kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
  » Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
GÜLER SABANCI FERRARİ GARAJI’NDA! Garajla Paddock Club’taki VIP loca arasında en çok mekik dokuyan isimlerden biri de Güler Sabancı’ydı. Sabancı, neşeli tavırlarıyla Toyota ekibine moral veren Sabancı, Ferrari garajını da gezerek ekibe şans diledi.
F1 bahane oldu, yabancı yerli patronlar iş konuştu


Formula 1'in bir araya topladığı yerli ve yabancı ünlü isimler haftasonu bir yandan yarışın keyfini çıkardı, öte yandan İstanbul'u ve Türkiye'yi tanıdı ve rahat iş toplantıları yaptı.

İş dünyasının tanınmış bütün isimleri oradaydı. Ajandalarda tatil ve iş seyahat programları Formula 1'e göre haftalar öncesinden ayarlandığından belki kimse böylesine önemli bir spor olayını atlamamıştı. Formula 1'e sponsor olan bütün şirketlerin VIP localarının bulunduğu Paddock Club'ta gördüğüm pek çok işadamının yanında önemli bir de yabancı misafir vardı. Asıl yarışın başladığı 15:00'ten saatler önce Paddock Club'a gelenler bir yandan pisteki diğer yarışları seyretti, diğer yandan da iş görüşmeleri yaptı, kurulan standları ziyaret etti ve dostlarla hasret giderdi.

ESER-İ İSTANBUL
Beş bin kapasiteli Paddock Club'ın hemen girişine kurulan Eser-i İstanbul isimli odanın yabancı misafirler tarafından gördüğü ilgi müthişti. VIP Turizm Genel Müdür Yasemin Pirinççioğlu'nun ellerinden çıkan bu salonda Türk kültürünü hatırlatan hemen hemen ne varsaEN BÜYÜK FENER AŞKI, BAŞKA BÜYÜK YOK! Bütün ekibiyle birlikte Formula 1 keyfi yaşayan işadamlarından biri de son dönemlerde aldığı başarılı kararlarla adından sıkça söz ettiren Ferit Şahenkti. Ama tabii hiçbir şey Fener aşkına engel olamazdı! Nitekim Şahenk, önceki akşam ki Fenerbahçe maçını izleyebilmek için Formula1den erken ayrıldı.ziyaretçilerle buluştu. Ceylan Pirinççioğlu'na rastlayınca, nazar boncuğundan, tombaklara, Fatih Sultan Mehmet'in tablosundan, kaftanlara, gümüş aynalardan, Kıraç Müzesi eserlerinin reprodüksiyonlarına kadar çok çeşitli ürünler arasından en çok neyin satıldığını sordum. Ve VIP'in konuklarının en çok Andrew Mango tarafından kaleme alınan Atatürk isimli kitaba ilgi gösterdiğini öğrendim.

BOĞAZ'DA EV BAKIYORUM!
Biz sohbet ederken, biraz ileride Eseri-i İstanbul'dan tablolar alan kişinin, Türkiye'de de mağaza açan IKEA'nın patronunun sağ kolu olarak bilinen üst düzey yöneticilerinden Gabrielle Olsson Skalin olduğunu öğrendim. Yanında da IKEA'yı Türkiye'yle tanıştıran yatırımı yapan Maya Grubu'nun patronu Nuri Özsüer vardı. Skalin'e "Organizasyonu nasıl buldunuz" diye sorunca, "Mükemmel. Türkiye mükemmel. Önce iki kızım keşfetti. Bodrum'dan ev aldık. Şimdi ben bayılıyorum. Bu yüzden de İstanbul Boğazı'nda evGeleneksel kıyafetler içinde gün boyu dolaşan şerbetçi, misafirlere şerbet ikram etmeyi de ihmal etmedi!bakıyorum' cevabını aldım. Bu arada Eser-İstanbul, İstanbul'un Haliç bölgesinde kaliteli porselen üreten ilk fabrikanın adından geliyor. Öyle görünüyor ki yabancılar da bu konsepte bayılıyor.

DOĞUŞ TAM KADRO
Volkswagen'i Türkiye'de vazgeçilmez marka haline getiren Doğuş Otomotiv'in patronu Ferit Şahenk'i ise Genel Müdür Birgül Ak ve Doğuş Grubu'nun aralarında Aclan Acar'ın da bulunduğu üst düzey yöneticileriyle birlikte yarışı seyrederken buldum. Bir yanda Garanti Bankası'nda gelinen nokta, öte yanda Tansaş'taki başarılı satıştan olsa gerek, grubun tümüne yayılmış bir mutluluk gözlerden kaçmadı. Şahenk'in misafirleri arasında TAV'ın patronu Hamdi Akın ve CEO Sani Şener de vardı. Ferit Şahenk, her ne kadar F1 tutkusu yaşasa da o akşamki Fenerbahçe maçı için diğer futbol fanatikleriyle birlikte Kurtköy'ü erken terkedenler arasında yerATATÜRK KİTABINA BÜYÜK İLGİ! VIP Turizm Genel Müdürü Yasemin Pirinççioğlunun elinden çıkan Eser-i İstanbul köşesi, Paddock Clubın en çok ilgi çeken köşesi oldu. Fotoğrafta gördüğünüz Türk kültürüne ait bütün ürünleri satışa sunan VIP, o gün en çok Mangonun Atatürk kitabını ve Kaplumbağa Terbiyesi isimli tablonun reprodüksiyonunu sattı.aldı.

VE SABANCILAR...
Sabancı Müzesi'nde Toyotasa için özel bir gece düzenleyen ve Toyota'nın üst düzey yöneticilerini İstanbul'da ağırlayan Başkan Güler Sabancı ise müthiş enerjisini Paddock Club'ta da sürdürdü. Yarışları başından sonuna kadar takip eden Sabancı'ya Dilek ve Sevil Sabancı kardeşlerin yanı sıra aralarında Akın Kozanoğlu ve İbrahim Orhon'un da bulunduğu Sabancı Topluluğu'nun üst düzey yöneticileri eşlik etti.

VODAFONE DA VARDI
Paddock'ta ilgimi çeken şirketlerden biri de dünyanın 155 milyon abone ile en büyük GSM operatörü Vodafone oldu. İngiltere'nin GSM devinin Türkiye ile ilgisi F1 ile sınırlı olmasa gerek. Zira anlatılanlara bakılırsa, şirketin üst düzey yöneticileri, yarışlar esnasında Star konusunda da görşümler yaptı. İşte size Formula 1'in içinden ama biraz da dışından ilginç anektodlar...

1 2 3 4 5
 
DİĞER EKONOMİ HABERLERİ
 Bu vergilerle sermaye birikmiyor
 'Mittal bizi satın aldı ama ABD'li kimliğimizi koruduk
 Hükümet devreye girdi Ege karanlıktan kurtuldu
 Danıştay Telekom için ÖİB'den savunma istedi
 Bakan 'yüzde 5' dedi memur kabul etmedi
 Ferrari halka arz için kolları sıvadı
 CNR fuar deneyimini sanayiciliğe taşıdı
 Google çalışanları dolar milyoneri oldu
 Borsaya vergi gelince dünyayı sollayacağız
 Tüpraş'ın 6 aylık kârı 293 milyon dolar
 TEB kredi kart faizini indirdi
MELİHA OKUR
Biz soralım da yanıtlamak Mittal'a kalmış!
Modelin adına...
ABDURRAHMAN YILDIRIM
ABD çelik devinin Mittal'e satılışına bak Erdemir'i...
Böyle olur aşiret düğünü dediğin
Pinyanişi Aşireti'nin reisi ve AK Parti Hakkâri Milletvekili Mustafa...
205 çiftin nikâhında 7 bin kişi şahit oldu
Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği toplu nikâh töreniyle...
Şeşi beş davası gümrüğü karıştırdı
Şeşi beş davası gümrüğü karıştırdı
Gümrükler Genel Müdürü Uçarmak, hakaretlerle dolu mektuplar yolladığı...
Polis linçten zor kurtardı
Polis linçten zor kurtardı
Trabzon'da üç teröristle polis arasında çıkan çatışmada bir terörist...
IMKB
E: 28.951 D:% 1,74
DOLAR
S: 1,364 D:% -0,836
EURO
S: 1,667 D:% -0,210
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu