kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
  » Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
"265 kg eroin yakalandı"

İstanbul Emniyet Müdürü Cerrah, düzenlenen 3 ayrı operasyonda, 265 kilo 295 gram eroin, 179 bin adet uyuşturucu hap ile 15 kilogram esrar ele geçirildiğini bildirdi..

İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, uyuşturucu operasyonlarının, önümüzdeki günlerde açılacak okullarda öğrencilere yönelik uyuşturucu hap satımı ve uyuşturucu maddelerin gençleri zehirlemesinin engellenmesi açısından önemli olduğunu bildirdi.

Celalettin Cerrah, Narkotik Şube Müdürlüğü Bora Barış Güler Toplantı Salonu'nda İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Şammaz Demirtaş ve Narkotik Şube Müdürü Tufan Ergüder ile yaptığı basın açıklamasında,12-15 Ağustos tarihleri arasında Beşiktaş, Fatih ve Zeytinburnu ilçeleri ile Kapıkule Sınır
Kapısı'nda düzenlenen uyuşturucu operasyonlarına ilişkin bilgi verdi.

Cerrah, bu yerlerde gerçekleştirilen 3 ayrı operasyonda, 3'ü yabancı uyruklu 15 kişinin yakalandığını belirterek, ''Bu kişilerle birlikte 265 kilo 295 gram eroin, 33 kilogram gelen 179 bin adet sentetik hap ve 15 kilogram esrar maddesi ele geçirildi. Bu maddelerintaşınmasında kullanılan 2 taşıta da el konuldu'' dedi. Zanlılardan 3 adet ruhsatsız silah ile 4 adet sahte kimlik de ele geçirildiğini belirten Cerrah, şunları kaydetti:

''1 Ocak 2005'den 15 Ağustos tarihine kadar düzenlenen operasyonlarda, 2 ton 34 kilogram eroin, 355 kilogram esrar, 15 kilogram kokain, 4 kilogram afyon sakızı, 349 bin 233 adet Captagon adlı hap ve 164 bin 217 adet Ecstacy adlı hap ele geçirilmiştir. Narkotik şubemizin yaptığı uyuşturucu operasyonları, önümüzdeki günlerde açılacak okullarda öğrencilerimize yönelik uyuşturucu hap satımını ve uyuşturucu maddelerin gençlerimizi zehirlemesini engellemek açısından önemlidir. Bu operasyonlarımız devam edecektir. Gençlerimizi uyuşturucuya alıştırmaya müsaade etmemiz mümkün değildir.''

İstanbul halkının polisine güveni sonucu, adi suçlar, siyasi suçlar ve narkotik suçlara yönelik operasyonların devam edeceğini kaydeden Cerrah, ''Biz İstanbul halkının güvenine layık olmaya çalışıyoruz. Ekibimle birlikte en iyi şekilde asayiş hizmetlerini yapmaya, onların canına, malına zarar gelmesini engellemek için de hertürlü tedbiri almaya devam ediyoruz. Bu, narkotik konusunda da aynı, siyasi konularda da aynıdır'' dedi.

Vatandaşların vatandaşlık görevlerini çok iyi bilmesi gerektiğine işaret eden Cerrah, ''Suç, yalnızca güvenlik güçleriyle önlenemez. Vatandaşlarımızın da yardım etmesi, ihbar etmesi lazım. 12 milyon nüfusu olan İstanbul'da huzur, güven ve asayişi sağlamak için vatandaşlarımızın da mutlaka yardımına ihtiyacımız var. Vatandaşlarımızla birlikte İstanbul'u huzurlu kent haline getireceğimize inanıyoruz'' diye konuştu.

OPERASYONLARIN DETAYI

İstanbul Narkotik Şube Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, uluslararası transit uyuşturucu kaçakçılığına yönelik ''Gediz'' adı altında Zeytinburnu'daki bir depoya düzenlenen operasyonda, 153 kilogram eroin ele geçirildi. Olayla ilgileri görülen 9 kişi, 2 adet ruhsatsız tabanca ve 3 adetsahte kimlikle gözaltına alındı.

''Sedef'' adı verilen diğer operasyonda da 12 Ağustos 2005 tarihinde Kapıkule Sınır Kapısı'ndan yurtdışına çıkmaya çalışan yabancı uyruklu 2 kişi, 11 kilo 375 gram eroinle yakalandı. Bu kişilere uyuşturucu maddeyi temin ettiği belirlenen H.A. da Fatih'teki evinde 33 kilogram gelen 179 bin adet uyuşturucu ve uyarıcınitelikte hap ve 15 kilogram esrarla gözaltına alındı. Beşiktaş'ta düzenlenen diğer operasyonda da 100 kilo 920 gram eroin ele geçirildi. Bu maddelerle ilgili 3 kişi yakalandı. Öte yandan, yakalanan bu kişilerden birinin, Akdeniz'in uluslararası sularında içindeki uyuşturucu yüküyle batırılan ''Kısmetim-1'' gemisiyle ilgili davada yargılanan H.N.S. olduğu belirtildi. Ele geçirilen eroinin de bir Avrupa ülkesine gönderilmek istendiğiöğrenildi.

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNÜN İÇİNDEN HABERLERİ
 İlk cinsel deneyim 13 yaş ve altına inmiş!
 Lösemili oğluna utla moral veriyor
 Acımı bile yaşayamadım
 3 vakte kadar inşallah
 Bir yudumu bile bebeğe zararlı
 İstanbul'dan bir 'yüzen dev' geçiyor
 Türk sahilleri mıknatıs gibi turist çekiyor
 Ruslar'ın gönlünde Türk damatlar var
 'Şark çıbanı kâbusu' döndü
 THK'ya ait 2 planör çarpıştı, 2 pilot öldü
 Cerrah, suçluyu gözünden tanıdı
 '6 yılda az şey değişti'
 Plaj açıldı ama deniz yasak!
 Şevket Çoruh ölümden döndü
 Konserlerin yarısı iptal
 Marşımızı okuyacak
REHA MUHTAR
"İn" ve "cin" yerler
Çeşme'ye gittiğimde bizim...
EMRE AKÖZ
Balık çiftlikleri
Önce şunu kabul edelim: Balık...
MEHMET BARLAS
Ölümler insana yaşadığını hatırlatır...
Bazen ölüm...
MAHMUT ÖVÜR
Kavşak reklamları tartışma yarattı
Daha önce yazdım.
SAVAŞ AY
Iraklı direnişçilerden rehine kurtaracağım!..
MARDİN -...
HINCAL ULUÇ
AKM'yi gerçekten yıkarlarsa alkışlarım!..
Atatürk Kültür...
Düğüm meselesi
Düğüm meselesi
F.Bahçe'de herkes Daum'un Diyarbakırspor maçı sonrası, "Takım içinde...
Kartal 1 koydu 2 aldı
Kartal 1 koydu 2 aldı
Beşiktaş'ın Carew'in yerine aldığı Ailton, Denizlispor maçında hem...
TC vatandaşlığı üst kimliktir
Başbakan Erdoğan, AK Parti'nin kuruluş yıldönümünde yaptığı konuşmada...
Bush'tan 'tam destek'
ABD Başkanı George W. Bush, geçen hafta Başbakan Erdoğan'a...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu