kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Dışarı Çıkmadan Önce
Dışarı Çıkmadan Önce

20 Ağustos Cumartesi
Barbarella
Barbarella'nın Rum Meyhanesi. Marmara Ereğlisi'nde balıkçıların ve lokantaların olduğu deniz kenarındaki meydanda. Önceki senelerde Bodrum'da Gölköy girişinde 'Mavi Beyaz' adlı Rum meyhanesini işleten Beyza Gürbüzer işletiyor. Beyza Gürbüzer'in çocukluğu Emirgan'da geçmiş. Çok güzel ve değişik mezeler hazırlıyor. Tabii balığın en tazesini burada bulmak mümkün. Meyhaneci bir tip değilseniz bile çok keyif alabilirsiniz. Bir kere gelen mutlaka bir daha geliyor. Üşenmeyip Assos'tan kalkıp gelen var. Cumartesi geceleri Makedon ve Roman müziklerini dinleyebilirsiniz ve hatta "Bunlar benim havalarım" derseniz, masalara çıkmamak şartıyla dans etmek serbest! Tefler de elden ele geziyor. Kişi başı 40 YTL.
Tel: (0282) 613 06 22, (0537) 926 78 75.
Marmara Ereğlisi. Tarih bilgisi: 20 Ağustos 1949: Kazaları önlemek için hazırlanan Trafik Kanunu'nda ağır hükümler bulunuyor. Bütün motorlu vasıtalar kontrol edilecek.

21 Ağustos Pazar
Sahici eskici dükkanı
Üç kuşak aynı dükkanda. Anne Göksel Hanım sahibi. Emekli ilkokul öğretmeni. Kızı Ayşegül Hanım çalışanı. Avukat. Çırak olarak torun Hazal. Dükkanın adı: Eski İstanbul Cafe vesaire. Bir buçuk katlı. Açılalı üç ay olmuş. Her yer eski antika eşya dolu. Porselen güvercin yavrusundan ağır kanepelere kadar. Beğendiğinizi alabiliyorsunuz. İki uç fiyat; eski anahtar 1.5 lira, eski müzik dolabı bin beş yüz lira. Sadece sol köşede yukarıda asılı, çeşitli kumaşlardan yapılma genç kadın figürü satılık değil; çırağın yaptığı. Her gün açık. Fener Kireçhanesi Sokak.
Fener. Tel: (0212) 531 63 25. Mahalle bilgisi: Her zaman taze galetalar. İki sokak ileride. Evin Tarihi Taş Fırın'da.
Tel: (0212) 524 86 11. Mektup bilgisi: 17 Ağustos 1953. Ahmet Hamdi Tanpınar'dan Adalet Cimcoz'a: "Florya plajı ve kum, şu anda Paris bulvarları kadar sıcak değil."


22 Ağustos Pazartesi
Sade saçlar için
Adı "Y.E.S. Kuaför". Üsküdar Namazgah'ta. Yaşar ve Erdal adlı iki kardeş, iki genç kuaför işletiyor. Erdal özellikle saç kesiminde, fönde harikalar yaratıyor. Kuaförden, saçları TRT spikeri gibi kabarık çıkmak istemeyenler için biçilmiş kaftan; son derece sade, abartısız fön çekiyor, öyle isteyene tabii. Kardeşi Yaşar ise en kısa saça bile son derece güzel örgüler yapmada usta. Kime hangi saç modelinin yakışacağını ve ne rengin gideceğini çok iyi biliyorlar. Birkaç da fiyat; fön 7 YTL, kesim 15 YTL, boya 30 YTL, manikür 7 YTL, pedikür 15 YTL. Dilerseniz siz güzelleşirken bitişikteki erkek bölümünde de eşiniz saçını kestirebilir. Avrupa yakasından müdavimleri olduğunu da söylemeden geçmeyelim.
Üsküdar. Tel: (0216) 521 09 06. Bu hafta hangi şairin hangi dizelerinde yer almalı? Ahmet Muhip Dranas. "Göklerle kucaklaşan dallarında çınarın / Yeşil bir sonsuzluk ve sevinçleri kuşların." Piyasa bilgisi: Güral Porselen, süzgeçli, kapaklı, panda logolu kahve kupaları yapıyor. Süzgeçli kupa 15, süzgeçsiz kupa 10 lira.
Tel: (0212) 528 20 30.

23 Ağustos Salı
Tavanı sarmaşık sokak
Üst katının tavanı eski tahtalardan. Kahverengi. Hafif esnemiş. Zamanı yansıtıyor. En az bir metre genişliğinde taş, kalın, eski pencere. Klima ve radyo. Kuru fasulye çok güzel. Başka yemekler de var. Adı: Zeynep Cafe Restoran. Denize paralel bir sokakta. Mumhane Cad.
Karaköy. Tel: (0212) 293 51 50. Mahallede yürüyüş bilgisi: Biraz ileride Kılıç Ali Paşa Camii arkasındaki Odun Meydanı Sokak'ın üstü/tavanı sarmaşıklarla kaplı. Her zaman gölgede olan sokakta çay içme keyfi. Doğa bilgisi: Anadolu Feneri-Riva yolunda pek çok katırtırnağı karşımıza çıkıyor. Sarı çiçekleri güzel kokulu. Koparılması çok zor. İnatçı, sık dikenlerine dikkat.

24 Ağustos Çarşamba
Alanya ve Göreme altyazıları
1
. Göreme Açık Hava Müzesi. 12 kilise. Her kilisenin önünde sandalyede oturup ziyaretçi bekleyenler. Her dilden bilgi veriyorlar önlerinde durdukları kilise hakkında.
2. En çok gelen turistler Japon ve Fransız.
3.
Alanya'daki Otel Bananas 2 bin kişilik.
4. Otelin aşçıları da Rus.
5. Alanya'nın genç, sempatik, iyi giyimli meczubu. Plastik su bidonunun üstünü çapraz kesmiş. Bidonun ağzını kamera olarak kullanıyor. Kestiği yerden, vizörden bakıyor. Herkesi, her yeri, bıkmadan üşenmeden eğilip kalkarak sessizce filme alıyor. Aynı şahıs geçen sene de her gün sayfalar dolusu kelimeler, harfler yazmış. Devamlı. Günlerce. Sokak istatistikleri bilgisi: Zaman: Geçen hafta bugün. 16.00. Yer: Kadir Has Üniversitesi karşısında sahildeki park. Havuzda oynayan çocuk: 8. Havuzun hemen ilerisinde, Haliç'te yüzen/oynayan çocuk: 3.

25 Ağustos Perşembe
Dikdörtgen gökyüzü
Eski, dar, Bizans'tan kalma bir sokakta. Tek bir masa. Dört sandalye. Gök, yukarıda uzun bir dikdörtgen. Tarihin belirsiz bir zamanında yer alabiliyorsunuz. İçeride masalar daha çok yağmura yatkın. Adı: Caffe Le Sorelle. Türk ve İtalyan mutfağından değişik taçlar. Serdar-ı Ekrem Sokak.
Galata. Tel: (0212) 292 24 98. Tatil sonrası bilgisi: 1. Teşvikiye Karakolu'nun karşısındaki yolda Deniz Fotoğrafçılık dia banyosu suyunu günde 2 kez değiştiriyor. Bir dia banyo: 6 lira. 2. Eminönü Nimet Abla yanındaki Rıfat Color'da dia banyosu 4 lira. Dikkat bilgisi: First Çilek Negum sakız-şekerlerinin üzerinde üretim tarihinin yanı sıra üretim saati de yazıyor.

26 Ağustos Cuma
Alman bakkal
Deniz kenarında Akkum Pansiyon. Sahibi Mehmet Salih. Kızı Evrim'le birlikte hizmet veriyor. Sarıkız adlı inekleri var. İstenirse taze süt sağılıyor. Gözünüzün önünde. Peynir de Sarıkız'dan. Mekan tam kıyıda. Şezlonglar, sandalyeler kumsalla deniz arasında. Gece gündüz yüzme imkanı. Hemen kıyıdaki ağacın altında kitap okuma keyfi. Köyde çok İngiliz var. Bakkal Alman.
Selimiye Köyü. Marmaris Bodrum arasında. Bozburun.
Tel: (0535) 364 94 52. Coğrafi bilgi: Köyde pek çok gencin adı Deniz. Eskiden köyde sağlık ocağı, ebe yokmuş. Doğum için salla, kayıkla karşı köye gidiliyor. Yolda, kayıkta, deniz üstünde pek çok doğum oluyor. Yaygın Deniz adı denizden geliyor. Köyde sağlık ocağı açıldığından bu yana Deniz ismi artık azalmış.

Semra AKTAª

DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 ABD askerlerinin yüzükleri Ankara'dan
 F1 pilotlarına geleneksel hediye
 Sorgun'da herkes çevre için çalışıyor!
 Koleksiyoncuların gözdesi seri katiller
 'Sosyetik' modacılar ve ağabeyler
 Nargile keyfi 'zehir' oldu
 Yeni sezonda 'ağır ve oturaklı' olmak moda
 Beş tasarımcı bir yerde
 En yeni ve eğlenceli
 Soruları bil, kulise gir
 Kitaplarınızı paketleyin
 Yelkenleri şişirme zamanı
 Almanların yeni gözdesi 36.5 milyon euro değerinde
 Bulutlara bakıp depremi görüyor
 Marduk bekleniyordu Lila geldi
 MS olduğumu doktorlar anlamadı, ben tahmin ettim
 Türki ressamlar anavatanda buluştu
 Formula 1'in Türk kızları
 'Bu meslek kadınlara göre değil'
    Cumartesi Yazarlar
  » Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
BALÇİÇEK PAMİR
Evde zeka testine hayır
Siz siz olun sakın evde zeka...
Bağbozumunda şarabın tadı başkadır
Şarap firmaları her yıl bağbozumu zamanında bağlarının kapılarını...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.