kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Koleksiyoncuların gözdesi seri katiller
Koleksiyoncuların gözdesi seri katiller

Charles Manson, Wayne Gacy, Ted Kaczynski gibi tarihe geçen katillerin özel eşyaları, imzaları ve yaptıkları resimler internette kapışılıyor.

Onlar bir zamanlar herkesin tüylerini ürperten cinayetlere imza atmıştı. Oysa bugün yaptıkları bir resim, kağıdın üstüne karaladıkları birkaç satır ya da kullandıkları bir eşya internette yapılan açık artırmalarda kapışılıyor. Herkesin korku ve nefretle karışık hayranlık duyduğu bu isimlerden bir parçaya sahip olmak için yüzlerce, hatta binlerce dolar gözden çıkarılıyor.

CİNAYET CEZBEDİYOR
Internette düzenlenen açık artırmalarda alıcıların tercihlerinin başında gelmiş geçmiş en acımasız katillerden biri kabul edilen Charles Manson geliyor. Tarikat ailesi olarak anılan Manson'ların lideri olan Charles Manson, 1960'ların sonunda Hollywood'dan birçok kişiye ölüm saçmıştı. Manson'un kurbanları arasında ünlü yönetmen Roman Polanski'nin hamile eşi Sharon Tate de bulunuyordu. İşte o dönem herkesin korkulu rüyası haline gelen ve bugün hala hapishanede olan 70 yaşındaki Manson'un bir tutam saçı www.supernaught.com sitesinde 100 dolardan satışa sunuldu. Ayrıca yine aynı sitede Manson'un çizdiği bir eskiz 800, imzaladığı bir mektup da 300 dolara alıcısını bekliyor. Sakin aile babası olarak bilinen ve 70'li yıllarda 33 kişiyi öldüren seri katil Wayne Gacy de açık artırma sitelerinin gözdesi. Gacy tarafından yapılan resimlerden biri www.murderauction. com sitesinde 10 bin dolardan satışa sunuluyor. 1996'da yakalanıncaya kadar 18 yıl boyunca bombalı mektuplarla terör estiren ve birçok kişinin ölümüne neden olan "Unabomber" lakablı ABD'li matematik profesörü Ted Kaczynski'ye ait diş teli de alıcısını bekleyen objelerden biri. Aslında internetteki en büyük açık artırma sitelerinden biri olan ebay, seri katillere ve canilere ait objelerin satışını yasaklamıştı. Ama bu hem satıcıları hem de bu objelerin meraklılarını durduramadı. Bu yasaktan sonra internette kurulan onlarca açık artırma sitesi 'Cinayet/Katil objeleri'nden satmaya başladı. Bu sitelerden biri olan www.murderauction. com, "Cinayetler insanları çok cezbediyor, zaten böyle olmasaydı bu tür TV şovları da olmazdı" diyen Crime Scene İnvestigation (Cinayet Mahali Araştırmaları) adlı programın yapımcılarından Tod Bohannon'a ait. Bohannon'ın internet sitesinde katillere ve azılı suçlulara ait 800 civarında obje bulunuyor. İşin garibi Amerikan mahkemelerinin de bu işten kendilerine pay çıkarmaya çalışması. Geçen ay bir Amerikan mahkemesi Unabomber'ın özel eşyalarının satılmasına ve buradan elde edilecek gelirin, öldürülen kişilerin yakınlarına dağıtılmasına karar verdi. Mahkemece sunulan objelerin arasında Kaczynski'nin diş köprüsünden ayakkabısına, daktilosundan mektuplarına kadar pek çok obje bulunuyor. Tabii madalyonun bir de öbür yüzü var. Katillerin eşyalarının böyle değerlendirilip satılması, hatta bunların koleksiyon yapılarak yüceltilmesi mağdurlara ve ölenlerin yakınlarına çok büyük acı veriyor.

Eylem BİLGİÇ

DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 ABD askerlerinin yüzükleri Ankara'dan
 F1 pilotlarına geleneksel hediye
 Sorgun'da herkes çevre için çalışıyor!
 'Sosyetik' modacılar ve ağabeyler
 Nargile keyfi 'zehir' oldu
 Yeni sezonda 'ağır ve oturaklı' olmak moda
 Beş tasarımcı bir yerde
 En yeni ve eğlenceli
 Dışarı Çıkmadan Önce
 Soruları bil, kulise gir
 Kitaplarınızı paketleyin
 Yelkenleri şişirme zamanı
 Almanların yeni gözdesi 36.5 milyon euro değerinde
 Bulutlara bakıp depremi görüyor
 Marduk bekleniyordu Lila geldi
 MS olduğumu doktorlar anlamadı, ben tahmin ettim
 Türki ressamlar anavatanda buluştu
 Formula 1'in Türk kızları
 'Bu meslek kadınlara göre değil'
    Cumartesi Yazarlar
  » Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
BALÇİÇEK PAMİR
Evde zeka testine hayır
Siz siz olun sakın evde zeka...
Bağbozumunda şarabın tadı başkadır
Şarap firmaları her yıl bağbozumu zamanında bağlarının kapılarını...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.