basın açıklaması yapan Hak İnisiyatifi Sözcüsü Hasan İla, dün ''bazı güçlerin engellemesi sonucu'' Gemlik'e gitmek için otobüs bulamadıklarını ve seyahat etme özgürlüklerinin ellerinden alınmaya çalışıldığını öne sürdü. Daha sonra slogan atan ve pankart açan topluluk, 5 dakika süren oturma eyleminden sonra dağıldı.

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNÜN İÇİNDEN HABERLERİ
 Üniversitelere kayıtlar yarın başlıyor
 Maden ocağında göçük: 1 ölü
 Çankırı'da deprem: 4.0
 TRT teknisyenine Atatürk'e hakaret davası
 LPG'li araç denetimi hızlandı
 Ünlü avukat intihar etti
 Ömer Reis karada kaldı
 Kara değil gümüş şimşek...
 Minik Ege gözünü suda açtı
 Yağmur İstanbul'u vurdu
 Evinden uzak 'yalnız' kovboy
 Yeni boşandığı eşini rehin aldı
 Kaya Ramada'da cinayet bilmecesi
 Başbakan'ın konvoyunda kaza
 Terk edilince ortadan kayboldu
 Kanlı hesap: 2 ölü
 Rallici esrardan tutuklandı
 Hatalı sollama faciası
 Balık Festivali Samatya'da başladı
 Sayısal Loto
REHA MUHTAR
Bu ne biçim Hürriyet Ertuğrul?..
Bilirsiniz ben başka...
MEHMET BARLAS
New Orleans felaketinden ders alınmalı
Kasırganın...
İLKER SARIER
Milenyum insanları
Anımsayacaksınız, 2000 yılına...
MAHMUT ÖVÜR
İSKİ'nin uyduları hâlâ uyuyor!
Aylar önce bu köşede...
SAVAŞ AY
Miami'den yükselen feryat cep telefonuma doldu!
Gece...
HINCAL ULUÇ
İnsanın yaşam bağı.. Beklemek!..
Yasemin odama girdi..
GÜLSE BİRSEL
Odam kireçtir benim!
Size gazetede bir...
Terim-ize yazık
Terim-ize yazık
Hayati maçımızda +93'e 2-1 önde girdik ama bir anlık hatayla...
Bekle ve gör devri
Bekle ve gör devri
Dün geceki beraberlik sonrası Milliler grup ikinciliği için...
Baykal: Sevsinler 'döneriz' diyen dillerini
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, "AB bize tam üyelik dışında bir şey...
Ağar: Gül'ün tavrı olumlu
DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, "senaryo icabı değilse", Başbakan...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu