kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
  » Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Pişirmede püf noktaları
Hamsiyle en iyi rakı gider
Pişirmede püf noktaları
Tarifler

Pişirmede püf noktaları

* Hamsiyi kızartacaksanız, uygun sıcaklığa gelmeden hamsileri atmayın. Hamsiler yağı çekerse rengi soluk, eti gevşek ve sindirimi zor olacaktır. İşaret parmağınızı su dolu bir bardağa sokup tavanın üzerine yüksekten tutun. Bir dalma su tavaya damladığında kurşun gibi geriye fırlıyorsa, yağ kıvama gelmiş demektir.

* Kızırtacaksanız kullanacağınız unu mutlaka eleyin. Unun kullanılma nedeni, balığın hassas etini kızgın yağda kavrulmaktan korumak içindir. Un topakları balığın lezzetini bozar.

* Hamsiyi kızartırken zeytinyağını tercih edin.

* Buğulama ve haşlama hamsi yaparken mutlaka defne yaprağı kullanın.

* Hamsiyi ızgara yaparken ıslak olmamasına dikkat edin. Eğer hala ıslaksa bir kağıt havluyla hamsileri iyice kurutun. Sonra bir kaba tuz, karabiber, zeytinyağı koyarak karıştırın. Hamsiyi bu karışıma batırdıktan sonra ızgarının üzerine koyun.

* Hamsi kokusunu elinizden çıkarmak için önce ellerinizi soğuk suyla sabunlayın. Sonra, sirke ve limonla ellerinizi ovun. Sonra suyla durulayın. Sıcak su kullanmayın.
DİĞER GURME HABERLERİ
 Köylü peynirini pazarda satamayacak
 Türk mutfağının misyonerleri Anadolu'da
 Tatlı olarak suşi alır mıydınız?
 Lüks içki imparatorluğu Lüks içki imparatorluğu
 Bir de 'Türk mutfağı sorunumuz' var
 Pirinç, yosun ve çiğ balık
 Yeni üreticiler rakıda standardı değiştirdi
 Tatlı rakıyı kadınlar beğeniyor
 Son yemeğiniz ne olsun isterdiniz?
 Avrupalı liderlerin mutfak savaşı
 Denizatları nefes almaya başladı
 Sofrada başka dalında başka güzel kiraz
 Aydınlıkta uyumak ister misiniz?
 Krallara parmak ısırttı
 İstanbul'a tepeden bakan teraslar
 İlk paparazzi Hilton'dan çıktı
 Yemek kültürü birikim ister
 20 milyara mantar yer misiniz?
 Yeşil renkli mısır püresi
    Aktüel Pazar Yazarlar
    Güncel
    Hobi
    Röportaj
  » Gurme
    İyi Yaşa
Bir gün televizyona çıktılar hayatları değişti
Bir gün televizyona çıktılar hayatları değişti
Bir televizyon programına katıldım ve artık hayatımda hiçbir şey...
Kral ve haremi
Kral ve haremi
Afrika'nın gözden uzak bir köşesinde Boğaz'ın balıklarına inciler...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.