kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Hakan & Utku @ SABAH
 

Cep telefonunun zararları

Cep telefonlarının sadece cebe zararlı olduğunun sanıldığı o mutlu günler, çoook gerilerde kaldı. Çağın en büyük icatlarından biri olan bu aygıtların aşırı kullanıldıkları takdirde kulağa ve beyne zararı olduğu öğrenildi önce. Derken arkası geldi. En son gazetelerde cep telefonlarının gözlere de zararı olduğunu okuyunca, gözlerimize inanamadık ama sonra hak verdik. Ee normal, çünkü saatlerce, minicik telefonun ekranına bakarak mesaj yazmaktan, dijital kamerasıyla fotoğraf çekmekten gözler de bozulur elbet. Şimdi sıkı durun. Cep telefonunun başka zararları da var. Yok öyle, bir iki sıyrıkla kurtulmak anlayacağınız.

BAŞPARMAĞA ZARARLIDIR: Devamlı mesaj yazmaktan baş parmağın eklem yerlerinde artrit, kas erimesi, romatizma gibi rahatsızlıklar görülebilir. Cep telefonları baş parmakların başını öyle bir ağrıtıyor ki, bildiğiniz gibi değil.

SERÇE PARMAĞA ZARARLIDIR: Baş parmak mesaj marifetiyle dünyalara açılsın, alemlere aksın, garibim serçe parmak hani bana hani bana desin. Zaten ufak olduğu için hor görülen serçe parmak cepten mesaj atma olayı da çıkınca tamamen içine kapandı, depresyona girdi bilesiniz.

BACAKLARA ZARARLIDIR: Kapkaççıların en büyük hedefi cep telefonları olduğu için, çalınan telefonunun peşinden koşayım derken bacaklarından sakatlanan, diz yan bağları zedelenen pek çok telefon kullanıcısı var. Ayağıma kara sular indi ile yırtamıyorsunuz öyle bilesiniz yani.

HAKEMLERİN KAFASINA ZARARLIDIR: Maçta hakeme kızan taraftarın cep telefonunu hakeme doğru fırlatması ve telefonun hakemin kafasına isabet etmesi bu zararın en büyük kanıtıdır.

KISKANÇLARA ZARARLIDIR: Teknoloji hızla gelişiyor. Cep telefonları da alıp başını gidiyor bu durumda. Hem de neredeyse her dakika. En son model diye aldığınız telefon akşamına eski oluyor. Yetişmek için insanda mangal gibi banka hesabı olması şart. Bu yoksa ve siz kıskanç biriyseniz ayvayı yediniz. Onda şu var bende yok, bunda şu var bende yok, derken cep telefonunun aklınızı alması an meselesi...

SAÇLARA ZARARLIDIR: Sevgilisinin ya da karısının/kocasının cep telefonunda bir başka cinsin erotik mesajlarına rastlanması, telefon sahibi kişinin saçlarının yolunmasıyla bitebilir.

POSTACILARA ZARARLIDIR: Ay boyu olura olmaza konuşun durun, neredeyse eve geldiğinizde zili çalmak yerine cepten arayıp evdekilere geldim diyecek kadar işin suyunu çıkarın, sonunda ne olacak? Bunun acısı bir yerden çıkacak! Eve fatura gelecek. Hem de hayli dolgun gelecek. Bu faturayı kim getirecek peki? Garibim postacı. Sanki o kadar konuşan siz değilmişsiniz gibi acısını çıkaracaksınız postacıdan.

İÇ ORGANLARA ZARARLIDIR: Cep telefonun kullanımı o kadar yaygın ki, ameliyata giren cerrah hastasının içinde cep telefonunu unutabilir. Unutunca da, malum sebeplerden dolayı iç organlar zarar görebilir.

DALAĞA ZARARLIDIR: Cep telefonunu nerede bıraktığını bilmeyen kişi, onu ararken, evin içinde çalan cep telefonunu ararken nefes nefese kalabilir, aşırı efordan dalağı şişebilir.

SALAĞA ZARARLIDIR: Ay sonunda gelecek faturayı düşünmeden, giden kontörlerinin hesabını tutmadan saatlerce telefonuyla konuşan kişinin zarara uğrayacağını söylemek sürpriz olmaz herhalde.

ALET EDEVATA ZARARLIDIR: Arkadaşının yeni model cep telefonunu gördüğün zaman bir yerin şişer çünkü. Gerçi bunu isteyenler de çıkabilir ama gene de hoş değil.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Caddebostan Plajı'nda derin olmayan sularda   / 11-08-2005
 Ya koltuklar da dile gelirse?!   / 10-08-2005
 Tarihten bir yaprak   / 09-08-2005
 Alex'in saçları niye kontrolsüz uzuyor?   / 08-08-2005
 Türkiye'nin en kapsamlı cinsellik raporu   / 05-08-2005
 Sıcak Hava Abuklamaları   / 04-08-2005
 Tamamen subliminal   / 03-08-2005
 İki yeni bomba: Mondragon-Rüştü   / 02-08-2005
 Mikro-Maceralar Dizisi No:3   / 01-08-2005
 Çağımızın yeni meslekleri   / 29-07-2005
AYŞE ÖZYILMAZEL
Düğün rüya mı kabus mu?
Düğün sezonunda olmamız, magazin...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Piliçli tartölet
Etleri ufak...
HAKAN & UTKU
Cep telefonunun zararları
Cep telefonlarının sadece cebe...
Kolesterolü düşürmek istiyorsanız kilo verin
Kolesterolü düşürmek istiyorsanız kilo verin
İlaçlara yardımcı olarak yapılan diyet, kolesterol tedavisinde önemli...
Tuğçe'nin evlilik sürprizi!
Tuğçe'nin evlilik sürprizi!
Yunanistan'da çekilen "Radyo Tantana" adlı filmdeki rol arkadaşı...
Bekarlığa veda partisi veriyor!
Bekarlığa veda partisi veriyor!
Dört ay önce 22 yıllık eşi Dilek Hanif'ten boşanan Mehmet...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.