kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
SARILIP ÖPTÜ Örnek veda konuşmasında eşine teşekkür ederken gözyaşlarını tutamayan Sevil Hanım, protokolü bırakıp eşine sarılıp öptü.
Keramet kadınlarda
Şimdi 'Ne mutlu Türküm diyene' demenin zamanı

Teşekkür gözyaşları

Veda eden komutanlar kürsüden eşlerinin hakkını teslim etti: "Onlar olmasa biz burada olamazdık".

Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nı Org. Faruk Cömert'e bırakan Org. İbrahim Fırtına, "Dostlar, 'Keramet İbrahim'de değil Melahat'tadır' derler... Doğrudur. Eşime teşekkür ediyorum" dedi... Melahat Fırtına ağladı...

ÖZDEN'İN SÖZLERİ
Dün, Oramiral Özden Örnek, görevi Oramiral Yener Karahanoğlu'na devrederken, "Biz bahriyeliler arasındaki bağı sağlayan gizli kahramanlar eşlerimizdir. Onların ne kadar özverili ve çok çalıştıklarını, hep gecikmeli fark ederiz" dedi... Eşi Sevil Özden ağladı...

YA SİYASETÇİLER!
Asker, sadece kendi performansıyla terfi almıyor... Eşi de yükselmesinde kilit rol oynuyor. Bu nedenle komutanların, veda konuşmalarında eşlerine teşekkür etmesi çok ama, çok önemli. Keşke, siyasetçiler de, eşlerinin hakkını daha sık teslim etse...


Keramet kadınlarda

Hava ve Deniz Kuvvetleri komutanlıklarındaki devir-teslim törenlerinde bu kez farklı bir duygusallık vardı. Emekli olan komutanlar öncelikle hayat arkadaşlarına teşekkür etti.

Bu hafta Hava ve Deniz Kuvvetleri Komutanlıkları'ndaki resmi devir teslim törenlerine, uzun ve sıkıcı konuşmalar bekleyenler, yanılıyordu. Komutanların konuşmaları, kısa; verdikleri mesajlar netti. Ancak daha da çarpıcı olan, kişisel detaylar ve renkli cümlelerle yüklü veda konuşmalarında, hem emekliye ayrılan hem de görevi devralan komutanların, en güzel sözleri eşlerine ayırmaları oldu. "Ben ve eşim" cümlelerinin serpiştirildiği ve çoğunlukla eşlerin gözyaşlarını tutamayarak dinlediği bu konuşmalar, birer kişisel minnet ifadesi olmanın ötesinde, Türk Silahlı Kuvvetleri komuta kademesinin "evlilik" kurumunu bir "ortaklık", askerlik mesleğini de bu ortaklığın başarısıyla orantılı bir çaba olarak gördüğünün göstergesiydi. Üst düzey bir komutan konuyu daha da açık dile getirdi: "Eşlerimiz olmasa bir bu görevlerde olmayız." Manevi destek ve aile yaşamındaCumhurbaşkanı’nın eşiyle geldiği törene Arınç ve Erdoğan da katıldı.özverinin ötesinde, komutan eşleri kocalarının kariyerlerine doğrudan etki yapabiliyor. Her yıl Yüksek Askeri Şura'daki terfilerde, komutanların sicilleri değerlendirilirken eşlerinin de sicili göz önüne alınıyor.

SOSYAL DOKU MİMARI
Dün Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nı Oramiral Yener Karahanoğlu'na devreden Oramiral Özden Örnek, eşlerin askeri yaşamdaki rolünü şu cümlelerle teslim etti: "Bahriyeliler arasındaki bağı sağlayan görünmez kahramanlar eşlerimizdir. Biz bahriyeliler onların sosyal dokumuzun esas mimarları olduğunu, ne kadar özverili ve çok çalıştıklarını hep gecikmeli fark ederiz. Deniz Kuvvetlerimizin subay ve astsubayların değerli eşlerine, sosyal dokumuza yaptıkları katkıdan dolayı huzurunuzda yürekten teşekkür ediyor ve eşimle birlikte minnettarlığımızı sunuyorum." Paşa, gözyaşlarını tutamayan eşi Sevil Hanım'a teşekkürünü şöyle sürdürdü: "Uzun ve zorlu, ancak o oranda da zevk aldığım meslekyaşantımdaki güçlüklerin aşılmasında bana en büyük yardımı yapan, bana sevgi ve huzur dolu bir yuva veren, böylece kendimi mesleğime ve vazifeme adamama imkan sağlayan, Bahriye'yi en az benim kadar seven sevgili eşim Sevil Örnek'e teşekkür ediyorum."

'GENÇ İKEN FEŞELDİM'
Hava Kuvvetleri'ni Orgeneral Faruk Cömert'e devreden Orgeneral İbrahim Fırtına da, perşembe günkü renkli ve esprilerle dolu devir teslim töreni konuşmasında eşi Melahat'e şöyle teşekkür etti: "Ben genç iken feşeldim. Yani yaramazın önde gideni. Sonra havacı oldum. Çoğu inanmadı. Melahat Hanım ile evlendim ve üsteğmen rütbesindeyken Hava Harp Akademisi'ne seçildim. Herkes dedi ki; keramet İbrahim'de değil, Melahat Hanım'dadır. İşin garibi böyle olduğuna ben de inandım. Sevgili eşim Melahat Hanım'a nasıl teşekkür edeceğimiFIRTINANIN DUYGUSAL SÖZLERİ Devir-teslim törenlerinde yaşanan duygusallığı, önceki gün Hava Kuvvetleri Komutanlığından emekli olan Orgeneral İbrahim Fırtına başlattı. Fırtına, Keramet İbrahimde değil, Melahat Hanımda dedi. bilemiyorum. Kendisine derin sevgilerimi bir kez daha yineliyorum."

ÖZKÖK'E DE JEST
Orgeneral Cömert ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Yener Karahanoğlu da görevi devralırken yaptıkları konuşmada kendi eşlerini ve giden komutanların eşlerini isimleriyle andılar. Oramiral Örnek, Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök'le birlikte Özkök'ün eşi Özenç Hanım'dan da söz etmeyi ihmal etmedi.

LİDERLİK ANALİZİ ETKİSİ
Son yıllarda TSK komuta kademesinde "liderlik" ve "yönetim" temaları üzerine yoğun çalışma ve analizler yapılmakta; liderliğin "ekip çalışması" ve "iyi yöneticilik" boyutları vurgulanmakta. Bu analiz, komutanların konuşmalarına da yansıdı. Veda konuşmalarında hem Oramiral Örnek hem de Orgeneral Fırtına, görevlerini yerine getirmelerinde kendi karargah ve personellerinin katkısını özellikle vurguladı. Oramiral Örnek, isimlerini vererek emir subayı ve özel kalemi ve korumalarını da konuşmasında andı.

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 'İçte çürüme başlarsa durdurmak çok zordur'
 'Türkiye'de hiç kimse öteki değil'
 'MGK bildirisi önemli sonuç doğurmaz'
MAHMUT ÖVÜR
Saadet Partisi'nde 'mecburi' kongre
3 Kasım seçimlerinde...
YAVUZ DONAT
Muammer Öztekin
Konya-1. Organize Sanayi'de "tarım...
Greenpeace'yasaklı Boğaz içinde yelken açtı
Sık sık ilginç eylemleriyle gündeme gelen Greenpeace, bu kez de özel...
Yarım saatte karne
Emekli Sandığı üyeleri, bakmakla yükümlü oldukları yakınlarına yarım...
Bir aydır aranan Türk hacker yakalandı
Bir aydır aranan Türk hacker yakalandı
FBI tarafından takibe alınan ve bugüne kadar 116 ülkede...
Bir elleri 'tetikte' fuarı geziyorlar...
Bir elleri 'tetikte' fuarı geziyorlar...
4'üncü Uluslararası Av ve Doğa Sporları Fuarı meraklıların akınına...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu