kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Derdim popülerlik değil ben oyunculuk için kafa yoruyorum
Derdim popülerlik değil ben oyunculuk için kafa yoruyorum
'Psikolojik gerilim içinde değilim'

Derdim popülerlik değil ben oyunculuk için kafa yoruyorum

Yönetmen Mustafa Altıoklar'ın bu kış vizyona girecek olan iki filmi 'Banyo' ve 'Beyza'nın Kadınları'nda başrol oynayan Demet Evgar, iki yapımın toplam 2 milyon doları bulan yükünü omuzlarında taşıyor. Yapımcıların yeni gözbebeği Evgar, "Derdim popülerlik değil" diyor.

İstanbul Kanatlarımın Altında, Ağır Roman, Asansör ve O Şimdi Asker ile popüler bir kimlik kazanan yönetmen Mustafa Altıoklar, yeni sezona Banyo ile Beyza'nın Kadınları adlı filmleri ile girmeye hazırlanıyor. Genellikle çok popüler olmayan isimlerle çalışmayı tercih eden Altıoklar'ın yeni filmlerinde üzerine oynadığı yeni yüz ise Demet Evgar. Öyle ki ünlü yönetmen, toplam iki milyon dolara mal olacak olan iki yeni filmi Banyo ve Beyza'nın Kadınları'nın bütün ağırlığını Evgar'ın omuzlarına yükledi... Şimdi akıllarda şekillenen soru ise şu: "Altıoklar, Evgar'da nasıl bir ışık gördü de, 2 milyon dolarlık iki filmin ağırlığını Evgar'a emanet etti?"

DÖRT AYRI KARAKTERİ OYNUYOR
Altıoklar Film'in merakla beklenen yapımı 'Banyo', 2 Eylül'de vizyona girecek. Hermes Film, Altıoklar Film ve Key Production'ın ortak yapımı olan 'Beyza'nın Kadınları' ise aralıkta izleyicisiyle buluşacak. 'Banyo'da ana karakterlerden birini canlandıran Demet Evgar, 'Beyza'nın Kadınları'nda dört ayrı karakteri beyazperdeye taşıyacak. İstanbul Devlet Konservatuarı'nda tiyatro eğitim aldıktan sonra iki reklam ve üç televizyon dizisinde rol alan Evgar, rol aldığı üç diziye rağmen ciddi bir popülerlik elde edemedi. Altıoklar'ın yeni favorisinin başrolü üstlendiği iki filmin ardından ne derece popüler olacağı bilinmez ama, Evgar şimdiden üç ayrı yapım şirketinin de güven oyunu almayı başardı.

'BENİM ZAMANIM GELMİŞ'

* Aynı sezonda vizyona girecek iki sinema filminde başrol oynamak aklınıza gelir miydi?
Ben gerçek bir yeteneğe sahibim, içimde azim var ve ayaklarımın üzerinde durabiliyorum. Bu nedenle saklı kalmam mümkün değildi. Mustafa Altıoklar beni Çınaraltı'nda görmüş. Sonra tanıştık ve bana iki sinema filminde de başrol verdi. Her şeyin bir zamanı vardır. Benim de zamanım gelmiş demek ki. Zamanımın gelmesini beklerken de kendimi donattım.

* Nasıl bir ışıltınız var ki; Mustafa Altıoklar size iki filminde de başrol verdi? Bunu Mustafa'ya sormak gerekir. O birçok insanın farkında olamadığı yetenekleri keşfedebilecek bir yönetmen. Mustafa'nın keşifleri, daha sonra diğer insanlarda hayranlık uyandırıyor.

* Popüler olmak istemiyor gibi bir haliniz var. Doğru mu? Popüler olmak için özel bir stratejim yok. Ben sadece oyunculuğa kafa yoruyorum. Ben iyi işler yaptığım sürece arkasından iyi şeyler gelecektir. Popüler olmak için oyunculuk yapmıyorum, işim olduğu için oyunculuk yapıyorum.

* Peki popüler olmak sizi rahatsız eder mi, canınızı sıkar mı? Eğer popüler olursam canımın sıkılıp-sıkılmayacağını o zaman göreceğiz. Çünkü popüler olmanın bana nasıl bir duygu vereceğini bilmiyorum. Eğer olursam, kontrolüm altında olsun isterim. Türkiye'de popüler olmak çok kolay. Benim hedefim popüler olmak olsaydı konservatuvara girmezdim. Yaptığım iş beni popüler yapabilir. Ama popüler biri olmak, benim işimi iyi yapmamın önüne geçmeyecek.

* Kendinizi donatmaya çalıştığınızı söylediniz. Bunun için ne yapıyorsunuz? Genelde oyuncuların izlenmekten hoşlandığı düşünülür. Ben izlenmekten çok izlemeyi seviyorum. Benim beslenme kaynağım hayatın ta kendisi. Bu anlamda ben bir röntgenciyim. İnsanların haberleri yokken onları izliyorum. Evimde oturarak oyunculuk yapamam.

* Oyunculuk popülerlikle ilişkili. İkisi arasındaki denge sağlamak için ne tür bir stratejiniz var? Dünyada ünlü insanların ne giydikleri, nasıl yaşadıkları hep merak edilir. Ben hayatımın detaylarıyla bilinmesi için ve medyatik olmak için uğraşmam.

MEHMET ÇALIŞKAN - MAGAZİN

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Amerika'da 'Kuzey'den esecek Türk
 Kadının serüveninden yansıyanlar
 "Türkiye'nin Kuşları" fotoğraflarla uçacak
 'İhanet neden var'ın cevabı Banyo'da
 Erotik kimlik kartınız
 Restore edilen tekneler tarihe tanıklık ediyor
 Bir geyik avlamanın bedeli 8 bin 300 YTL
 Hem stres atıyorlar hem serinliyorlar
 Hayat hikâyeleriyle rekabet ediyorlar
GÜLSE BİRSEL
Evrim bize neler yapacak?
Bir evrim teorisidir gidiyor!...
AYŞE TÜTER
Sosisli pizza
EKMEKLERİN kenarlarını keskin bir...
Kadınlar her yıl Simir Testi yaptırmalı
Kadınlar her yıl Simir Testi yaptırmalı
Intermed Sağlık Merkezi Başkanı Dr. Hasan İnsel, Ürolog Serdar Erkan...
Hepsinden günde bir kere!
Hepsinden günde bir kere!
Bu besinler kanserden egzemaya kadar bir çok hastalığı önlüyor,...
Sinema filmi gibi klipler
Sinema filmi gibi klipler
Uzun zamandan bu yana kriz yaşayan müzik sektörü; hem teknik, hem de...
Festivallik bir film yaptık!
Festivallik bir film yaptık!
'Yolda' filminin çağrıldığı Venedik ve Montreal film festivaline...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.